Görüş Bildir

650 kişi evde karantinada!…

Virüs salgınındaki artışla Diyarbakır diken üstünde olurken, 450 kişi hastanelerde tedavi altına alınırken, 650 kişi karantinada tutuluyor. Ticaret Odası'nda ortaya çıkan virüs, ölüm getirdi.

650 kişi evde karantinada!…

Yeni normalleşme süreci devam ederken Diyarbakır korona virüs salgınında diken üstünde. Son 13 gün içinde 450 kişi hastanede tedavi altına alınırken, yaklaşık 650 kişinin ise evlerinde karantinada tutulduğu öğrenildi. Virüsten dolayı tedavi gören Diyarbakır Ticaret Borsası (DTB) Yönetim Kurulu Üyesi Resul Gündoğan, önceki gün hayatını kaybetti.

VAKA SAYISI ARTIYOR

Yeni normalleşme süreci ile birlikte vaka sayılarında düşüş, iyileşen hasta sayılarında artış devam ederken Diyarbakır diken üstünde yaşamaya devam ediyor. Daha önce günde 3-5 arasında olan vaka sayısı son günlerde hızla arttı. Son 14 gün içinde 450 yeni vaka hastaneye yatırılırken, 650 kişinin de evlerinde karantinaya alındığı öğrenildi. Kent genelinde İl Hıfzıssıhha Kurulu kararınca maskesiz sokağa çıkma yasağı devam ederken, son 14 gün içerisinde 3 kişinin de korona virüsten dolayı hayatını kaybetmesi üzerine vatandaşlarda tedirginlik başladı. 

HAFTASONU SESSİZLİK

Hafta sonlarında kentin en işlek caddeleri yoğunluk olurken vaka sayılarının artması üzerine vatandaşlar bu hafta sonu evlerine çekildi. Cadde ve sokakların boş olduğu kentte az sayıda insanın dışarıda olduğu gözlendi.

VİRÜS TANISIYLA HASTANEYE GİTTİ

Diyarbakır Ticaret Borsası'nda ortaya çıkan virüs can aldı. Ticaret Borsası Yönetimi Kurulu Üyesi ve Tarıma Dayalı Besi Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Resul Gündoğan (55), koronavirüs teşhisiyle tedavi gördüğü pandemi hastanesinde yaşamını yitirdi.

Resul Gündoğan’a yapılan koronavirüs testi pozitif çıktı. Gündoğan tedaviye alınırken, filyasyon çalışması başlatan sağlık ekipleri de Gündoğan’ın temas ettiği kişileri belirledi. Çalışmayla Diyarbakır Ticaret Borsası’ndaki iki yönetim kurulu üyesi ile bir personelin yanı sıra Gündoğan’ın eşi ve oğlunda da koronavirüs tespit edildi.

Yüksek tansiyon ve diyabet hastası olduğu belirtilen Resul Gündoğan, bu sabah tedavi gördüğü pandemi hastanesinde yaşam mücadelesini kaybetti. Gündoğan’ın cenazesi bu sabah Yeniköy Mezarlığı’nda toprağa verildi. Resul Gündoğan’ın eşinin hastanedeki tedavisi devam ederken, 2 yönetim kurulu üyesi ile 1 personelin tedavisi ise evde sürüyor.

BORSADAKİ ÇALIŞMALAR DURDURULDU

Diyarbakır Ticaret Borsası Başkanı Engin Yeşil, borsadaki tüm personele test uygulandığını belirterek, 3 yönetim kurulu üyesi ile bir personel haricinde kendisi dahil herkesin testinin negatif çıktığını söyledi. Borsadaki çalışmaları durdurduklarını açıklayan Yeşil, Gündoğan’ın vefatından dolayı derin üzüntü yaşadıklarını ifade ederek, başta ailesi ve yakınları olmak üzere iş camiasına başsağlığı diledi.

Resul Gündoğan'ın eşi ve oğlunun da yaptırdığı testin pozitif çıktığını vurgulayan Engin Yeşil, şöyle konuştu "Salgın için Bakanlığın açıkladığı tedbirlere lütfen uyalım. Yakın mesafedeki iki kişiden ikisi de maske takmış olsa dahi virüs maskeye rağmen birinden diğerine bulaşabiliyor. Evden çıkarken mutlaka maske takalım. Sosyal mesafeye dikkat edelim. İşimizi gördükten sonra hızlıca evimize dönelim."

STK'LARDAN VİRÜS UYARISI

Buarada, Diyarbakır’da bir grup STK temsilcisi, vatandaşlara korona virüs sürecinde tedbirlere uymaları çağrısında bulundu.

Aralarında Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ve Diyarbakır Ticaret Borsasının da bulunduğu 27 STK, korona virüs salgınına karşı vatandaşlara uyardı. Yapılan ortak açıklamada, “Çin’den başlayarak hızla dünya geneline yayılan, pandemi olarak ilan edilen korona virüs salgını yaşamın tüm alanlarını olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Dünyayı ve ülkemizi tehdit eden bu salgınının yaratacağı olumsuzlukları ve can kayıplarını en aza indirmenin en akılcı yolu önerilen tedbirlere uyarak hastalığın yayılmasına engel olmaktır. Kentimiz özelinde alınan tedbirlerle hemşehrilerimizin can güvenliğinin sağlanması için kamu, özel sektör ve biz sivil toplum, emek-meslek örgütlerinin ortak çalışmaları devam ettirilmektedir. Salgın tehlikesi devam etmektedir. Salgının kontrol altına alındığına dair elimizde hiçbir veri yoktur. Bulaşıcılığı yüksek, etkili aşısı ve bilinen bir tedavisi olmayan bir salgın etkeni ile karşı karşıyayız. Bu nedenle alınan tedbirler insan sağlığı açısından son derece önemli ve bir o kadar da gereklidir. Ancak alınan bütün tedbirlere rağmen ilimizde salgından kaynaklı vaka sayısı son günlerde olağanüstü artış göstermiştir.

KURALLARA UYULMASI İSTENDİ

Vaka sayısındaki artışın bu hızla devam etmesi durumunda istenmeyen sonuçlara yol açabilecek, kentin sağlık alt yapısının zorlanmasına neden olabilecektir. Salgında başarının yolu bulaşıcılığı-hastalanmayı önlemektir. İnsanların birbirleriyle temas oranlarını azaltarak virüsün hasta kişiden sağlıklı kişiye bulaşmasına engel olmaktır. Son günlerde artış gösteren vaka sayısının daha da artmaması, can kayıplarının yaşanmaması ve kentimizin sosyo-ekonomik yaşamının sekteye uğramaması için, kişisel hijyen kurallarına uyalım. Bu dönemde hasta kişilerle karşılaşmamıza ve hastalığın yayılmasına neden olacak toplu bir araya gelişlerimizi erteleyelim. Zorunlu haller dışında mümkün olduğunca dışarı çıkmayalım, evlerimizde kalalım. İnsanlarla temas ettiğimiz her yerde ağız ve burnumuzu kapatacak şekilde maske takalım. Toplu taşıma araçlarına, alış-veriş merkezleri gibi yerlerde fiziksel mesafe kurallarına titizlikle uyalım. Evimizden çıkmak zorunda kaldığınız her an maskemizi takmayı, ellerimizi sıkça sabunla yıkamayı ihmal etmeyelim. Unutmayalım ki bu zorlu günleri ancak hep beraber kurallara uyarak, toplumsal dayanışma göstererek aşabiliriz” denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi