12 başkandan istifa alındı!

AK Parti'nin Diyarbakır'daki teşkilatlarına yönelik "şok" operasyon geldi. 12 İlçe Başkanın "istifasının" alındığı öğrenilirken, İl Yönetimi için de, "arayış" başlatıldığı öğrenildi.

12 başkandan istifa alındı!

AK Parti'nin Diyarbakır teşkilatlarına yönelik değişim operasyonu dün flaş gelişmeyle yeni bir boyut kazandı. Bir süre önce Merkez Sur ilçesi dahil üç ilçe teşkilatının görevden alınarak, yerlerine atama yapılmasından sonra önceki gün, Merkez ilçelerinde aralarında bulunduğu 12 İlçe Teşkilatı başkanından "istifalarının" alındığı öğrenildi.

ERDOĞAN DEĞİŞİM DEMİŞTİ

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, AK Parti'yi Cumhuriyetin 100'üncü yılına ve 2023 ötesine taşıyacak kadroların oluşturması yönünde, parti yönetime verdiği talimatla, teşkilatlara yönelik şok denilecek "değişim" operasyonları için düğme basıldı. Büyük kongre öncesi il ve ilçe kongrelerine yönelik hazırlıklar başlatılırken, kadro oluşturulması arayışları da başladı.

12 İLÇE BAŞKANIN İSTİFASI

AK Parti'nin büyük önem veridiği ancak sürekli tartışılır sonuclara imza atan Diyarbakır'daki yapılanmaya yönelik, değişim operasyonu önceki gün flaş gelişmeyle yeni bir boyut kazandı. kısa süre önce Sur, Eğil ve Çüngüş İlçe Teşkilat Başkanlarının görevden alınarak, yerlerine yeni isimlerin atanmasından sonra önceki, 12 İlçe Başkanın da istifalarının alındığı öğrenildi.

MERKEZ VE KIRSAL İLÇELER

Teşkilatlardan sorumlu Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Erkan Kandemir tarafından, Ankara'ya çağrılan Merke  Bağlar, Kayapınar, Yenişehir İlçe Başkanları ile, Bismil, Dicle, Ergani, Hani, Hazro, lice, Kulp ve Silvan İlçe Teşkilat Başkanlarının istifaları istendi. İstifaları alınan başkanların yerine yeni atamaların yapılıp yapılmacağı bilinmezken, bazım isimlerin yeniden göreve etmesi yönünde, kulis yaptıkları öğrenildi.

İL TEŞKİLATI DEĞİŞECEK Mİ?

AK Parti'deki teşkilat değişikliğinde gözlerin çevildiği Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Surdak Budak'ın kalıp kalmayacağı netlik kazanmazken, bazı isimlerin İl Başkanlığı için Ankara'da yoğun bir kulis yaptığı ve Genel Başkan Yardımcısı Kandemir'le de görüşmelerde bulundukları bilgisi alındı.

Kaynak: Diyarbakır Söz