OKKAN'IN ÖLÜMÜ!…
Eklenme: 1/24/2020 12:00:00 AM

O menfur.. O hain.. O zehir akan ihanet hançeri!.. O sinsi, kirli, pislik kokan karanlık zihniyet Ayrılıkçı terör İç, dış ve kurtçukların kolektifiyle gerçekleştirilen; kanlı suikastın bugün, 19. yılı 24 Ocak 2001

***

Ali Gaffar Okkan ve 5 silah arkadaşı.. Makamından 300 metre ilerde şehit edildi.. sırlar alemi bir kanlı infaz Evet, şehadete erişlerinin sene-i devriyesindeyiz!.. Bir kez daha, rahmetle anıyoruz.. Mekanları cennet olsun.. Ailelerinin, sevenlerinin ülkenin başı sağ olsun

***

Suikastle alakalı; çok yazıldı, çok konuşuldu, çok tartışıldı..! Hangi terör örgütü, hangi içteki hain şebekeler, hangi yabancı ülke, hangi devletin içerisine nüfuz etmiş yapılar.. Ki son olarak FETÖ de dahil edildi..

***

Vakıaya ait dava da açıldı.. Yakalananlar oldu.. Sanık mahiyetiyle, ceza alan da.. Ama özünde failler açısından, mahkeme de kanaat getirerek, bu hain, kalleşçe suikastı, bunlar tek başına yapamaz dedi.. Yani hala faili meçhul..

***

Tabi, her sene-i devriyede ifade ediyorum.. Bir kez daha aktarmak istiyorum.. Öyle görünüyor ki ömür el verdiğinde takvim yaprakları 24 Ocakı gösterince, yenileyeceğim Gaffarın ölümüne kim sevindi, kim üzüldü?..

***

çünkü bu sorunun mahiyeti.. Verilecek cevap.. Güneydoğunun kanayan, kanatılan, iyileşmeyen, kangrenleşen, çözümsüz diye, mevta edilmeye bırakılan meselenin, sağlıklaştırma reçetesi..

***

Ama hep göz ardı edildi.. Eğer ki Okkanın cenazesinde dökülen o göz yaşları! Tabutunun peşinde yürüyen, on binlerin yüreğindeki ateş sevgisini.. 7den 70ine seni unutmayacağız diyen, bölge insanının beklentisini Her ırktan, her dinden ve her inançtan kesimi bir çatı altına getirebilme, karakterine müdahil olunsaydı çok şey değişirdi?

***

Ne yazık ki sevilen devlet, sevilen devlet erkanı devlet ile vatandaş diyaloğu kenetleyen bütünlük köprülerini, iyileştirme yerine yıkmaya çalıştılar.. Gaffarın filizlendirip, dal-budak salmayı hedeflediği, temiz, saf ve sevgi dolu, insanı suyuyla, yeşertmek istediği fidanı kurutmanın gayretinde? oldular..

***

Niye, ya da neden sevilen devlet ruhunun, yeşermesine çapa değil de, körelten oldular?.. çünkü o sevgi birilerinin, bağ ve bahçedeki haşerelerin, yabancı otların yok olup kurumasını sağlayacaktı

***

Şöyle, Okkan dönemini hatırlarsak! Bir tarafta 28 Şubat.. Bir tarafta, PKK.. Diğer tarafta Hizbullah.. Ortasında ise derin devlet yapılanması!.. İç ve dış şer ittifakların, istihbarat teşkilatlarının cirit atma halleri..

***

En önemlisi de içteki feodalite..! Şeyhler, beyler, ağalar ve kandan beslenen bir zümre kapital sahipleri! Buhranlı ortam ve havanın hakimiyetiyle, kendilerine oluşturdukları nüfuz edici alanlar.. Sağlanan oy depoları ve siyasi nüfuz!..

***

İşte bu zümreler, hep şu algıyı ve olguyu körüklediler?.. Devlet ile halkı bir birinden uzak tutma adına.. Ne deniliyordu; Kürtler polisi, askeri sevmez!.. Hasım görür Kürtler devleti sevmez! Devleti kendine düşman görür!

***

Polise de, Askere de, Devlet-i Aliyenin nüfuz sahibine de, aman ha, bu Kürtlere güvenilmez, bu Kürtler sevilmez, bu Kürtlerden uzak durun, sırt vermeyin, yüz vermeyin Kürtlerin bildiği tek şey şiddettir, kan, cinayet, gözyaşı ve ölümdür?

***

Hep bu resim.. Hep bu senaryo, sahnelendi!.. Aslında o güne özgü değil.. Bir asırdan ötedir aynı şeytani ruh ve karakter bu bölgede faaliyet gösterip, cirit attı.. Ve ne hazindir ki sarmaşık misali yer edinip, hep büyüdü, sardı!

Devlet halka, halk devlete ırak...

***

Peki bu bölgede devlet kimle haşır-neşir!.. Yani dost, sevilir! Milleti, halkı içine katmayan yukarıda sıraladığım nüfuz edici şeytani karaktere sahip olanlar söz sahibi olup, mekanizma onların yol göstericiliğinde, işlem gördü

***

Halkçı geçinen.. Demokratik diyen.. Devlet, millet, vatan deyip duranlar!.. Biz bu halk için varız narasını atanlar!.. Sağ gösterip sol vurma ihanetliğiyle siyasi kanalları, köprüleri, devletin kapısını, bürokratın koltuğunu kendi kontrollerine alıp, itibar üzerine itibar inşa ettiler..

***

Uyuşturucu baronları.. Kaçakçılar.. Silah tacirleri.. Devlet malı deniz mantığıyla, milyon dolarlık ihaleleri kendi kasasına, akıtan.. Ballı, işlerin yüzdeliğine konan!.. Devletin, siyasetin, feodalitenin üçlü mekanizması, zenginliğin, paranın, kudretin, milletin ve devletin de efendisi otoritesini oluşturdular

***

Apo mu, Velioğlu mu, çatlı mı? Susurlukta kamyona gümleyen Mercedesteki üçlü mü? Birer kişi olarak, görünür olduysalar da, onlar gibi bir değil binlercesi bu bölgede, varlık gösterdi.. Ki hala gösteren de var

***

Şu PKKlı mı, şu Hizbullah mı, şu DHKP-C mi, ya da say sayabildiğin diğer örgütler mi?.. İllegal yapılar mı? Nüfus edici her kim olursa olsun, kim bulaşmışsa bulaşsın devletin hesabı şahsına münhasır ailesine, çevresine, yakınlarına bir zulümkarlık yoktu

***

Sonuç itibariyle!.. İşte bu tabloyu, Okkanın oluşturduğu devlet sevgisi anlayışı, stratejisi, tabiri caizse yapının canına ot tıkayacaktı?

Fırıncının oğlu, Hendekli Okkan, milletin çoraklaşan, özlem ve hasretle beklediği su misali devletin anne-baba şefkatiyle sahiplenilmesini, sevgisiyle kucaklaşması anlayışına sahipti..

***

Suçlunun peşinde, milletin içerisinde!.. Halkla iç içe.. Dertleriyle dertlenen, yardımına koşan, sosyal devlet bilinciyle hareket eden, güvenlik bürokratı olma vasfıyla; dosta dost, düşmana düşman idi Ve bu yolda çığır açmıştı..

***

Öyle şatafatlı değil, koruma ordularıyla değil, halk deyimiyle tek tabanca, her yerde, olabilmek!.. Özü itibariyle; milletini seven devlet, devletini seven millet istemeyenler, Ali Gaffar Okkanı yok etmek istediler

***

Evet Gaffarı ortadan kaldırdılar.. Ama, Diyarbakırda, Diyarbakırlılarda, Kürtlerde onun sevgisini, anlayışını, insani duygusunu yok edemediler, ortadan kaldıramadılar, yüreklerinden atamadılar.. O, yüreklerde yaşıyor.. Ve Sapına kadar Diyarbakırlıyım deyişi, yüzlerce Gaffar ismini yaşatan evlatları oldu!.. Nur içinde yat!

***

GÜNÜN SÖZÜ

Her şeyi okuyarak, öğrenemezsin, yaşaman da gerekir!

***

Hayırlı Cumalar