Görüş Bildir

Son dakika Diyarbakır! Metro arkası patlamada şehit düşen 5 polisin kimlikleri açıklandı

Diyarbakır'da son durum. Akşam saatlerinde Bağcılar mahallesinde polisi hedef alan bombalı araç saldırısı sonrasında 5 şehidin kimlikleri açıklandı.

 Son dakika Diyarbakır! Metro arkası patlamada şehit düşen 5 polisin kimlikleri açıklandı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Serkan Talan'ın Hatay'daki babaevinde yas var.

Emniyet yetkilileri, Atatürk Caddesi'nde oturan şehitin annesi Halide Talan'a haberi, sağlık görevlileri eşliğinde verdi. Şehitin evine Türk bayrağı asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu.

Ankara'da görevli olan ve geçici görevle olarak Diyarbakır'a giden polis Talan'ın evli ve bir çocuk babası olduğu öğrenildi.

Şehitin babasının uzun zaman önce vefat ettiği belirtildi.

ERZURUM

Erzurum'a 140 kilometre uzaklıktaki İspir ilçesinde yaşayan Güler- Yahya Karakaya çiftinin iki erkek çoğundan en büyüyüğü olan 27 yaşındaki Mustafa Karakaya bugün Diyarbakı'da düzenlenen bombalı saldırda 6 meslektaşı ile birlikte şehit düştü. Acı haberi alan sehidin ailesi karayolu ile Diyarbakır'a hareket etti. Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde özel harekat polisi olarak görev yapan Mustafa Karakaya'nın bir yıllık evli olduğu bildirildi.

OSMANİYE

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Fatih Mehmet Ertuğrul'un Osmaniye'deki baba ocağına acı haber ulaştı.

Şehit Ertuğrul'un Dumlupınar mahallesindeki babaevine giden emniyet yetkilileri, acı haberi baba Mahmut Ertuğrul'a verdi. Baba Ertuğrul'un yaşlı olması nedeniyle ağabey İbrahim Ertuğrul'un Menderes Mahallesi'ndeki evine Türk bayrağı asıldı, sokağa taziye çadırı kuruldu.

Ankara'dan geçici görevle Diyarbakır'a gönderilen Fatih Mehmet Ertuğrul'un evli ve bir çocuk babası olduğu, ailesinin Ankara'da yaşadığı öğrenildi.

Şehitin annesinin bir süre önce vefat ettiği belirtildi.

YOZGAT

Diyarbakır'da Bombalı Saldırı Sonucu Şehit Olan Polis Memuru Mustafa Yigitalp

Erkekli Köyünden Bağrıaçık Sebzecilerinden Ali Rıza Yiğitalp Oğlu Mustafa Yiğitalp Şehit olmuştur. Şehidimiz 42 Yaşında olup Ankara Özel Harekat'ta çalışmaktaydı. Cenazesi Ankara'da Defnedilecek.

Şehidimize Allah'tan Rahmet Ailesine Ve Yakınlarına Başsağlığı Diliyoruz.

MERSİN

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde polis servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan polis memuru Necdet Alıcı'nın (48) Mersin'in Akdeniz ilçesindeki babaevine haber ulaştı.

Demirtaş Mahallesi'ndeki ailesinin evine giden polis ekipleri, şehit haberini baba Neşet ile anne Emine Alıcı'ya verdi. Acı haber üzerine eve Türk bayrağı asılırken, komşuları da aileyi teskin etmeye çalıştı.

Baba Neşet Alıcı, gazetecilere yaptığı açıklamada, dün akşam telefonla görüştüğü oğlunun Diyarbakır'da durumun sakin olduğunu belirttiğini, kendisinin de dikkatli olması konusunda uyarıda bulunduğunu anlattı.

Gırtlak kanseri olduğunu ifade eden Alıcı, yaklaşık 1 ay önce izin alarak tedavi sürecini takip etmek için gelen oğlunun izin bitişinde göreve döndüğünü, emekliliği de hak ettiğini söyledi.

Oğlunun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Başbakanlığı döneminde bir süre koruma ekibinde de yer aldığını aktaran Alıcı, "Lanet olsun bu terör olayına da çıkarana da. Oradaki ölenlere yazık değil mi? Hepsi ana baba kuzusu. Sadece benimki değil." dedi.

Alıcı, oğlunun üç erkek bir de kız çocuğu olduğunu kaydederek, "Üç tane daha yetiştiriyorum. Üç tane erkek torunum var. Bir Necdet gitti diye değil, üç tane daha yetiştiriyorum." ifadesini kullandı.

Anne Emine Alıcı ise "Benim oğlum geri gelsin." diyerek gözyaşı döktü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Muhabir