Diyarbakır’da hırsızlık vakaları arttı

Merkez Sur ilçesinde bulunan Vakıflar işhanın da bakkaliye işleten Avni Toprak'a ait işyeri soyuldu. Kepenkleri kırılarak soyulan İşyeri Sahibi Toprak, bir ay içerisinde ikinci kez işyerinin soyulduğunu söyledi.

 Diyarbakır’da hırsızlık vakaları arttı

Son günlerde şiddet ve terör olaylarıyla gündeme gelen Sur ilçesinde, hırsızlık ve soygun olayları da arttı. Vakıflar İşhanında Avni Toprak'a ait dükkan, kimliği meçhul kişilerce kepenkler kırılarak, soyuldu. İşyerinin bir ay içerisinde iki kez soyulduğu bildirildi.

Alınan bilgiye göre, dün sabah işyerini açmaya gelen Avni Toprak, kepenklerinin kırıldığı ve dükkanın tam takır olduğunu gördü. Yaşanan soyguna tepki gösteren Toprak, olayı polise bildirdiğini ancak, henüz gelmediklerini belirterek, şöyle dedi;

"İkinci kezdir, işyerim soyuluyor. Emniyete haber verdim, ciddi manada  ilgilenme olmadı. Herhangi bir kimse de yakalanmadı. Toplamda 4 bin TL zararım oldu. Bu civardaki birçok işyeri soyuldu. Mobese'lere rağmen şuana kadar yakalanan olmadı. Ciddi manada bir güvenlik zafiyeti söz konusu. Yaşanan çatışmalı ortamdan dolayı polis devriye atmıyor, bunu fırsat bilen hırsızlar da istedikleri gibi cirit atıyorlar." 

Kaynak: Diyarbakır Söz