VALİ KARALOĞLU!…
Eklenme: 7/8/2020 12:00:00 AM

Bazen bir hareket.. Bazen iki kelimelik bir cümle.. Ya da; bir selam! Acıda, tasada, sevinçte o anı paylaşabilmek İnsanlar için.. Hele ki, medeniyetin beşiği Diyarbakır için.. Diyarbakır ahalisi için.. çok ama çok büyük; kutsallık arz etmektedir?..

***

çünkü, tabuları yıkar.. Küskünlükleri, bitirir.. Zihinlerde kronikleşen algıları, giderir.. İnsani, vicdani, rahmani bir atmosfer yaratır..

***

Yeter ki, samimi ve sıhhatli bir duruş sergileyebilesiniz

Yeter ki; Siyasi ve ideolojik hizipleşmenin batağına kendinizi kaptırmayınız!..

Gerisi; kucaklaşmadır, muhabbettir

***

Diyarbakır Valisi Münir Karaloğlu İşe bu noktada, önceki gün önemli bir sosyal medya paylaşımında bulundu.. Gönüllere, kalplere, yüreklere dokunan bir taziye, başsağlığı paylaşımı!

***

Kadim şehrin bülbülü, dengbeji Seyda Şimşekin vefatına ilişkin! Lakabı, Seyitxan Boyaxci olan Şimşeke başsağlığı dileğini bir kılamını paylaşarak dile getiren Vali Karaloğlunun düştüğü not şöyle..

***

Dengbej #SeyithanBoyacı namı diğer #SeydoŞimşek vefat etti. Allah rahmet etsin. Ailesi ve sevenlerine başsağlığı diliyorum. Mekanı cennet olsun.

***

Bu duyguya söylenecek söz; Sizler her daim sağ olun.. Teşekkürler sayın Valim..

***

KUYUMCU VAKASI!

Tahkikat sürüyor.. gizlilik kararı devam ediyor.. Önceki gün, faillerden biri daha gözaltına alındı.. Sorgulandı.. Mahkemece tutuklandı?..

***

Dikkatimi çekti, önceki firari de Adanada yakalandı.. İkinci firari de yine Adanada bir arkadaşının evinde derdest edildi Adananın saklanma yeri olarak benimsenilmesindeki; sır neyin hikmeti?..

***

Olayla alakalı çok konuşuldu, yazıldı, çizildi, sosyal medyada ha bire; laflar edildi.. Ki hala da ediliyor?

Ama, ne hikmetse işin net bir şekilde, çekilen bir fotoğrafı ortaya konulmadı?.. Hep algı üretimi

***

Kimse, O 200 milyon lira denilen para; kimin ve nasıl, elde edildiğini? pek sorgulamıyor? Ya da sorgulanıyor da, biz vakıf değiliz.. Bu arada, dükkanın bodrum katındaki çelik kasalarda F seri birer doların çıkması; işin boyutunu FETÖye taşıdı Yani her geçen gün, iş daha bir gizemleşiyor.. Sahi, 200 milyon liranın ticari vergisi ne kadar?..

***

çOKLU BARO!.

Deniliyor ki!.. çoklu Baro avukatları siyasi yönde kategorize edecek.. Şu partinin barosu, şu siyasi fikrin barosu diye; siyasi kimliği ve aidiyeti bilinecek!

***

Hal böyle olunca da!.. Yargılama etkilenecek.. Mahkeme heyeti, siyasi aidiyete bakarak hüküm verecek.. Duruşmada savunma yapan avukat siyasal kimliğiyle, gözetilecek..

***

Bir de; yandaş avukat diye üretilen bir laf var.. Deniliyor ki, yandaş avukat, iktidara karşı yargıda vatandaşın hakkını savunamaz.. Savunma erki olarak görev alamaz!

***

Bu beyanlara karşı siz nasıl bir tavır sergilersiniz bilmem.. Ama benim diyeceğim şu ki; avukat illa ki, iktidar muhalifi mi olması gerekir, ya da yandaşı mı olması gerekir

***

Avukatın ilk önce, iyi bir avukat, iyi bir savunma erki, giydiği cübbenin hakkını liyakatli şekilde; verebilen olması lazım Buna zihin yorulmalı!

***

Pek tabi ki, hakim ve savcısı da!.. Avukatı siyasi kimliğiyle, aidiyetiyle yaptığı savunmayı, ortaya koyduğu davayı değerlendirip, karara bağlıyorsa, ya da bağlayacak kaygısı varsa; asıl sıkıntı burada..

