Görüş Bildir

4 bin esnaf başvurmuş

Diyarbakır Ticaret İl Müdürü Zafer Atik, esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirlere yönelik getirilen gelir kaybı ve kira desteği başvurularının devam ettiğini belirtti.

4 bin esnaf başvurmuş

Atik, desteklemelerin Kovid-19'dan olumsuz etkilenen ticari işletmelere 3 ay süreyle geri ödemeli aylık 1000 lira gelir kaybı ve büyükşehirlerde aylık 750, illerde ise 500 lira kira yardımlarını kapsadığını aktardı.

Başvuruların e-devlet üzerinden yapılabileceğini dile getiren Atik, şunları kaydetti:

GELİR KAYBI ÖDEMELERİ

"Bu desteklerden öncelikle 14 Aralık 2020'den önce vergi mükellefiyetini tesis ettirenler, esnaf ve sanatkar siciline kayıtlı olan vergiden muaf esnaf ve sanatkarlar, faal olan ve ticari kazançları basit usulde tespit edilenler, faal olan ve işletme hesabı esasına veya bilanço esasına göre defter tutanlardan esas faaliyet konusu Bakanlık tarafından desteklenen esnaf ile gerçek kişi tacirler, kira desteği için iş yeri kira olanlar faydalanabilmektedir. Gelir kaybı desteği ve kira desteği başvuruları 31 Mart 2021'e kadar devam edecek. Ancak, ilimizde başvuru şartlarını taşıdığı halde başvuruda bulunmayan toplam 3 bin 983 ticari işletmemiz bulunmakta. Bu işletmelerin 2 bin 364'ü meslek odasına kayıtlı, 1619'u herhangi bir meslek odasına kayıtlı bulunmayan işletmelerimizdir."

BİNLERCE ESNAF BAŞVURMAMIŞ

Şartları taşıyan ticari işletme sahiplerinin bu desteğe başvurmaları halinde ildeki esnaf ve tacirlere yaklaşık 12 milyon lira bir ödemenin gerçekleşeceğini bildiren Atik, "Hak sahiplerinden meslek odasına kayıtlı olsun veya olmasın esnafımız ile tacirlerimizin e-devlet şifreleri ile gelir ve kira desteği başvurularını yapmalarını bekliyoruz. Şayet başvuru yapamayan esnaf ile gerçek kişi tacirlerimizin belgelerini, e-devlet şifrelerini ve adlarına ait IBAN numaralarını getirmeleri halinde Ticaret İl Müdürlüğü personelleri ile Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Esnaf Dairesi Başkanlığı ve Esnaf Odaları tarafından yardımcı olunacak. Ayrıca, önceden başvuruları reddedilen esnaf ve sanatkarlarımız yeniden başvuru yapabilirler." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi