SİZ DE Mİ, BRÜTÜS'LER?…
Eklenme: 10/14/2019 12:00:00 AM

Hani bir söz var.. En yakınından ihanet hançerini yediğinde; söylenir.. Sen de mi, brütüs.. Roma İmparatorunu kim hançerleyerek ölürdü? Ne yazık ki, Türkiyenin şu anki hal-i vaziyeti, Müslüman ülkeler açısından siz de mi, brütüsler noktasında, seyrediyor.. Bu minvalde; bir çok kesim ihanetlikler içerisinde; hançerliyor. çünkü, dost bildiklerinden ha bire ihanet hançeri yiyor..

***

Dile kolay; terörle mücadele edeceksin..? Bu bir savaş değil, operasyondur diyeceksin?.. Suriye üzerinden; koridor oluşturulmaya çalışılacak? Ülkenin ve sınırlarının bekası adına; tehlikeli bir oluşum ikmale gelecek?.. Kendi ülken içerisindeki, millet birlikteliğini, kutuplaştırıp, böldürecek bir akımın, gelişeceğini göreceksin?.. Ve buna dair bir hareket göstereceksin.. Ama öylesine bir algı muamelesiyle karşılaşacaksın ki Sanki bir ülkenin işgaline girişiyorsun, sanki bir milleti yok etme gayesi içerisindesin, sanki, sanki sanki diyebilecekleri daha nice; gerekçelerle haklı konumuna, haksızlık inşa edecekler.. Ve burada, haklılığını bilenlerin, bilmelerine rağmen sırtından vurulacaksın?

***

Tabi ki, Siyonizmin, emperyalizmin, Yahudilerin ve Hristiyanların nam-ı hesabına; yaşanan ve yaşatılanları kimse görmeyecek?!.. Ne tarihten, ne bir kaç yıl öncesine kadar, Coğrafyadaki diğer olayları, akla getirmeyeceksin?.. Yahu bizi bölen, bizi birbirimize kırdıran, ellerimize silah veren, malımızı, zenginliğimizi elimize tokuşturulan bombalarla, alan zihniyet kime hizmet ediyor, diye sorgulamayacak?.. Sürekli, muhtaç, sürekli el-avuç açacak, noktaya getiren bir emperyalizm olacak?.. Ama suspus içerisinde; biad edici olacaksın?

***

İşte, Filistin lideri Mahmut Abbas.. İşte, Arap Birliği.. Hele ki, Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı.. Akla ziyan bir hal yaşatıyorlar Baksanıza, hepsi ümmet inancından çıkmış, birer Siyonizmin uşağı şeklinde; parmak sallıyorlar Tıpkı, 1914teki, senaryonun piyonları gibi; ata düşmanlarına baba dercesine!!!

***

Şimdi, ABDyi anlarsın, AByi de anlarsın; sana neden diş bilediklerini?.. Hristiyanları.. Yahudileri.. Siyonist İsraili.. Yedi düvel deyip; hepsinin Türkiyeye farklı gerekçelerle hasım olduklarını, diş bilediklerini, düşmanlık beslediklerini, bir kaşık suda boğmaya çalıştıklarını; Afrikanın en ücra köşesindeki, sağır sultan bile biliyor Ki bu inliklerini asırlardır, uygulaya gelen bir zihniyetle, gösterdikleri şey de, saklı değil.. Tabi biz kimi zaman görüyoruz, kimi zaman da göremiyoruz!.. Bu başka bir arıza-i nokta!?.. Ne var ki, hakikatlere hep göz yumulan olmuşuz?.. Duygu körlüğü...

***

BMnin tavrını, sorgularsanız.. Ki anlaşılır?.. çünkü hiçbir zaman; Ortadoğu halklarına karşı samimi olmamıştır.. Tıpkı, AB gibi Hristiyan kulübü olarak işlev üstlenmiştir.. BM de; Siyonizmin ve emperyalizmin kulübü!.. Ki, Türkiye olarak; Dünya beşten büyüktür dememiz de bundandır..? Her platformda, Dünyanın hangi köşesindeki masum ve mazlum vakıa olduğunda yardım elini uzatan, BMye de ey insanlık neredesin diyen, olan biziz!.. Yüzlerindeki maskeyi düşüren, vampirliklerini ortaya koyan olmamızdan dolayı da, elbette ki, karşı mahallenin çocuklarıyla iş tutmaları, şaşırtıcı değil. Karşı safta her daim, durandırlar!

***

Gelirsek, İsraile.. Zaten herşeyiyle orta yerde Terörist devlet diyerek, dünyaya haykıran tek ülke konumunda olan Türkiyedir One munite(van munit) diyerek, resti, Davosta çekip, elaleme rezül-rüsva eden de bu ülkenin Cumhurbaşkanıdır Ataların da, inancın da, iman ettiğin yüce kudrette, onları lanetli ırk olarak, ilan etmiş ve bu topraklarda yerleri yok demiştir.. Yani dostun hiç olmamış, ki olamaz da!!.. Ülke olarak başına müsallat edilen her fitnenin, ihanetin dibinde de o çıkmıştır.. Sana takınacağı tavrı, beklenen tavırdır e be dostum!

