SOYLU'NUN SUALLERİ?..
Eklenme: 2/25/2020 12:00:00 AM

Sualler Bay Kemale yönelik Ne diyor İçişleri Bakanı Süleyman Soylu?.. Benim bildiklerim var? Bunu derken, Kılıçdaroğlundan yanıt istediği soruları sıralıyor.. Diyor ki;

***

* FETÖcülerin sana getirdiği tekliflere ne dedin?.. Bu tekliflerle alakalı ne yaptın?

***

* Yurtta Sulh Konseyi tanımlaması nereden çıktı?

***

* Defter açıldığında en çok senin zarar göreceğini biliyor musun?

***

* CHPnin başındakiler neden FETÖ ile irtibat hevesinde?

Soylunun FETÖnün siyasi ayağı tartışmalarına dair, ikmale getirdiği bu soruları Şebnem Bursalı ile, gündemleştirdi?

***

Öyle görünüyor ki, Soylunun elinde ciddi ve önemli istihbari bilgiler var?.. Ve yine öyle görünüyor ki, bu bilgiler önümüzdeki günlerde bir hayli detaylanarak, adli bir soruşturmanın dosyasına dönüşecek? Şu anki durum; bir ön yoklama?

***

Bakalım!.. Sorulara bay Kemal ketum mu kalacak yoksa iki kelam edecek mi?.. Defter dolu, açılmasıyla alakalı bekleyip görelim!

***

ŞEFFAFLIK OLSUN?..

Ne yazık ki siyasetin kulvarında şeffaflık pek nasip alınmış değil?.. Hele ki, şu son süreçte, zerre-i miskali yok!.. çünkü kim kiminle, kim kimin arka bahçesi ya da, işbirlikçi belli deği.. Görüntü var; ama net olan yok

***

Baksanıza, Pervin Buldana Parti Kongresinde de.. Öncesinde de, CHPye dair söyledikleri var Nazik bir ifadeyle, sitem ederek CHPyle olan ittifaklarının neden şeffaf olmadığı Yani; neden gizleniyor?

***

Dahası, yeni siyasi süreç açısından diyor ki Artık ittifaklarımız açık, net ve daha şeffaf olacak? Eee olması gereken de bu! Bir kaç yıl öncesine kadar, Türkiye partisi olabilmenin gayreti içerisindeyken, CHPnin arka bahçesi olmak!

***

31 Martta, CHPye hayat iksiri olacaksın İstanbulu, Ankarayı, Antalyayı ve daha bir çok Büyükşehir Belediyesini; kendi oylarınla, CHPye altın tepside sunacaksın Ve bunu kendi tabanına rağmen dikta edip yapacaksın?

***

Ve tarihteki celladına bugün aşık olmuş bir ruh haliyle biat edici olacaksın.. İttifak diyeceksin, müttefik diyeceksin, blok diyeceksin, şu veya bu deyip duracaksın..

***

Ancak iş, karşı tarafın bu duruma bir kıymet verme haline gelince; zerre-i miskal karşılık bulmayacaksın.. Bilakis seninle gözükmekten imtina edecek Seni virüs görür gibi senden fersah fersah kaçacak?

***

Demokrasi.. İnsan Hakları.. Eşitlik.. Hak, hukuk, adalet gibi attığın çığlıkları duymayacak?.. Selam vermeden bile kaçınacak.. İlginç olan; iki tarafta bu süreçte, ilkeler açısından zaafiyetlere düşecek

***

Neyse!.. Gelinen aşama itibarıyla denir ya, siyasi sömürüden kurtulmak.. HDPnin.. Ve Buldanın siyasi şeffaflık, ittifakta, müttefiklikte net olunmalı çıkışı, yeni bir sayfa Özellikle celladının farkına varabilmek?

***

PEKİ CHP BULDANIN DEDİĞİNE NE DİYOR?

Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı dün konuştu.. Biz, AK Partiden de, HDPden de oy istedik Ne demek bu; ne ittifakı, ne müttefikliği ne işbirliği be kardeşim, hadi işinize? Vay ki vay!

***

TEMELLİNİN GİDİŞİ?..

Sezai Temellinin HDPnin Eş Başkanlığından çıkışı.. Yerine Mithat Sancarın gelişi.. Nasıl yorumlarsınız diye gelen soruya verebilecek yanıt!.. HDP Türk solu kıskacından sıyrılıyor mu ne?

