SIRADIŞI MEVZULAR....
Eklenme: 1/15/2022 12:00:00 AM

Önce Bay Kemalin mahallesindeyiz!.. Sevgilisi PKKlı olan HDPli Semra Güzelin ortaya çıkan sarmaş-dolaş resmine, CHP lideri ne dedi!?.. Hiçbir şey; demedi?.. Ne o, ne de ittifakçısı Meral Akşener.. Her sorulan soruya kaçamak cevap vererek, sıvışma gayreti içerisinde oldu

***

Bir kurmayı tek konuştu!.. O da böylesi görüntüler kabul edilemez!?. İşin göstermelik hali.. Gün gelince biz eleştirmiştik, ya da tepki koymuştuk gibisinden laflarla, savunma!.. Kemal Bey önceki gün tüm ısrarlı sorular karşısında, işte o sıradışı absürt mahiyetli bir yanıt verdi..

***

Dedi ki.. Bu sorunun muhatabı ben değilim.. Bu resmin sorumlusu, yaratıcısı Erdoğandır.. Muhatap Erdoğandır.. HDP ve Güzele tek bir laf etmeyeceksin çıkıp, terörle olan ilişkiden Erdoğanı muhatap ve sorumlu tutacaksın!.. En hafif ifadeyle; pes doğrusu Bay Kemal!..?

***

SOYLUNUN İDDİASI

Önceki gün, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu canlı yayında, soruları yanıtlıyor.. Terör başlıklı, gündemin son sıcak gelişmelerine ilişkin çarpıcı detaylar veriyor İzlediniz mi bilmiyorum, ben izledim.. Ki, oradaki konuşmanın yankıları iki gündür, ülkede tartışılıyor Ama en dikkat çekici, sıradışı ve gizemli ilişkiyi, sorgulayan bir soru Soylunun ağzından çıktı ki, yok daha neler dedirtti!..

***

Malum bir süre önce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Soyluyu hedefe alıp, şöyle bir iddiada bulunmuştu.. Benim, eşimin ve çocuklarımın telefonları dinleniliyor diye!.. İşte Soylu buna yanıt verdi..

***

Ve dedi ki;

Türkiye Cumhuriyeti Kılıçdaroğlunu dinleseydi, Pensilvanya ile konuşmalarını da duyardık. Kılıçdaroğlu desin ki Pensilvanya ile diş muayenesinde konuşmadık. 15 Temmuzdaki Yurtta sulh, cihanda sulh sloganı hakkında konuşmadık desin.

***

Aslında, Soylu bu iddiayı ikinci kezdir gündeme getiriyor!.. Ne o gün, ne de önceki gün bu minvaldeki beyana, Kılıçdaroğlu cephesinden tek bir laf dönüşü olmadı!.. Bırakın Külliyen yalan demeyi, hadi oradan bile, henüz demiş değil

***

Denir ya bizimkisi de laf mı diye!.. Yanıt vermez ki.. İşin başından beri biliniyor Kılıçdaroğlunun Pensilvanya ile özel ilişkisinin bulunduğu..? Nitekim, 15 Temmuz darbe gecesindeki görüntüler, kahve içmeler, televizyon karşısında film izleme hali!.

***

ADAYINIZ VE SEçİM TARİHİ!

Gelelim; iktidar ve muhalefet mahallesindeki gıcık hallerine.. Adayınız ve seçim tarihi giderek; gıcık bir hal aldı.. çünkü, iktidar, ikide bir gıcık olsun deyip muhalefetin sinir damarına basıyor.. Ve diyor ki; hadi ordan hadi ordan, sizin adayınız daha belli değil. Siz önce adayınızı belirleyin?

***

Eee muhalefette gıcığın gıcığı karakteriyle, İktidara erken seçim, seçim takvimi üzerinden, yüklemede bulunuyor Ve diyor ki; Sen önce seçim tarihini açıkla, biz o zaman adayımızı ilan ederiz!.. Hadi seçim tarihini açıkla

***

Bu düelloya, iktidarın yanıtı seçim 2023ün Haziranında!.. İyi de, adamları çatlatıyorsun.. Haziran da, hangi gün?. Başı mı, sonu mu, ortası mı?.. Hangi pazar günü!!.. Yok, 2023ün Haziranı!..

