MEB'İN "SAHTEKAR" UYARISI!..
Eklenme: 9/11/2021 12:00:00 AM

Asayişi berkemal olmayan Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünde bu kadarı da pes dedirten, hadiseler vuku bulmaya devam ediyor.. Dün de, ilginç bir kamuoyu duyurusu yapıldı..

***

Ki bu duyurunun da, tam da, öğrenci taşıma ihaleleri, öğrenci iaşeleri gibi, akçeli işlerle alakalı birileri kurgulu plan içerisinde olduğu gündeme alırken, benim de bir önceki yazımda dile getirdiklerimi dikkate alırsak, tesadüf mü, ön almaya mı, masumiyet içerisine girmeye mi dair, iç operasyon mu bilemiyorum!..

***

Tabi, İl Müdürlüğünün kamuoyuna duyuru başlığı altındaki, iş takibine atıfta bulunarak, sahtekarlıklardan söz edip, mevzuları saklı tutması, kim ve kimler hangi işleri takip ediyor, sorusunu da öne çıkarmıyor değil..

Neyse, MEBin duyurusu ne?.. İşte, o metin!?..

Son günlerde bazı şahıslar tarafından, kurumumuzun da adı kullanılarak, kurumumuzdaki iş ve işlemleri yönlendirebileceğini ifade ederek vatandaşlardan iş takibi yapmak üzere para talep edildiği yönünde iddialar bulunmaktadır.

***

Müdürlüğümüze bağlı faaliyet gösteren resmi ve özel kurumların bu şahıslara itibar etmemeleri, bu yönde talepte bulunanlar hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmaları önemle duyurulur.

***

Bu açıklama, MEBin yüz yüze eğitimle gündeme gelen; taşıma ve iaşe ihaleleri.. Beri yanda, 600e yakın İş Kur üzerinde işe alınmalara dair, torpilli liste iddialarının, dillendirilmesi..

***

Ve okulların bakım-onarımı, öğrencilerin başka okullara transferiyle oluşan vahim mağduriyetler, önümüzdeki günlerde MEBe nasıl bir lisan olur bilmem.. Ama işin fena bir şekilde giderek, zıvanadan çıktığını söyleyebilirim.. Yani dünü bile arayabiliriz!

***

Eğer ki, kurumsal politize olmuşluktan, siyasi ve ideolojik kutuplaşmayla birlikte, rant çarkına karşı topyekn çözüm üretici bir strateji benimsetilmezse! Söylenecek söz; vay malamını Milli Eğitim ve Diyarbakır ahalisi!?..

***

Akıl akıl, gel takıl!

Sevgili Engin Ardıçtan bir demet diyelim bugün!..

Fena bir takılmışlığı var

Diyor ki;

Akıl akıl gel de takıl

Evet ya..

Korona aşısı bedava, sahte test belgesi 200 lira

Ne akıllar...

Sokağa atacak parası bol olanlar için 300e, 500e de varmış.

Ne akıllar...

Hatta 2 bin liraya kadar çıktığı söyleniyor.

Ne akıllar...

Test yaptıran pozitif çıksa dahi negatif raporu veren varmış...

Ne akıllar...

Bir hemşire, yani insanların sağlığını korumakla görevli bir bayan, sahte PCR testi sonucu satarken yakalanmış.

Ne akıllar...

Sahte belge polisten koruyor ama virüsten korumuyor.

Ne akıllar...

Bana bir şey olmaz diye ortalıkta serbestçe dolanıyorlar...

Ne akıllar...

Bulaştırsam da ölecek olan ben değilim ya, karşımdaki düşünsün.

Ne akıllar...

Aşıda mikroçip varmış.

Ne akıllar...

Pardon, mikroçip nedir ağabey?

Ne akıllar...

Bu mikroçiple Amerikan emperyalistleri bizi uzaktan kontrol edeceklermiş.

Ne akıllar...

Kısırlık yapıyormuş... Yok yok, tam tersine doğurganlığı artırıyormuş.

Ne akıllar.

Sosyal medyada aşıya karşıyım diye atıp tutup sıkıyı görünce sağlık merkezinde kuyruk olanlar var.

Ne akıllar...

Brezilyada bir dingil sağlam olsun diye üst üste altı aşı yaptırmış, yedinciye başvurunca yakalanmış.

Ne akıllar...

***

Bazı liberaller, düşünce, inanç ve teşebbüs özgürlüğü ile başıboşluk, serkeşlik ve kural çiğneme özgürlüğünü birbirine karıştırıyorlar.

Ne akıllar...

Bir ara pedofiliyi de cinsel özgürlük ayağından savunan liberal manyaklar vardı.

Ne akıllar...

Kaymakamlıkça yasaklanan aşı karşıtı mitingin adı Büyük Uyanış... Sloganı: Özgürlüğün için pandemiye dur de...

Ne akıllar...

***

TALİBAN KADAR BAŞINIZA TAŞ DÜŞSÜN!

Hem de nasıl!.. Bir değil, binlercesi düşsün.. Bakar mısınız ya, sabah-akşam, Taliban konuşuluyor, Türkiyedeki Tv kanallarında? Yat, kalk, konuş Taliban ne yapacak diye!..

***

Ve, tek nokta Kadınlar.?! Laiklikten, çağdaşlıktan, batı kültüründen dem vurarak, sorgulama yapıyorlar.. Taliban öcü diye Bir de, sorular silsilesi diziyorlar, bunu yapacak mı diye..

***

Neymiş! Kadınların çalışmasına izin verilecek mi?.. çarşı, pazarda, tezgah açabilecek mi? Okula, gidebilecek mi?.. Öğretmen, doktor, hakim, savcı olabilecek mi? Taliban hükümetinde, Kadın bakan, milletvekili olacak mı!..

***

Ve o can sıkıcı söz!.. Kadınlar buraksız sokağı gezebilecek mi?.. Üzerindeki çarşafı çıkarmasına izin verilecek mi?! Yani, kadınlar da kadınlar denilip duruluyor!.. İyi de, Afganistanda sadece kadınlar mı yaşıyor?

***

İyi de, Afganistan nere, Türkiye nere! Sen önce, kendi ülkendeki kadınların hal-i durumunu bir irdeleyip, sorgulasana!.. Ölüyoruz, öldürülüyoruz.. Her gün kadın cinayeti diye, attığınız naraların bir nedenine, niçinine ve sonucuna odaklansanız!?..

***

Ama yok!.. Sürekli batı endeksli faşizanlık.. Sürekli laiklik odaklı, vesayet!.. Sürekli çağdaşlık adına, asimilasyon.. Sürekli, modernlik adına, kültür, inanç ve medeniyet erozyonu!.. Hasılı kelam; Taliban kadar başınıza taş düşsün!..

***

Demiştim ya, Gineyi konuşan var mı?.. Yok.. Peki ya, Özbekistanı konuşan var mı?.. Yine yok.. Niye; iki ülkenin işgal yönetimi zihinlerine, fikirlerine, kukla oldukları, emperyalist yapılara hizmet ediyor!

***

Evet ya, Özbekistanda Başörtülü kadınlara çalışma hakkı, askıya alınmıştı.. Okuma hakkı da.? Kamu binalarına girişlerine bile yasak levhası asılmıştı.. Peki, Türkiyede kimse Özbekistanı konuşup, tartışıyor mu, oradaki kadın haklarından dem vuruyor mu?..

***

Sormak gerekmez mi?.. İki ülke de İslam ülkesi diye anılır.. Peki, Afganistanda başı açık gezmek isteyen kadınlarla, Özbekistanda başını örtmek isteyen kadınlar bir değil mi..? Yani insan değiller mi?..

***

Sizinkisi ne giyimdir, ne kuşamdır, ne yaşamdır?.. Sizin meramınız Dini inançların, özgürlüklerin önünü kesip, pranga atmaktır!! Sizinkisi Taliban üzerinden, Türkiyede yerli İslamofobikleri palazlandırmaktır!?..

***

11 EYLÜL DERKEN?

Tıpkı, 12 Eylül darbe organizasyonu gibi!.. Öyla ya, 2001de, İkiz kulelere düzenlenen,organizeli saldırı, Afganistanın işgaliyle sonlandı!.. Önce, kaos oluştur, gerekçeler ortaya çıkar; sonra hedefi işgal ederek, vesayet oluştur!

***

11 Eylülde ABD işte bu meramını icra etti..? Afganistanı işgali 20 yıl sürdü Ağustos 2021de ABD çekildi.. Geriye ne kaldı derseniz; virane olmuş bir Afganistan, Talibanın yönetimi ele geçirmesiyle, ülke küllerinden yeniden uyanma ve filizlenme evresine girdi.. Yani, Yeni batı, yeni dünya düzenine geçildi..

***

SANCARIN çIKIŞI!..

HDPli Mithat Sancar Vandan seslendi.. Kendisini arka bahçe olarak kullanan, CHP ve İyi Partiye

Eğer ki şeffafsanız..

Eğer ki, dürüstseniz..

Eğer ki, samimiyseniz..

Eğer ki, ittifak arayışında bizi de istiyorsanız ittifaka hazırız..

Ama, kayıtlı, uydulu

Şimdi sormak lazım

Ey İyi Parti,

Ey CHP,

Lafı evirmeden, çevirmeden net olarak; evet ittifaka varız diyebiliyor muyuz?

Erdoğanı iktidardan indirmek adına..

İttifakı resmileştirebilecek misiniz?..

Hadi, karar verin!

Tabi, HDPnin PKK ile ilişkisini gözardı etmeden..

***

ŞENOL GİTTİ

İşte bu, Şenol Güneş hoca.. Karşılıklı uzlaşma ve anlaşma sonucu, gönüller de fazla kırılmadan; herkesin yolu ve bahtı açık olsun, demek en erdemli hareket ve tavırdır Takdir ediyorum.. Paraya tazminata tamah etseydin.. Başarısızlık benim deyip, ısrarcı olsaydın; ilk tökezlemede, enva-i tekmeyi arkandan hissederdin.. Şimdi; yad edilebilecek bir tavırla, güle güle!

***

GÜNÜN SÖZÜ

İnsan iyi yürekli olunca hiçbir zaman yalnız kalmaz. Her zaman arayanları bulunur