***

Demem o ki! Tüm bunlar şunu gösteriyor Yargı.. Yani hukuk.. Yani Adalet sistemimiz; tüm saç ayaklarıyla birlikte, tez elden siyasi ve ideolojik kirlilikten arındırılmalıdır.. 40 tas suyla yıkanması gerekir Köklü değişiklik, köklü reform şart!!

***

SİYASETİN DİLİ!..

Kim ne derse desin! Korkunç ve çirkin.. Bir o kadar da iğrençleşmiş?.. Siyaset, tüm çivileriyle laçka halde!.. Dikiş, tutmaz! Denir ya; zıvanadan çıkmış!.. çünkü, ağzını açan; küfür salyası akıtıyor..

***

İşte, son ve en taze vaka!.. Ki bu salya akıtıcı maganda, bilinen küfürbazlardan değil, bir bayan vekil!.. İyi Parti Isparta Milletvekili Aylin Cesur! O kibar ve sevecen fiziki görüntüsünün içinde meğer ki, başka biri varmış!

***

Ahalinin, huzurda Salda Gölüyle alakalı konuşuyor.. Ama ne konuşma.. Baştan sona; bibbipli bir konuşma Herkes, kulaklarını kapatmış, üç maymun misali, bakıyor.. Ne zaman bitecek bu konuşma diyor..

***

Siyaset diline bakar mısınız? En basit sözcüğü.. Gölün kumlarını onların uygun yerlerine monte ederiz.. Kime ve nasıl bir şekilde bu monte ediliş olur bilmem?.. Neyse, atalarımız ne demişti; kötü söz sahibine aittir..?

***

MUHALİF OLUR?..

Denir ki! Gazeteciysen illa ki; muhalif olacaksın!.. Bence değil.. Önce iyi bir gazeteci olmalı!

***

Denir ki Akademisyensen illa ki; muhalif olacaksın!.. Bence değil.. Önce iyi bir akademisyen olmalı..

***

Denir ki.. STK ve Oda Başkanıysan illa ki muhalif olacaksın.. Bence değil.. Önce İyi bir temsiliyet sahibi olmalı?

***

Denir ki.. Sanatçıysan illa ki; muhalif olacaksın.. Bence değil.. Önce İyi bir sanatçı olmalı

***

Denir ki.. Hukukçuysan illa ki; muhalif olacaksın.. Bence değil.. Önce İyi bir hukukçu olmalı

***

Ancak, kerameti kendinden menkul bir karakterle ortaya konulacak muhaliflik her yönüyle; yalakalıktan, trollükten öteye bir hal içermez!.. çünkü, zat-ı muhterem kendi değil, kukla beyne sahip!..

***

İşte, bizim son yıllardaki nato kafa dediğimiz felsefe ve bakış bu! çünkü kimse; icra edilen mesleğin doğru ve ilkeli, gerçekçi ifasından yana değil; şahsın biatından yanadır!

***

KABİNE DEĞİŞİKLİĞİ!

Kendini kahin ilan edenler, ha bire kehanette bulunuyorlar.. Tabi, ikide bir kabine listesi hazırlayıp, sosyal medya servis eden; algı üreticiler de!

***

Biz de, bir kehanette bulunalım mı?. Neyse bizimkisi kehanet değil.. Bizimkisi, görünen, sesli düşünülmesidir.. Ve diyorum ki; kabine değişikliği er ya da geç, olacak!

***

Ama, işin olgunlaşması, zamanı ve parti ve hükümetin seyri açısından, şuan sıralamada ilk üçte değil İlk üçte olan; maddeler..

***

Bir Meclis Başkanlığı seçimi.. O bu hafta içerisinde İkincisi, Erdoğanın yine hafta içerisinde, bulunduğu koltukta, ikinci yılını devirmesi.. Bir de, vekillerin özlük hakları

***

Sonuç!.. Şu Temmuz sıcağını hele bir atlatalım.. Ağustosun başında; Kabine değişikliği ve Kongre, Parti Yönetimi için öncelikli maddeleri, önemine binaen öne çekelim!

***

Kabine değişikliğinde bölgesel temsiliyetin gözetileceğini de, şimdiden not edelim!.. Bakanlıkların arttırılmasındaki etkenlerden biri de bu ayrıntı.. Ki hali hazırdaki kabinede bu durum, içerde hayli arıza-i duruma sahip!

***

GÜNÜN SÖZÜ

Siyasi safından önce icra ettiğin mesleğin; kriterlerine sahip ol..