RÜŞVET ÇARKINA KARŞI!...
Eklenme: 12/11/2019 12:00:00 AM

Eski vekilin paylaşımı benim de yüksek sesle mevzuya müdahil olmam.. Denir ya, bir dokun bin ah işit misali, iki günden buyana aldığım ihbar ve mesaj, telefonların haddi hesabı yok Ki yazımın altına, yapılan paylaşımlar var ki; kim ne demiyor ki? Neler konuşulmuyor, neler anlatılmıyor, bi bilseniz!..

***

Ne var ki, rüşvetin belgesi olmaz gerçeğiyle, çünkü alan da memnun veren de memnun her ne kadar melun olsalar da, şeytanı yakalamak zor.. İster daimi kadro, ister mevsimlik, ister geçici, isterseniz de TPC.. Hangi kapsamda işe alımlar varsa, söylenen, iddia edilen şu!

***

Rüşvet vardır, suistimal vardır, adam kayırma vardır, siyasilerin, teşkilatların, vekillerin kontenjanları vardır, listeleri hazırlayan, sunan, onaylayan kendileri.. Yani şaibeden kurtuluş yok Özellikle İş Kur üzerinde alınan işçilerin yüzde 25ine yakını da bankamatik elemanı, deniliyor İşe gitmeden maaş alınıyor..

***

Eğer ki bir neşter vurulacaksa!.. Samimiyetle yeter artık, ed-i bese denilecekse; çok yönlü bir tahkikat başlatılması gerektiği gibi, denetimlerin sıklaştırılması lazım çalışan-çalışmayan ortaya çıkarılır.. Geçmişte kimin nasıl dümen çevirdiğini, Bakanlık müfettişleri ortaya çıkarmıştı..

***

Şimdi bir irdelense; irin patlar kim, kiminle iş tuttuğu ortaya çıkar.. Söylenen; bir işçi ya da iki işçi dahi alınacaksa; kurayla, noter huzurunda belirlensin.. Bir de şu mülakat sınavı da, artık kamera karşısında, aleni, herkesin gözü önünde yapılsın.. çünkü; suistimal ediliyor.. çünkü mülakat, kayırma libası oldu

***

NOT Dün DSİ Genel Müdürlüğünden açıklama geldi.. Söz hakkına saygı gösterme noktasında, özetle ifade edilen şu Bizim işçi alımlarımız, sınavlarımız, yazılı ve sözlü, tüm aşamalar görüntülü noter huzurunda yapılmaktadır. Bunun dışındaki açıklamalar mesnetsiz

***

Şimdi, kim inanır, kim inanmaz bilmem.. Ama benim bu beyana merak noktasında ikmale getireceğim soru şu! Vaki olan var mı?.. Yani gören!

***

BİZİM KİBİR ABİDEMİZ?!

Pişkinliğe bakar mısınız Ne yazık ki; tükürüğe yağmur diyor! Vakıf oldunuz, zevatın teki makam ve mevki kibirlisiyle, işçisine kestiği ceza hükmünün içeriğine Belediye çalışanını selam vermediği için, tuvalet önünde oturtup, gelene geçene selam verme cezası vermiş..

***

Hadise, gündem olunca.. Halkta infial uyandırınca, AK Parti mevzuya öfke kabartıp, cezalandırmaya gidince!.. O onur kırıcı, pişkin zevat, burnundan kıl aldırmayan kibir abidesi savunmaya geçmiş!.. Ama öyle böyle değil; savunmasının muhtevası!..

***

Şuursuzluğuna, gayri ahlaki idarecilik vasfına, kibrine, pişkinliğine, insan onurunu kıran karakterine öylesine bir kılıf ve libas giydirme gayretine girmiş ki akla ziyan!..? Mevzuyu kapitalizm, komünizm, hatta dış güçlerin uluslararası yapıların suikastı boyutuna vardırmış Nerdeyse Trumpu dahil edecek..

***

Hani denir ya bu kadarına da pes! İşte, bu kibir abidesi zevat, bir de duygu sömürüsünde bulunmuş Ki buna da, bu kadarı da olmaz dedirtiyor.. Reise, Ak Partiye methiyeler dizerken, muhafazakarlığına, İmam Hatipli olduğuna da sinyal çaktırıyor

***

Kim ne der bilmem!.. Ama benim diyeceğim şu; böylesi karaktere sahip kibir abideleri; 40 tas su döküp, tövbe etseler bile, huylu huyundan vaz geçmez diyerek, inanmam ve güvenmem!

***

Biliyorum diyeceksiniz ki!.. Bahsettiğiniz bu zevatın yaptığının, bizim Diyarbakırımızın siyasi abi-ler-inin o meşhur kibirlerinin, o tepeden inmeci ruh hallerinin, o burnu havalı yüzlerinin, o hor görme hallerinin yanında, masum kalır..

***

Eee.. Yıllardır Diyarbakırda AK Parti neden kan kaybediyor, neden bir türlü, tüm imkanlar vaki iken iktidar olamıyor, başarı elde etmiyor, sürekli gerileme yaşıyor diye soruyoruz ya?!!!.. İşte nedeni; bu kibirli siyasilerin, kibirli siyaset anlayışlarının, her şeyi ben yaptım, ettim, bilirim demelerindendir?

***

Netice itibariyle halk; kimin samimi, kimin kibirli, kimin insani, kimin rahmani, kimin zebani olduğunu biliyor, izliyor, takip ediyor.. Ki ona göre de tavrını koyuyor Bir düşünürün ifadesiyle; 15 yılda insanların gönüllerine, yüreklerine, kalplerine inememişseniz; sizin demek ki kalbiniz yok.?!

***

İşte asıl suikast ve çıkmaz sokak, kan kaybetme haline çözüm üretme, şifa bulma adına o kalpsizlerin yetkilendirilmeleridir Nüfuz edici, kılınmalarıdır Denir ya kalpsiz, kalp onarabilir mi?.. Ne mümkün; kibir abidesi olmaktan öte!

***

İKİ PARTİ BARAJI AŞIYOR?..

Metropolle göre; anket sonucu bu veriyi ortaya koyuyor. Ak Parti ve CHP

24 Hazirana göre partilerde oy kaybı da hayli yüksek.. Yani siyaset bir kan kaybı yaşıyor..

***

Bugün seçim olursa hangi partiye oy verirsiniz sorusuna gelen yanıt?.. Oran şöyle..

***

AK Parti yüzde 33.4

CHP yüzde 19.1

HDP Yüzde 9.7

MHP Yüzde 8.7

İyi Parti Yüzde 7.7

Saadet yüzde 0.7

Genel toplam yüzde 79.3

Kararsızlar yüzde 20.70

***

Mevcut tablodaki eksiklere baktığımızda! DSP yok, Davutoğlu, Babacan ve Genç Parti.. Anavatan, Doğruyol!.. Onlar eksik

***

Görünen o ki, ikinci parti konumunda olan aslında CHP değil.. Kararsızlar!.. Ki kararsızların oy dağılımında, elek üstü, yani barajı aşan parti sayısı, mevcudiyeti yineliyor.. Ama, yeni oluşumların rüzgarı, her yönüyle yüzde 79a yönelik olduğu için; dengeler değişken..

***

Nitekim, Metropollun Ekim ayındaki verilerine baktığımızda! AK Parti, MHP ve Saadet oy kaybı, CHP, HDP ve İyi Partide de kıpırdama vardıSonuç ittifakları önemsiyorsa, işte orada yeni oluşumlar anahtar konumunda! Kim kimden ne alır?..

***

UNUTMUŞTUM

Neyi mi; 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü.. çünkü iki kelam etmedik.. Biliyorum siz de benim gibi; iyi de dünyada insan hakları gibi bir kavram, ya da hak tanıma, bilme, sahiplenme ve güvence altına alma gibi bir hal var mı ki Sizce!

***

GÜNÜN SÖZÜ

Sahi vekil nasıl oluyor da asilden üstün olur.. Neyse o milletvekili..