NEFRETİN AKITTIĞI ZEHİR!!...
Eklenme: 6/4/2020 12:00:00 AM

Kin.. Garez.. Nefret.. Hepsi bir.. çünkü aynı zihniyetin familyasından.. Beladır, fitnedir, ihanettir, kalleşliktir.. Yani enva-i çirkefliği ve iğrençliği, kötülüğü barındırmaktadır.. Hakikat yok.. Varsa yoksa, algıdır.. Ve tabi ki, kor taassuba mensup zihniyetin, kendince ortaya attığı hakikattir..!

***

Dedik ya; kin kişi için, cemaat için, toplum için.. Her nasıl teşekküllü bir oluşum ise Ona dair ne akıl, ne izan, ne fikir, ne düşünce barındırıp, bırakmaz!.. Katı, yok edici bir akılla, hiçbir şekilde farklı düşünmeyi kabul etmez.. Hakikati istemediği gibi, bir arayış derdi de olmaz!

***

Yani, kulakları var ama duymaz? Gözleri var ama görmez?.. Ağzı var, ama hakikati konuşmaz?.. Müptelalığı, onu zihnen ve fikren kelepçelenmiş bir zihinle biat edici eden, nefret ve kinden oluşan vasatlığıdır? çıkar ve menfaat odaklı kapital, getiridir!.. Yalanın en baba kral yalancısı kesilir; çünkü sorgulama aklı devre dışıdır..

***

Denir ya; insani karakteri.?! Ne yazık ki, insani bir karakter, ya da dürüstlük, doğruluk, adamlık veyahut haysiyet, şeref, onur denilen kavramların zerre-i miskaline meyil vermedikleri gibi; hassasiyetleri de yoktur.. Halk deyimiyle, tükürüğe yağmur diyen bir cibilliyete sahiptirler..

***

İşte bu tükürüğü yağmur görenlerin ana hedefi ülkede ve toplumda her daim; kavga, kargaşa ve kaos oluşmasını temin etmektir?.. Kim, ve kimin nam-ı hesabına?.. Ki bu kaosta, dilleri de, renkleri de, inançları da bir olmayanların aynı çatı ve kulvarda yol alıp, toplanmaları.. Hele ki, radikal ayrılıkları coşku seliyle bir olmaları ayrı bir vaka

***

Son yılların vahim sosyolojik zehirlenmesi, işte bu nefret ve kin odaklı, körleşme maalesef, kemirgen misali, toplumu değer ölçülerinden uzaklaştırıyor

***

Ne hazindir ki, siyasette, siyaseti icra edenler de, sözde toplumun bir adım önündeki sivil oluşumlar da, yaşanan ve yaşatılan atmosferin körüğünde misyon üstlendiklerini de görüyoruz.. Yani ateşin körüğünde oturanlar olarak, karşımıza çıkıyorlar..

***

En acılı vakaya, en hazin ölüme, en sıradan incir çekirdeğini dahi doldurmayan olayların üzerinde kara sinek misali, uçuşma halleri.. İşte son bir haftadır yaşanan ve yaşatılanların toplumsal yönde, yarattığı derin kırılmalar, kin, nefret ve haset çekenlerce nasıl da kızgın demirle dövüyorlar..

***

Bir zümre; terörist devlet diyor.. Bir zümre terörist Kürtler diyor.. Bir zümre faşist Türkler diyor.. Bir zümre dinsizler diyor.. Bir zümre; gericiler diyor.. Herkes, dil, din, renk, ırk, fikir ve düşünce üzerinde kin ve nefretin zehrini akıtıyor..

Milleti birbirine daha nasıl fazla düşman edebilirim psikolojik harp memurluğunda mahir bir faaliyet içerisindeler

***

Şükürler olsun ki, bunların zehirlerine karşı toplum olarak bağışıklık kazanmış olmamızdır! çünkü, Türkiye içerisinde, toplum nezdinde, yaşanılan coğrafyadaki yıkımların da etkisiyle, iç çatışma yaratma gayesiyle aşerenlerin sergiledikleri yalanlar manzumesi her seferinde, toplumsal birlikteliğimize ait hakikatlerin duvarına çarpıp geri geliyor

***

Hal-i vaziyetten, tez elden kurtulmamız lazım!.. Sürekli zehirleme yapan, kinden, nefretten, garezden, iç ve dıştaki şer oluşum ve yapıların yarattığı ırkçılık faşizanlarından arınacak yol ve reçeteler belirlememiz lazım!.. Siyasetten, siyasetçiye, seçilmişten, atanmışa, sokaktan, okula, evden işe kadar behemehal yenilememiz ve kendimizi bu illetli ırkçı-şoven virüsten, korumamız gerekir

***

Yoksa!.. Bir süre sonra, akıtılan zehre karşı, bağışıklık sistemi zafiyet geçirir, kendini virüse karşı koruyamaz halde.. Nitekim Kovid-19un ölümcüllüğü virüsten daha çok insan vücudundaki organlardan herhangi birinin rahatsızlık, arızasının var olmasından kaynaklı!.. Yoksa, sağlam vücutta etkisi yok!..

