ÖĞRENCİ SERVİSİ VE RÜŞVET!…
Eklenme: 9/28/2021 12:00:00 AM

Kaç gündür; kentin gündemi!.. Ki, konuşmayan, meramını aktarmayan kalmadı Öğrenci Servis Şoförleri.. Dernek yönetimi.. Şirketler.. Ve tüm faturaları ödemekle mükellef olan Veliler.. Hepsi konuştu.. Nihayetinde, Eğitim Bir Sen de, olup-bitene dair, tarafgir tutumuyla sesini yükseltti!

***

Bir taraf rüşvet var, suiistimal var, keyfiyet var diyor.. Ki bunu diyenler, servis şoförleri ile dernek! Bir tarafta, ne bu fahiş fiyat uygulaması diyen.. Bir anda iki katına öğrenci mi taşınır deyip, isyan eden, feryat figan eden; Veliler..

***

Ve; tüm bunlara karşı ders saati, çıkışlar kalkanıyla, rüşvete, keyfiyete, suiistimale yalan deyip, iddialar hakikati içermiyor diyen, Eğitim Bir Sen Yönetimi.. Pek tabi ki, okul idarecileri!

***

Hal bu iken; iş gazete, televizyon ve sosyal medya üzerinden kişisel hesaplaşmaya karşılıklı birbirlerine, laf yetiştirme rotasına girdi.. Büyük bir yıpranma söz konusu.? Ve biz de, kamuoyu noktasında kim doğruyu söylüyor, kim yalanda ısrar ediyor, ikilemi içerisinde ne olacak bu hal deyip duruyoruz...

***

İşte ne olacak bu hal gerçeğinde!!!.. Olması gereken, aslında çok basit.. Eğer ki, Türkiye bir hukuk devleti ise; o zaman hukuk mekanizması devreye girmesi lazım.. Kolluk kuvvetleri ve yargı; iddiaları incelemeye, soruşturmaya, tahkikat kapsamına alıp irdelemelidir?

***

Ve bu mekanizmanın ortaya çıkaracağı sonuçla; kafalardaki tüm sorular yanıt bulmuş olacak. Aynı zamanda, tüm taraflar birbirlerini suçlamadan çıkıp, beri yanda zan altından kurtulmuş olur! Suçluya suçlu, mağdura mağdur, diyebilmek, adaletin en büyük tecelli kılıcı değil mi?..

***

Beri yanda, velilerin en çok mustarip olduğu, ders ve yardımcı kaynakların dışındaki diğer kitap ve materyallerin öğretmen ve okul idareleri tarafından, öğrenci ile veliye dayatılarak, satış ticaretini yapmasına da, MEB dur dedi. Önceki gün, 81 İle genelge gönderildi?..

***

Denildi ki; Bakanlığımızca öğretmen ve öğrencilerimize dağıtımı yapılan ders kitapları ve ek listede yer alan yardımcı kaynakların dışındaki diğer materyallerin; okullarda/kurumlarda reklam ve tanıtımının yapılmasına izin verilmemesi ve velilere maddi külfet oluşturacak uygulamalardan kaçınılması gerekmektedir.

***

Bakalım, öğretmen ve okul idarecileri ticari kazancı öne çıkaran, diğer materyallerin öğrenciye dikte etme ya alacaksın ya da notun düşer tehdit ve şantajına, meyil vermeye devam edecek mi?.. Neyse; haber merkezi yakın takipte! İlçe Milli Eğitim Şube Müdürlerine duyurulur..

***

GÖZLERİM YAŞARDI?.

Yurt bulamıyoruz, ya da fahiş fiyat uygulanıyor, diyerek eylem yapanlar.. Yani, bir ölçüde siyasi ve ideolojik bir takılmayla, yurt meselesini, gündemleştirenler!.. İşte onların, sarf ettiği efor boşa gitmedi, öğrencilere yaradı!

***

Bakar mısınız! İllerden, ilçelerden, gelen haber ve anonslara.. Valilikler, Belediyeler, sosyal dayanışma kurulları, Emniyette dahil.. Seferberlik içerisinde; öğrencileri karşılıyorlar, stantlar kurmuşlar, istek ve taleplerine çözüm, getiriyorlar..