Gizemli, sıradışı!.. Ama yüksek dozajlı bir gıcıklık var.. Ki, muhalefetin su testisi gibi, çatlaması an meselesi; şu seçim takvimiyle alakalı, bir net cevabın gelmeyişi!

***

Aslında; Haziranın şu pazarında seçim olacak diye bir beyan gelse!.. Muhalefette çatı adayını açıklasa; herkes oh be çekip, şerefyap olur adayın hikmetliliğine!

Tabi en önemlisi de!.. Sabah, akşam sakız çiğner misali, erken seçim, erken seçim çığırtkanlığı da son bulur.. İnatlaşmanın yelkenleri iner!

***

Ama yok! İnatla, muhalefeti belirsizlik girdabına sokuyor.. Ha bir de, ikide bir enseye şaplak patlatıyor.. Sonra da, dönüp kim vurdu, niye ağlıyorsun diyor!.. Ne sıradışı bir siyasi hayatın ikmali bu, 2023e gidiş!

ERSOYUN ANITKABİR ZİYARETİ!

Ziyaret ve çekilen resim!.. Her yönüyle, karenin tüm haşmetliğiyle; absurt bir sıradışı groteski barındırıyor Cüssesiyle, fiziki yapısıyla, ruh karakteriyle olay insan Bülent Ersoy bir kez daha, kendini konuşturdu

***

Tabi ki, anıtkabir ziyaretindeki bu haşmetliliğini yansıtan resim, tekin olmayan güçlerin egemenliğini de dışa vuruyor değildir!.. Ne iş dercesine! Hele ki o Subayın şemsiye tutuşu ve tekerlekli sandalyeyi iten adam!..

***

Groteskli mevcudiyete Milli Savunma Bakanlığı soruşturma başlattı!.. Sonuç, başı yanan o şemsiyeyi tutan Subay oldu Nitekim dün resmi açıklama geldi. Hakkında inceleme başlatılan Anıtkabir Komutanı ve takım komutanı görevinden alınmıştır.

***

Hasılı kelam, işin primini sıradışı olay kadın olma vasfıyla Bülent Ersoy hanımefendi(!) yaptı!Bir süre daha gündem olarak.. Sanki, komutan görevden alınmış umurunda?!.. Nitekim tepki vermiş hanımefendi.. Bir sanatkra böyle bir tavır sergilenmesi hoş değil. Diyelim ki tutmuşlar, bana şemsiye tutmuşlarsa ne var bunda?.. Evet ya; ne var bundaaaa!..

***

GÜNÜMÜZ YARGISI!...

Bildiğiniz gibi, Sokrates, baldıran zehri içirilerek hayata veda etmişti. Ancak ölüme giderken kendisine tanınan sürenin adil olmadığından şikyetçiydi.

***

Ne yazık ki, ülkemizin hukuk yönündeki hal-i durumu, beterin de beteri!.. çünkü, bugün işlemde olan hukuk kavramlarıyla olaylara baktığımızda, yargılamada silahların eşitlik ilkesinin hiç de, adil olmadığını görüyoruz! Sizce!..

***

İKİ DAİRE BAŞKANI..

Sıcak bir gelişme, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinden.. İki Daire Başkanı görevden el çektirildi..

***

Biri Bilim, Sanayi ve Teknoloji il Müdürü iken Büyükşehir Belediyesi Kaynak Geliştirme ve İştiraklar Daire Başkanlığına getirilen Hayrettin Bahçivancı.. Diğeri ise, Kadın Politikaları Daire Başkanı Handan Eker..

***

Neden görevden alındılar derseniz; resmi ulaşan bir açıklama ve gerekçe henüz söz konusu değil.. Ama el çektirmeye dair kent kulisi ile belediye koridorları çok ama çok şeyleri, cümlelere sıkıştırıyor..

***

Özellikle de, Bahçivancı için.. Geldiği kurumda, 2020 yılında yaptıkları işlerle alakalı; akçeli mevzudan dolayı

***

Neyse, haftasonu gelişmesi önümüzdeki haftaya yansımasıyla, kep düşüp, kel görünecek?.. Azıcık zaman!..

***

GÜNÜN SÖZÜ

Faydasız bir hayat erken bir ölümdür.