Diyarbakır'ın hareketli semt pazarları

Diyarbakır'da hafta sonu 17 noktada semt pazarları kurulacak

Diyarbakır'ın hareketli semt pazarları

Diyarbakır'ın merkez ilçe belediyeleri tarafından hafta sonu kurulacak semt pazarlarının hangi saatler arasında ve nerelerde kurulacağı açıklandı.

?İçişleri Bakanlığının 81 il valiliğine gönderdiği "Pazar Yerleri" konulu genelgeye göre 8 ve 15 Mayıs günleri 10.00 ile 17.00 saatleri arasında yaş sebze ve meyve ile fide satışı yapan pazar yerleri açık olacak.

Buna göre Diyarbakır'da semt pazarları yarın saat 10.00 ile 17.00 arasında merkez 3 ilçe geneli 17 noktada kurulacak. Halk; yaş sebze, meyve ve fide ihtiyaçlarını temin amacıyla ikametlerine en yakın pazar yerine gidebilecekler.

BAĞLAR BELEDİYESİ

Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu'nun talimatıyla vatandaşların mağdur olmaması için 8 noktadaki pazar yerleri 10.00-17.00 saatleri arasında hizmet verecek. Zabıta, güvenlik güçleri ve Tarım İlçe Müdürlüğü ekipleri koordineli çalışarak vatandaşların sağlıklı ve huzurlu koşullarda alışveriş yapması için önlem alarak denetimler gerçekleştirecek.

Pazar yerlerine kontrollü giriş ve çıkışları sağlamak için belirlenen noktalar haricinde diğer tüm alanlar demir bariyer ve benzeri araç-gereç ile kapatılarak kontrolsüz giriş ve çıkışlar engellenecek. Her tezgah arasında en az 3 metre mesafe kuralı uygulanacak, esnafa ve vatandaşlara maske ve temizlik gibi kuralları da uygulanarak denetimler gerçekleştirilecek.

Açık olacak pazar yerleri, Barış Caddesı, Lezgin Avcı Caddesi, Selahaddin Eyyübi Mahallesi Ninova Avm Civarı, Bağcılar Mahallesi Keyf-İ Diyar Altı, Körhat Mahallesi, Kaynartepe Mahallesi, Bağcılar Mahallesi Yenihal Bölgesi Avea Caddesi ve Otogar Karşısı Heskif Caddesi olarak belirlendi.

SEMT PAZARLARI

Öte yandan, Bağlar'ın ışındaki Yenişehir ve Kaşapınar ilçe Beyediyeleri sınırındaki pazar yerleri de şöyle açıklandı.

YENİŞEHİR BÖLGESİ

Merkez Yenişehir ilçesi Ofis Semtinde Şair Sırrı Hanım Sokak ve Kışla Sokak, Şehitlik 51., 52. ve 54'üncü sokaklar ile Ali Emri 4'üncü sokak.

Üçkuyu Semtinde Baraj Bulvarı Üçkuyu Kapalı Semt Pazarı, Dokuz çeltik Yıldız City Önü, Seyrantepe TOKİ Aziziye Mahallesi 573'üncü sokak.

KAYAPINAR BÖLGESİ

Merkez Kayapınar ilçesinde ise Kayapınar Caddesi 470'inci sokak Gaziler Çeşme Durağı yanı, Dr. Sıtkı Göral Cad. Mekke Cami 32'nci sokak Nazım Hikmet Caddesi Tema park yanı.

Canlı pazarları ve zengin kültürel dokusuyla alışveriş yapanları cezbeden bir şehir olan Diyarbakır'ın semt pazarları.

Diyarbakır'ın pazarları, hareketli sokaklarda sıralanan rengarenk baharatlar, tekstil ürünleri ve el sanatları sergileriyle duyulara hitap eden bir ziyafettir. Taze çekilmiş kahvenin aromatik kokularından el yapımı halıların karmaşık tasarımlarına kadar her köşe, şehrin hikayeli geçmişine ve gelişen günümüze bir bakış sunuyor. Zanaatkarların gümüş takılar, çömlekler ve geleneksel kıyafetlerdeki enfes işçiliklerini sergilediği Sur pazarının lezzetlerinin tadını çıkarın. Her fırsatta gizli hazinelerin ve beklenmedik buluntuların ortaya çıktığı çarşının labirent gibi sokaklarına kendinizi kaptırın. Ancak Diyarbakır'da alışveriş sadece eşya almaktan ibaret değil; yerel toplulukla bağlantı kurmakla ilgilidir. Dost canlısı satıcılar, zanaatları ve şehrin tarihi hakkında hikayeler paylaşarak sohbet etmeye her zaman hazırdır. İster deneyimli bir kaşif, ister açgözlü bir pazarlık avcısı olun, bu şehir kalbinizi büyüleyecek ve sizi daha fazlasına özlem duyacak. Gelin, kadim geleneklerin yeşerdiği ve her alışverişin değerli bir anıya dönüştüğü Diyarbakır'ın hareketli pazarlarını deneyimleyin.

Kaynak: Diyarbakır Söz