“ÖNDER İHANET ETTİ”
Eklenme: 20.09.2010 00:00:00

Maç öncesinde Diyarbakırsporun Mersinden puansız döneceğini düşünüyordum. Böyle düşünmemin nedeni Diyarbakırsporun lige hazırlanma koşullarını bilmem. İki takım arasında koşullar bakımından çok fark var. Mersin İdman Yurdu her ne kadar hafta içerisinde Teknik Direktör Yeşilovaya ait gündemden dolayı çalkantılar yaşasa da Diyarbakırspora göre çok daha iyi durumdaydı. Ligin başlamasına çok az bir  zaman kala kulüp bulamadığı için buraya gelmekten başka şansı alternatifi olmayan futbolculardan kurulu takım kuran Diyarbakırsporun istenilen seviyeye gelebilmesi için zamana ihtiyaç var. Takım hazır değil derken kaybedilen puan kayıplarını da hoş görecek değiliz. Hele ki Mersinde kaybedilen 3 puana yanmamak mümkün değil.

Diyarbakırspor, fizik ve kondisyon olarak önceki maçlara göre daha iyi bir görüntü çizdi. Maçın genelinde oyun hakimiyetini de elinde bulundurdu. Oyunu iki bölümde incelemek lazım. Önderin kırmızı kart gördüğü ana kadar olan bölüm ve Önderin atılmasından sonraki bölüm. İlk bölümde Diyarbakırspor,sahada istediklerini yapan takım oldu. Savunmada rakibe pozisyon vermedi, orta sahayı iyi kullandı,rakip kalede pozisyonlar buldu. Bu bölümdeki tek eksiklik gelmeyen gol olurken, Önderin anlamsız şekilde gördüğü kırmızı kart Diyarbakırsporun ipini çekti. Kendini bu kadar ucuz attıran oyuncuyu değil Bank Asyada 3.Ligde bile oynatmazlar. Arkadaşlarının terine ve mücadelesine resmen ihanet etti. Aynı zamanda o ana kadar sahada olmayan Mersin ekibine de hayat öpücüğü verdi. Diyarbakırsporun eksik kalmasından yararlanan ev sahibi ekip yine de çok üstün oynamadı ancak kazanması mucize olan maçı 3 puanla kapattı. Yunus Altın, Diyarbakırsporda oynarken sezonu 0 golle tamamlamıştı ancak oynadığı diğer takımlarda Diyarbakırspora karşı gol şansı yüksek olan bir futbolcu. Yunusun attığı golde sözüm ona savunma görevi yapan Diyarbakırsporun savunmacılarına  1.70lik bir futbolcuya nasıl kafa golü atma fırsatı verdik diyerek 1.90 uzunluğundaki boylarıyla kafalarını duvara vurmalarını öneriyorum !.

Bir eleştiri de Suat Kayaya. Hadi Önder affedilmez bir hata yaptı, kırmızı kart gördü. Bir kişi eksilen bir takımın oyunu dengede tutması gerekirken hangi düşünceyle forvet olan Ali Cansunu oyuna aldı, bunu anlamak mümkün değil.

Sonuçta Diyarbakırspor, çok ucuz bir şekilde puan kaybeden taraf oldu. Takımın artık seri galibiyetler alarak çıkışa geçmesi lazım. Aksi takdirde bu kadar sıkıntıya eklenecek galip gelememe stresini yenmek çok zor olacak, bizden uyarması.