***

SUR MAĞDURUNU DİNLERKEN?..

Sur Mağduru Kasım Şenol.. Onun habercilere yaptığı konuşmayı dinliyorum.. Tüm mağduriyetlere rağmen bir insan, devletini, milletini özenle, hassasiyetle ancak bu kadar koruyabilir?..

***

Öyle siyasi ve ideolojik takınmıyor.. Birileri gibi, devlet gelip yıktı, yaktı, bizi dolandırdı da demiyor?.. Teröre lanet getiriyor.. Sonrasında söylediği; ne olur sözleşmelerine, taahhütlerine, verilen sözlere riayet edin, hakkımızı, hukukumuzu verin?..

***

Yani, malımızı, mülkümüzü, tapulu yerlerimizi bize vaat ettiğiniz gibi, altına imza attığımız sözleşmelerdeki gibi verin; birilerine peşkeş etmeyin?.. Şenol.. Devlet, büyüklerine sesleniyor.. Özellikle, Ankaradaki etkili ve yetkili zevata.. Diyor ki

***

-Bazı şer odakları Ankaradaki yetkililere yanlış bilgiler veriyor. Devletle aramızı bozmak istiyorlar. Bunlara fırsat verilmesin. Şer odaklarına karşı devleti uyanık olmaya davet ediyorum

***

Kendince Roboski vakasını örnek gösteren Şenol.. Onlarca vatandaşı katlettiler, faturayı devlete kestiler. Bunu yapanlar devletin içindeki hain yapılardı.. Bölgedeki köylerde de aynısını yaptılar. Şimdi de olayların benzerlerini değişik sıfat ve isimler altında Surda da planlıyorlar?..

***

Önceki yazılarımda da dile getirdim.. Ki son 5 yıl içerisinde, bu minvalde diyebilirim ki, yüzlerce yazım oldu.. Ne olur, Sur insanlarıyla aracılarla değil; yüz yüze görüşün..

***

çünkü, onların nam-ı hesabına yetkilenen aracılar.. Özellikle, kamuda çöreklenmiş bazı yapılar.. Ve siyasi nüfuz sahipleri.. Kolektif rant odaklı oluşum içerisindedirler!!..

***

Nitekim, zaman bizi haklı çıkardı.. Ve bugün Kasım Şenol gibi Sur Mağdurları, Şer yapılar devleti yanlış yönlendiriyor, bizleri de mağdur ediyorlar diyor?.. Yineleyerek diyorum ki, Sur Mağdurlarıyla ru be ru yani, yüz yüze görüşülsün..

***

Ama, Diyarbakırdakiler değil, Ankaradakiler!.. Ve aracısız

***

ESKİ VEKİLDEN İZAHAT!

Merak etmişimdir Sura dair, eski vekilden bir izahat gelse, neler söyleyebilir?.. O vekilin, ismini vermeyeceğim.. Zaten bilen de biliyor, eski vekil de kendini biliyor!

***

çünkü, Surdaki yapılara dair, projelerin mimarlığını, çizimini yapan kendileri.. biliyoruz ki, buna karşı milyonlarca lira para da devletten aldı?.. Yani, büyük bir rant temin etti

***

Diyorum ki, çıkıp da Diyarbakıra ve kent ahalisine vefa noktasında, çizimlerimiz şu kriterlere özgü yapıldı.. Surda şunlar düşünülerek çizildi diye bir iki kelam etse

***

Sizce fena mı olur?. Yoksa, denildiği gibi aracıların ana akımında o mu var

***

KARARSIZLAR 2. PARTİ Mİ?

Metropoll araştırma şirketi Mart ayı anketini duyurdu.

Anketin veri duyurusu şöyle,,,

Mayıs 2020 ölçümüne göre bu Pazar erken bir milletvekili seçimi olsa kararsız, cevapsız ve sandığı protesto edeceğini belirten seçmenlerin yüzde 29unun AK Parti, yüzde 13ünün CHP, yüzde 7sinin MHP ve HDP, yüzde 4ünün İYİ Parti kaynaklı olduğu gözlenmektedir.

AK Partiye oy veren seçmenlerin kararsızlara doğru önemli ölçüde kaydığı görülmektedir..

Mayıs ayında bu oran yüzde 29a yükselmiştir.

Bu da AKP seçmen kitlesinin partisinden uzaklaşmaya başladığına işaret etmektedir..

Ancak eldeki veriden bu kişilerin başka bir partiye de gitmediği anlaşılmaktadır.

***

GÜNÜN SÖZÜ

Nefretin tohumu, kinle büyür