***

YİNE Mİ?..

Şuna kanı getirdim!.. Ekrem İmamoğlunun çevresi.. Danışmanları.. Özel Kalem.. Ya da akıl hocaları?.. Her kim ve kimler ise Ciddi manada, İmamoğluna itibar suikasti yapıyorlar..

***

Kayak keyfinden sonra şimdi de; Belediyenin üst düzey bürokratlarıyla Sapanca gölünde, kampa gireceklermiş?. Yani bir tatil modu? Denir ya; buyrun burdan yak!.

***

VANIN YAŞADIKLARI

Kahredici!.. Peş peşe yaşanan faleketler! Yer küresi gibi, 2020 yılı Van için de; ölümler silsilesiyle, göz açtırmadı.. 40 günde yaşadıklarına bakar mısınız?

Gölde alabolara olan teknede boğulanlar.. İran üzerinden, Türkiyeye geçiş yapmak isteyen Afganistanlı mültecilerin; donarak ölmeleri Hele ki, üst üste gelen çığ faciası..

***

Ve; önceki gün İranda meydana gelen depremin, yıktığı Başkaledeki ölümler Bir kez daha sarsıldık.. Ölenlere Allahtan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum..

***

Ve ya sabır diyorum Sanki.. Evet sanki, ülke ve millet olarak her dakika ilahi bir uyarı alıyoruz Kimin, nerenin, kimden ve nasıl, neyle imtihan ediliyoru iyi düşünmeliyiz!

***

Kötülüklerimiz mi çok oldu, yoksa iyiliklerden mi çok uzaklaştık?... Bugün itibariyle; mübarek üç aylar başlıyor.. Bir fırsat olarak, nefis Muhasebesi şart..

***

12 SORULUK ANKET!

Başkan Recep Tayyip Erdoğanın teşkilatlara her fırsatta icraatlarımızı iyi anlatın talimatını hayata geçiren AK Parti, hizmetlerinin bilinirliğini ölçmek için anket yaptı.

AK Parti İnsan Hakları Başkanlığı, AK Parti dönemlerinde Sessiz Devrimlerimiz konusu çerçevesinde Bunları Biliyor muydunuz? başlığı ile vatandaşa 12 soru sordu.

Geçen hafta Twitter ve Instagram sosyal medya hasapları üzerinden yapılan anketin sonuçları açıklandı.

Sorulan icraatlardan bazıları şunlar:

BAŞÖRTÜSÜ İLK SIRADA

* Eğitimde ayrımcılıkla mücadele kapsamında başörtüsü yasağına AK Parti tarafından son verildiğini biliyor muydunuz? sorusuna evet diyenlerin oranı yüzde 97 oldu. AK Partinin bilinirliği en yüksek çıkan icraatı bu oldu.

* Yeni sistemde Cumhurbaşkanının kim tarafından seçildiği sorusuna ise yüzde 96sı millet derken, yüzde 3ü Meclis, yüzde 1i ise yargı dedi.

* Acil, yoğun bakım ve kanser tedavilerinin kamu ve özel hastanelerde tüm vatandaşlara AK Parti döneminden itibaren ücretsiz sağlandığını bilenlerin oranı ise yüzde 96 çıktı.

* Kadına karşı şiddetle mücadelede şiddet ihbarlarının daha hızlı bir şekilde iletilmesi amacıyla KADES mobil uygulamasının hayata geçirildiğinin bilinip bilinmediği yönündeki soruya teste katılanların yüzde 86sı evet yüzde 14ü ise hayır cevabı verdi.

* 2011den beri Anayasa Mahkemesine bireysel başvuru yolunun AK Parti döneminde getirildiğini bilenlerin oranı yüzde 86 olurken, Mecliste Kadın-Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonunun hangi yıl kurulduğu yönündeki soruya katılımcıların yüzde 92si 2009 diyerek doğru yanıtı verdi.

* AK Parti döneminin en büyük icraatlarından biri olan ücretsiz olarak ders kitaplarının ne zamandan beri dağıtıldığı sorusuna yüzde 65i 2003 yılı, yüzde 29u 2013 yanıtını verdi.

***

GÜNÜN SÖZÜ

Ehil olmayan siyasetçinin, milli iradeye hayrı değil, hainliği olur?