MEKTUP: 96
Eklenme: 4/19/2024 12:00:00 AM

Aziz, sıddık kardeşlerimiz,

Evvel: Kurnın nakş-ı hurufundaki bir nevi mucizesini gözlere dahi gösterecek bir tarzda yazdırılan ve bu zamanda izhar edilen mucizeli ve yaldızlı Kurnımız evvelce tab için Almanyaya gönderilmiş ve İstanbulda da gayret edilmişse de üç renk üzerine tab edilmesi fazla bir masrafa ihtiyaç göstermesi gibi mnilerden geri kalmıştı. Bu defa matbaa işlerinde fazla ilerlemiş olan İtalyaya nümune için bir cüzü gönderildi. İstanbulda mümkün olursa tabı için tekrar teşebbüse geçildi. Ve şimdilik bir renk mürekkeple aynı tevafuku muhafaza ile tab edilmesine başka yerde başlanacak. Ondan sonra inşaallah tam yaldızlı olarak ve üç renkle Mısır ve Almanya veya İtalya gibi bir yerde tab edilecek.

Saniyen: Kurnın Arab bir tefsiri ve Risale-i Nurun Arab Mesnev-i Şerifi olan ve Zülfikar büyüklüğünde ve altınla yazılmaya lyık bir mecmua dahi inşaallah teksir edilecek. Bu çok harika ve pek ehemmiyetli ve gayet mühim ve herbir bahsi birer kitap ve birer risale olacak derecede gayet cazkr olan ve kırk sene evvel telif edilen bu eserleri, o zamanın hakik ve meşhur ve büyük ulema ve meşayihi de tam takdir ve tahsin etmişler. Ve o risalelerden birtek risale hakkında Bu bir katre değil, bir bahirdir diyerek fevkaldeliğini izhar etmekle beraber tam anlamaktan da ciz olduklarını idrak etmişler. Risale-i Nurun bu gayet mühim iki işini müjde ederiz. Muvaffak olunması için dualarınızı bekleriz. Umumunuza pek çok selm eder, muvaffakıyetler dileriz.

Kardeşleriniz

Ceyln, Zübeyir

MEKTUP: 97

Bu mektup Samsunda münteşir Büyük Cihad gazetesinde intişar etmiştir. Müfterilerin tahriktıyla Samsunda muhakeme açılmasına sebep olmuştur. Muhakeme beraatle neticelenmiştir.

lem-i İslmın halskrı, ehl-i imanın sertcı, Risale-i Nurun tercümanı Üstadımız Bediüzzaman Said Nurs Hazretlerine,

Bu defa dindar Demokratların delletiyle Afyon Mahkemesince Risale-i Nurun serbestiyetine, bütün risale, mektup ve mecmualarının suç mevzuu teşkil etmediğinden iadelerine karar verilmesini, senelerce evvel iln ettiğiniz Risale-i Nur benim değil, Kurnın malıdır; Kurnın feyzinden gelmiştir. Hiçbir kuvvet onu Anadolunun sinesinden koparıp atamayacaktır. Risale-i Nur Kurna bağlıdır; Kurn ise Arş-ı zamla bağlanmıştır. Kimin haddi var ki, onu oradan söküp atsın? diye olan hakikatli beyanatınızın açık bir tezahürü ve bu ulv hizmetinizin İlh ve Kurn olduğunun parlak bir delili bilerek, bu beraat kararının lem-i İslmın ve bhusus bu millet-i İslmiyenin saadetlerinin başlangıcı olması itibarıyla, başta, bütün varlığıyla bu zaferleri bekleyen ve Nur ailesine reis ve hakikatler deryasına kaptan tayin edilen ve zulmet-i küfürle tuğyan etmiş insanlığa hdi ihsan olunan aziz, sevgili Üstadımız ve buna vesile olmakla ehl-i imanı kendilerine dost ve taraftar eyleyen dindar Demokratları ve dil heyet-i hkimeyi sonsuz minnetlerle tebrik eder ve arz ederiz ki:

Uzun senelerden beri terakki ve telsi için çalıştığınız ve uğrunda fed-yı nefis ve can eylediğiniz hakikat-i Kurniyenin bugün bütün bir memleket, bir millet çapında ehl-i imanın kalblerine sürurlar getirerek fevkalde inkişafı, hizmetine memur kılındığınız ve bilfiil muvaffak olduğunuz kuds dv ve hizmetinizin ne kadar yüksek ve parlak olduğunu güneş gibi ispat ediyor.

Yirmi beş, otuz seneden beri bütün mnilere ve sıkıntılara rağmen bu kadar sabır ve metanetiniz ve Kurndan kalb-i münevverinize gelen Risale-i Nurun neşri cihetinde bu kadar hizmet ve mücahedeleriniz, istikbalin nesillerine ve İslmın kahraman mücahidlerine bir nümune-i iktida ve imtisal oluyor. Kurn güneşinin sönmeyen nurları ve ebed lemaları olan Nur şularıyla cehil ve dallet karanlıklarını izale ederek, milyonlar kalbleri o nurla nurlandırıp ehl-i imanı kendinize minnettar ettiniz. Bu vatan ve bu millet, bu tarih ve bu toprak, sizin bu hizmetinizi, bu fedakrlığınızı hiçbir zaman unutmayacaktır. Ebediyet lemine göç eylediğinizde dahi sizin bu hizmetiniz bir çekirdek olup, ondan fışkıran bir şecere-i liye her tarafı kaplayacak ve o Nur ağacının etrafına toplanan büyük cemaatler ve Risale-i Nurun yükselen ebed şuları, o hizmetinizi ilelebed ve daha parlak ve daha şşaalı idame edecekler.

Siz, Risale-i Nurun tercümanı haysiyetiyle ve bu iman hizmetinizin İslm ufuklarında parlaması cihetiyle, bu asrın bir hidayet serdarısınız.