***

Ama MısırAma Arap ülkeleri.. Ama Müslüman bir ülkeler.. ne yazık ki; aynı potada, kulvarda, hasımane kılıç sallıyorlar..Eee Osmanlının yıkılışından sonra ne deniliyordu; devletçikler.. İşte, aklı da, yönetimi de, ticareti de sömürge altında olan bu devletçikler.. Hele ki bir de Mursiye karşı girişilen, anti-demokratik, hukuk dışı kanlı darbe girişimi Rabiamız!?.. Ki ilan ettik; sen demokrasi katilisin diye.. Sisi ile aynı havayı soluyacak alana bile girmeyen tek ülke konumunda olduğumuz da aşikar Yani Mısırın bel çıkmama halini de bir ölçüde anlarız!

***

Eeey Suudi Arabistana Ümmet fikriyatından, saptığını biliyoruz Mekke de, Medine de; işgal altında Fransanın, İngilizlerin.. ABDnin uşağı konumunda olan bir kraliyet ailesinin sömürgesi altında, İslam dünyası söğüşleniyor?. Dahası, Kaşıkçı vahşetiyle suç üstü etme, halimiz de orta yerde.. Eyyy Suudi sen bir katilsin dedik Yemene yönelik, insanlık dışı saldırılarını da haykıran, olmamızdan dolayı; bizden yana olmasını beklemek abesle iştigal.. Mümkün değil.. Yani boğaz boğazayız!!!!

***

Ne gariptir ki, Filistin.. Ey Mahmmut Abbas Bugün değil, 200 yıl, ki daha ileri yıllara da gidebiliriz Türkiye.. Osmanlı Hal-i hazırdaki, Erdoğan bile.. Senin için, Filistin halkı için, toprakları için, her daim her yerde, siyasal, sosyal, ekonomik savaş veren, tüm uluslararası baskıları, ki kendi içindeki mahfilleri de gözeterek, kavga eden olmuştur

O mazlumdur.. O ezilmiştir.. O; ümmetin bir parçasıdır.. Toprakları işgal altındadır.. Bir zulüm var, bir zalimlik var, bir insanlık dışı, yahudi devleti var diyerek, sesiniz oldu?

***

Terörist bir İsrailin hegemonyası altında; soykırım var.. diyen biz değil miydik?.. Kundaktaki bebeği, çocuğu, evi barkı, yaşlısı gözetilmeden, ateşe verilen bir halk olarak, bir millet olarak, bel çıkan, sahiplenen ve bu uğurda, en ağır bedeller, hatta canlar dahi veren Türkiye değil miydi? Mahmut Abbas, hepsi ne oldu da, sen de mi, brütüs hançerini ilk indirenlerden oldun?Kimin nam-ı hesabına?

***

Ya Arap Birliğinin diğer üyeleri.. Sizlere ne oluyor ya?.. Hani ümmet, ümmet diye çığlık atıyordunuz.. İslam ülkeleri, İslam Birliği naralarınıza ne oldu? Yine, tıpkı 1914teki gibi; kukla, piyon, dışa bağımlı yönetimlerin, liderlerin, kralların, prenslerin, batı uşaklığı karakteriyle; aynı hareketi icra ediyorsunuz Doğrusu o gün gibi, bugün de anlıyoruz ki; İslamın tek kalesi, Türkiyedir

***

Yani topunuzun karşımıza dikilip; kınama yayınlıyor olması anlaşılırdır.. Ama velakin şu Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Akıncının, tıpkı Mahmut Abbas gibi salvoda bulunmasını anlamak zor Baksanıza; 1974e dikkat çekiyor.. Diyor ki; Adına barış harekatı desek de bu bir savaştı ve akan da kandı.. Elbet teki öyle idi.. çünkü, karşımızda Rumlar vardı?.. Ve o Rumlar, oradaki Müslümanları Katlediyordu.. Kıbrıs harekatı da buydu.. Ama, bugünkü harekatı savaşı sokman, kabul edilemez görmen; kimi nasıl koynumuzda beslemişiz noktasına gelmiyor musun?!.

***

Fuat Oktayın verdiği yanıtla Ey Akıncı.. Sen bu ifadenle; Boğaz Şehitliğinde koyun koyuna yatan mücahit ve Mehmetçiklerimizin kemiklerini sızlatmışsın.. Ülkemizin yürüttüğü haklı mücadeleyi hiçe sayan bu yaklaşım, kalpleri her zaman Türkiye ile atan Kıbrıs Türk halkının vicdanında mahkum olacaktır...

