Washingtondaki İslm Cemiyetinin ve İslm Kültür Merkezinin Genel Sekreteri Dr. Muhammed Habilullahtan, Iraktaki Nur talebesi Ahmed Ramazana gelen mektup.
Washington İslm Kültür Merkezine hediye etmek ltfunda bulunduğunuz Bediüzzaman Said Nursnin Hutbetüş-Şamiye ve Risale-i Nur Mizanları adlı kitaplara mukabil halis teşekkürlerimin kabulünü rica ederim.
Tekrar tekrar teşekkürlerimi arz eder, iyi ve saadetli günler dilerim.
İslm Kültür Merkezi Genel Sekreteri el-Muhlis
Dr. Muhammed Habilullah
Yunanistanda Risale-i Nurun neşriyatını yapan ve yüzlerce Nur talebesi yetiştiren bir zatın Türkiyedeki Nurcu kardeşlerine yazdığı mektup.
Din ve imana hdim (hizmet edici), şirk ve küfrü hdim (yıkıcı) pek aziz kardeşlerim Abdullah, Hüsnü, Abdülkadir, Mehmed ve Süleyman Nurdaşlarım,
Evvel: Pek samim ve hlisane yazılan mektubunuzu alarak derecesiz memnun oldum. Muhlis beyanlarınız ve derun tebrikleriniz, hep coşkun din aşkınızdan ve has nura müstağrak ruhunuzdan doğma olduğundan, o Nurun elektrizasyonuyla münevver kalbleri tehyic ve temevvüce düşürmemek mümkün değildir. Onun için, selm ve muhabbetlerinize mukabil selm ve meveddetlerimiz bpyan olduğu gibi, bu rabıta ve iştiyakla da sizleri kucaklar ve İslm hasret ve saffetle gözlerinizden öperim.
Saniyen: Gönderilmesine ltfettiğiniz Hutbe-i Şamiye, Şekv ve sair mahkeme kararı ile mektuplar melfufatını alarak fevkalhad memnun oldum. Bunun cevabını vermek üzere iken, Kerkükten Ahmed Ramazan kardeşimizden gönderilen Sözler mecmuasını aldım. Onun içinde bnihaye tahassüslerle meşhun-u mesr oldum. Ona da şimdi sizinle beraber teşekkür babında mektup yazıyorum. Bu memnuniyet ve teşekkürlere dahi cemaatimizin bütün efradı iştirak ederek hepinizi selmlar ve aziz Nurdaşlarıyla kardaşlanırlar
Gerek ben ve gerekse bütün ihvanımız Üstad Hazretlerine bağlılığı şöyle telkki ediyoruz: fak ve enfüsten müstedlel yt-ı bnihyeyi en iyi tefsir edecek bir insan-ı kmile her asır muhtaçtır. Asrımızda şark ve garpta fzıl ve muktedir çok ulema yok değildir; fakat fni menfaatlerden mütecerrid, sırf nur-u Bk ile mütenevvir ve mütelezziz gavs-ı ferid makamında en ziyade bir mutemede ihtiyaç vardır.
DEVAM EDECEK