***

Yani, bir alaka, bir sahiplenme var ki, anlatılamaz!.. Denir ya, yaşanır.. Vaziyet gözlerimi yaşarttı diyeceğim, ama öfkem öne çıkıyor!.. Yahu, alakanız, sahiplenme haliniz, hadiseler vuku bulmadan yapsaydınız da, biz de sizlerin ortaya koyduğu hizmette samimiyet sorgulaması nezaketsizliğinde bulunmazdık!

***

AKŞENER NEYE ADAY..!?

Kesin bir beyan! Ki, geri dönüşü de yok.. Kendisi; reislik peşinde değil.. Yani, Cumhurbaşkanlığında gözü yok Aday da değilim diyor.. Eee; hanım ağalığı da istemiyor.. Malum; feodal yapıya karşı!..

***

Diyeceksiniz, onu istemiyor, bunu istemiyor, şuna karşı!.. Peki; ne istiyor?.. İstediği çok şey yok.. Sadece ve sadece; Başbakan olmak istiyor Hal-i hazırda; bu isteği olabilirlik açısından, mümkün mü? Değil..

***

Niye! çünkü, önce mevcut Partili Cumhurbaşkanlığı sisteminde, ittifak ettikleriyle birlikte; seçimi kazanmaları lazım.. Ya, Cumhurbaşkanlığı, ya da Parlamentoda 400ün üzerinde vekil sahibi olmaları lazım!

***

İkisinden birini kazandıktan sonra!.. Bu kez, Anayasa değişikliği için sandık veya parlamentodaki sayı üstünlüğü sorgulaması yapılacak ki, Parlamenter sisteme dönüş yolu açılsın Tabi; o gücün iştah açıcılığına karşı, koltukta oturan perhize meyil verir mi?. O da meçhul!

***

Vaziyet, çok baharlar istediği gibi, çok da sandıkları masaya koyacak!.. Denir ya; daha kaç yıllar var?.. İşte, Meral Hanım böylesi bir serüvenin seyrindeki sonuca odaklanmış, olmayacak duaya amin istiyor!.. Şaka gibi ya!!..

***

Hazır siyasetin seyri şaka gibi yol alıyor dedik ya!.. 2023teki riskli durumla alakalı, Erdoğan.. Hazır Cumhurbaşkanı iken.. Ve hazır Cumhur ittifakıyla Meclis çoğunluğu elinde bulunuyorken!

***

Şu 50+1in zorlu barajını ortadan kaldırsa.. Öyle ya, bugün seçim olsa; birinci parti.. çoğunluk elinde olur. Olmazsa da, koalisyonun en büyük ortağı olmaz mı?.. Elbette ki olur?

***

Düşünebiliyor musunuz!.. Cumhurbaşkanı Erdoğan şakacıktan çıkıp, Muhalefete böylesi bir çıkış yapsa! Parlamenter sisteme dönüyoruz, dese! Sahi ya; ortalık nasıl da karışır?..

***

Aleni ittifaklar, gizli ittifaklar, kapı aralığı, kapı arkasındaki hesaplar öylesine bir zelzele yaşar ki; herşey tar-u mar olur!.. Ve tabi ki, muhalefete bundan daha kötü bir şaka da tarih yazamaz!

***

Neyse, şaka kötü!.. Akşenerin Başbakan olmak istiyor isteği; daha bir kötü! Ama her kötü şakanın arkasında bir hedef ve sinsilik söz konusu.. Bunu da not almak lazım!...

***

Peki, herşey bir tarafa diyerek; sonuç!.. Akşenerin hedeflediği ama gizli tutuğu siyasi hakikat şudur.. Ki bunu görevlendirme olarak da, okuyabiliriz Plan; CHPyi iktidar yapmak, PKKyı da, HDP üzerinden meşrulaştırmak!.

***

BÜYÜKTİMURLA GÜNDEM..

Bu akşam saat 22.00de Uzay Haber televizyonunda..

Canlı olarak ekrana gelecek.

Konuklar;

Ercan Ezgin,

İbrahim Güçlü,

Recep Kandemir

Ve Abdurrahman Ergin..

CHPnin Kürt kartını öne sürmesi,

HDPnin 11 maddelik yol haritası,

Hükümetin karşı çıkışı,

2023ü neler bekliyor konu başlıklarını ele alıp tartışacağız.

Şimdiden hayırlı seyirler..

***

GÜNÜN SÖZÜ

İyiyi ara, doğruyu ara, güzeli ara fakat kusuru arama.