***

Netice itibariyle! Söylenecek tek söz var; ümmet, ümmet nidalarıyla, İslamın yeşerdiği bir coğrafya olan Ortadoğu!. Ne yazık ki, kalleşliğin, ihanetin, acımasızlığın, kanın, gözyaşının, şiddetin, nankörlüğün, Siyonizmin, emperyalizmin, küresel faşistlerin uğursuz, beslenme batağı haline geldiği gibi; kim dost, kim düşman, davan haklı mı, haksız mı bilinmezlik arz ediyor

***

Ve bu batak; giderek girdap misali ülkeleri ve milletleri de derinliklerinin dibine çekiyor? çünkü, ne Ktül-Amrede, ne Filistin çöllerinde, ne Mekkede, ne de Medinede, Bağdatta, ne Kahireden, ne de Türkiyeden yükselen bir ümmet birliği kalmış değil!!?Varsa yoksa; kan üzerinden dünya menfaatini elde etmek!.. İşte, hal-i durumumuz bu! Siz de mi; Brütüs!

***

HAREKATA DAİR çEKİNCEMİ AKTARMIŞTIM?..

İlk gün ifade etmiştim

Aman ha aman hassasiyet gözardı edilmesin, duygusal kopukluk oluşturulmasın.

Aman ha aman; haklı iken haksız duruma düşülmesin..

Aman ha aman, bu harekat Kürt ve Türk çatışmasına dönüşmesin..

Aman ha aman, ÖSO sivil Kürtlerin bulunduğu alanlarda faaliyet göstermesin..

Aman ha aman, Suriyedeki Kürtlerin haklarının ellerinden alınıyor algısına prim verilmesin..

Aman ha aman, birileri Sivil halkın malını, mülkünü, canını talana döndürmesin..

Aman ha aman, Ülkenin iç siyasetinde, bu harekat intikam duygusu körüklemesine yem edilmesin!

***

Hasılı kelam!

Sulhun, huzurun, selametin, barışın, Suriyenin bütünlüğü, tüm yaşayanlarıyla istikrarı, Türkiyenin de, bekası noktasında; yürütülen bu harekatın bir de; diplomatik diyalog kanadı işlem görmeli! Bu diyalog da; yukarıda aktardığım, haydutlarla değil, kendi yerel ve bölgesel dinamiklerinin, dahil edilerek, yürütülmesi gereklidir

***

TİMSAHIN GÖZYAŞLARI

Şu sarı çıyan var ya! Tam bir timsah.. Baksanıza, Suriyedeki etnik ve dini azınlıkların haklarının korunması amacıyla ilgili kurum ve kuruluşlara; 50 milyon lira yardım göndermiş..

Ne gariptir ki, bu yardım haberi öylesine, ballandıra, ballandıran bizim bazı medya kuruluşlarımız var ki; maşallahları var?.. Oluk gibi akan kana bir şey demiyorlar?.. ABDnin Ortadoğuyu kan gölüne çevirdiği gerçeği, görmüyorlar..

***

Ama, bizim sarı çıyanın bu timsah gözyaşları nimetli, yardımını, görüp, manşetlere taşıyorlar.. Ve sanki, ABD ile sarı çıyan, yer küresinin en merhametli, insancıl, mazlumun ve mağdurun yanındadır gibi gösteriliyor.. Ne iş ya!?.. Celladına aşık olmak bu olsa gerek??.

***

BİZİM KEMAL BEY!

Biraz da iç siyaset kulisi yapalım.. Bizim Kemal Bey Yine çakma bir laf etmiş Ama bir önceki, sözüne, çakarak.. Malum demişti ya; millet ittifakını, Mit bozuyor diye?.. Yani CHPnin öncülüğündeki millet ittifakı siyasi birliği, mit el altında bozulup-dağılmasına çalışıyor.. Önceki gün de, buna dair beyana devam diyerek, konuştu.. O MİTçilerin isimlerini biliyoruz...

***

Gazeteciler sormuş; Kim o isimler.. Biliyorsanız lütfen açıklar mısınız?. Yanıt yok! Kemal Bey bu önemli mevzuya, siyasetleriyle, millet ittifakının omurgasıyla oynandığını iddia ettiği aktörleri ifşa etmezse, açıklamazsa, yine işi havanda su dövmeye kalır.. Ki öyle görünüyor.. O zaman denilmez mi, Kemal Bey yine işin ucuzluğuna kaçtı.. Öyle ya beceriksizlikte en kolay kaçış ve bahane; suçu faili meçhule bırakmak!

***

GÜNÜN SÖZÜ

Hz. Alinin (r.a).. Der ki; Dünya menfaati bir leşe benzer.. Ona talip olan, köpeklerle dolaşmaya hazır olmalıdır