100 aileye yardım

Siverekliler Derneği Başkanı Burhan Erol, Sur ilçesinde evini terk etmek zorunda kalan ailelerden 100'üne yardım yaptıklarını söyledi.

 100 aileye yardım

Başkan Erol yaptığı açıklamada, Diyarbakır'ın tarih, kültür ve alışveriş merkezi konumundaki Sur ilçesindeki binlere ailenin çatışmalar nedeniyle evlerini terk etmek zorunda durumunda kaldığını anımsattı.

Tamamı dar gelire sahip bu ailelerin evlerinden alabildikleri bazı eşyalarla yakınlarının veya kiraladıkları evlere yerleştiğini dile getiren Erol, mağdur ailelere katkı amacıyla kısa süre önce yardım kampanyası başlattıklarını kaydetti.

100 aileye yardım

Dernek üyelerinin katkısıyla mağdur olan Sur halkı için gıda, çocuk bezi, mama ve battaniyenin de arasında yer aldığı malzemeler aldıklarını dile getiren Erol, şöyle devam etti:

"Üyelerimiz imkanları dahilinde ailelere desteğini sürdürüyor. Bu sayede Sur'dan çıkıp başka yere sığınmak zorunda kalmış 100 aileye yardım yaptık. Yardım malzemelerini de Sur ilçesindeki esnaftan alıyoruz. Çünkü günlerce iş yerlerini açamadılar. Açanlar ise çatışmalar dolayısıyla müşteri gelmediği için siftah dahi yapamıyor."

- "Huzur ve barış istiyoruz"

Başkan Erol, Sur'dan göç eden ailelere herkesin katkı sunması gerektiğini vurgulayarak, "Bu ailelerin sıkıntısının giderilmesi için hepimiz katkı sunmalıyız. Çünkü günlerdir bebek, çocuk ve yaşlıları olan aileler, büyük sıkıntı çekiyor. Kış ortasında zor durumda kalan ailelere destek sunmalıyız. İsteğimiz bu çatışmaların en kısa sürede son bulmasıdır. Huzur ve barış istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz