YENİ MÜDÜR KİMİN ADAMI?..
Eklenme: 12/3/2019 12:00:00 AM

Hal-i hazırda, Diyarbakırın Sağlık koridorundaki derin kulis bu minvalde işlem görüyor.. Yeni Sağlık Müdürü Dr. Cihan Tekin kimin adamı, kim onu atadı, hangi siyasinin himayesi altında gibi bir dizi soru, şehrin kulislerinde yanıt arıyor.. Tabi bir de, tepki var.. Neden, Diyarbakırlı bir isim atanmadı da, Elazığdan bir hekim ataması uygun görüldü gibisinden, bulanık sualler de havada uçuşuyor..

***

Deniliyor ki!.. Özellikle iktidar mensubu Diyarbakır Milletvekillerinin bir tekinin dahi(!) bu atamadan haberi yokmuş?!!.. Yine deniliyor ki, abi diye bilinenin de benim adamım değil deyip, fransız kaldığı(!).. Ve yine deniliyor ki Bakanlıktaki Diyarbakırlı hemşerimizin de, bu işte kesin kez bir dahli yokmuş?

***

Vallahi kulisler, Sağlık Koridorundaki dedikodular, Ankara, Diyarbakır arasındaki mesafenin yolcuları yani kim ne derse desin, benim diyeceğim şu.. Söylenenlerin hepsi bilaistisna külliyen hakikatleri gizlemeye dairdir; yan cebime koy mahiyetlidir.. Yani benim nazarımda, zerre kadar gerçeğin beyanı değildir bu ifadelerin muhtevası.. Karamanın koyunu sonra çıkar oyunu misali, hele bi sakinleşin derim

***

Odaklanılması gereken, Dr. Tekinin Sağlığa dair yapacağı katkı, var olduğu konuşulan sağlıksız ortamın nasıl giderilmesi gerektiğine; hizipleşmenin barışçıl ortama kavuşturulması yönünde sergileyeceği performans, strateji olmalıdır...

***

Dün görev devri yapıldı.. Doğrusu, eski ile yeni müdürün birbirlerini çiçekle karşılamaları, arkadaşım mahiyetli ifadelerde bulunulması, makamda el sıkışıp, öpme halleri; gerçekten, samimiyetli ifade edeyim ki beni sevindirdi Ki ilk kez oluyordur, sağlıkta görev değişikliğinin böylesi bir takdimle gerçekleşmesi..

***

çünkü, önceki dönemlerde göreve gelen de, görevden alınan da birbirlerinin yüzüne bakmadığı gibi; hep bir birlerine muhalif olmuşlardır.. Hasım görmüşlerdir...
***

İşte bu noktadan dolayı da umarım; bu barışçıl görüntü sağlığın tüm alanlarına sirayet eder?.. Yani olması gerektiği gibi; gidene güle güle, gelene hoş geldiniz diye bilmek önemli!?...

***

RESMİN ALTINA NE YAZILIR?

Gördüğünüz resmi bir okurum gönderdi.. Tanıdık ve köşenin müdavimlerinden.. Sosyal medya veya başka bir yerde yayınlandı mı, onu bilemiyorum.. İrdelemedim de!.. Her ne ise!.. Resmi göndermesindeki meramına da bir not düşmüş.. Önceki yazılarıma atfen bi gör diyor.. Ve sormuş, bu resmin altına ne yazılır diye?

***

Doğrusu, resim ve soru, yazılarıma dair iğneleyici bir fikriyat içeriyorsa da!... Ama ben yine de ne diyeceğim noktasında, kuracağım cümle şu olur?.. Şehrin siyasi abisi atanmış Başkan Vekiliyle barıştı!!!.. Darısı; ahaliyle barışmasında..!

***

YAĞMUR VE ALTYAPI!..

Yaşadığımız şehir için.. Tabi ki ilçelerimiz dahil.. Yani şehir coğrafyası, iki damla yağmur ve alt yapıya dair söylenecek çok söz vardır.. Anlat anlat bitmez.. Sayfalar dolusu.. Lakin, meramı anlatmaya iki kelime yeter de artar bile..

***

Eğer ki hala, iki damla yağmurla seller, göller, logar patlamaları, menfezler alabora oluyorsa.. Caddeler nehirlere, sokaklar derelere, yaşam felce uğruyorsa.. Şehir trafiği kontak kapatacak noktaya geliyorsa!!.

***

Demek ki; hizmetler, sözde yatırımlar, işler-güçler makyajdan öte değilmiş?.. çünkü, altyapı yok, temel yok!.. Olmadığı için de, iki damla yağmurla, o yüzdeki makyajlar dökülüyor, ortaya ucube bir yüz çıkıyor..

***

DUYDUM Kİ(II)

Dün yazmıştım Artık, çaycımıza, ciğercimize, yemekçimize, ha bir de ekleme yapmıştım tatlıcımıza dair, koyduğum isim ambargosunu.. Ki kendilerinin şikayeti vardı; unvanlarımızla değil isimlerimizle anılmak, duyulmak istiyoruz diye!.. İşte bu minvaldeki yazımıza dün bir hayli, tepkiler aldık.. Tabi; merak içerikli.. Yani; isimleri ne zaman unvanla birlikte, yer alacak..

***

Gerçi yazımda belirtmiştim!.. Olası bir organizasyon, faaliyet, ya da iş durumu vaki olursa.. Kısacası; faaliyetleriyle alakalı bir durum hasıl olursa; ambargoyu kaldırıp, özgürleştireceğim demiştim..! Görünen odur ki, dörtlü kulvarlarında bir yarış içerisindedirler.. Azıcık; bekleyelim!

***

POLEMİĞE BAKAR MISINIZ!?..

Yeni partilerden söz ediliyor.. Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan.. Ha bir de, ülkeye gelip aklanması beklenilen Cem Uzan.. Yani; bir, iki, üç diyerek yeni partiler, siyaset hayatına atılma gayretinde.. Konuşulan ne; kim kime yaranacak?.. Ya da ittifakta kim, kiminle hemhal olacak?..

***

İlginçtir.. Davutoğlu için de, Babacan için de, millet ittifakından çok cumhur ittifakıyla temasları olacak deniliyor.. Nasıl bir fikir, ve algı üretimi ise! Baksanıza, Uzanın Genç Partiyle saha çıkma haline bile, iktidar destekli, muhalefeti bölme, olarak projelendiriliyor Yani; gel de inan!..

***

Eee.. Okkalı bir vecize değil miydi, Dün dündür, bugün bugündür..!

***

BÜYÜKTİMURLA GÜNDEM

Bu akşam, saat 22.00de Uzay Haberde

Siyasetin en sıcak mevzuları konuşulacak..

Şimdiden kimseye randevu vermeyin..

Sizleri bekliyoruz!..

Hayırlı seyirler..

***

GÜNÜN SÖZÜ..

Makam insana değil, insan makama şeref kazandırırsa ehildir!