8 değil 18 şehit versek de!

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK'lı teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit düşen güvenlik korucusu Malik Yıldız'ın yakınları ve yaralanan güvenlik korucuları, terörle mücadelede kararlılık vurgusu yaptı.

8 değil 18 şehit versek de!

DİYARBAKIR - Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde PKK mensuplarınca düzenlenen saldırıda şehit düşen güvenlik korucusu Malik Yıldız'ın yakınları ve yaralanan güvenlik korucuları, terörle mücadelede kararlılıklarını dile getirdi.

Kulp ilçesine bağlı Taşköprü köyü Kuyucak mezrası bölgesinde 3 Nisan'da yasal olarak kesilen odunları kamyonla Kulp ilçesine taşıyan güvenlik korucularına bir terörist tarafından düzenlenen, güvenlik korucusu Yıldız'ın şehit olduğu, 4 güvenlik korucusu, 1 emekli korucu ve 1 sivilin yaralandığı saldırıya tepkiler sürüyor.

Terörle mücadelede yıllarca Mehmetçik ile omuz omuza veren, bu uğurda çok sayıda şehit veren korucular canları pahasına teröre karşı kararlı duruşlarını sürdüreceklerini belirtiyor.

- "Mücadele etmeye ve şehit vermeye hazırız"

Saldırıda şehit düşen Yıldız'ın yakını güvenlik korucusu Zeynel Yıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, terör örgütü PKK'ya karşı yıllardır ailece yürüttükleri mücadelede 8 şehit verdiklerini belirtti.

Yıldız, babasının ve amcasının terörle mücadele ederken yaralandığını dile getirerek, yaralananlar arasında gönüllü olarak bu mücadeleyi sürdürenlerin olduğunu vurguladı.

"Gönüllü de olsa, kadrolu da olsa vatanımız, milletimiz ve bayrağımız için mücadelemizi vereceğiz. Değil 8 şehit 118 şehit de versek zalimlere başımızı eğmeyeceğiz." diyen Yıldız, terörle mücadelede kararlılıklarını belirtti.

Yıldız, "Sadece Kulp'ta değil Türkiye'nin neresinde olursa olsun mücadele etmeye ve şehit vermeye hazırız. Hem burada hem Afrin'de mücadelemizi veriyoruz. Terör bitene kadar mücadelemiz devam edecek. İnşallah terör bitecek. Cumhurbaşkanımızın tek bayrak, tek devlet, tek millet dediği gibi inşallah hedefimize ulaşacağız." diye konuştu.

- "Kürtleri öldürüp, katlediyorlar"                                      

Terör örgütünün en çok Kürtlere zarar verdiğine dikkati çeken Yıldız, teröristlerin davasının Kürt davası olmadığını aktardı.

Yıldız, "Bunlar başka ülkelerin oyunlarına gelen ve kandırılan kişilerdir. Kürtlerin haklarını savunmuyorlar. Okuyamayan ve eğitimsiz kalan Kürtleri kandırıyorlar. Başka ülkelerin rantlarının peşine düşmüşler. 'Kürt' diyorlar, Kürtleri öldürüp, katlediyorlar." ifadelerini kullandı.

Teröristlerin kadın ve çocuk ayırımı yapmadan Kürtleri katlettiğini belirten Yıldız, amcasının ailesinin teröristlerce öldürüldüğünü anlattı.

Yıldız, Kürt olarak doğru yolda bulunduklarını, gerektiğinde şehit de verdiklerini kaydederek, alınlarının ak, başlarının dik olduğunu vurguladı.

- Kalleşçe vurup, kaçıyorlar

Saldırıda yaralanan güvenlik korucusu Vedat Amaç, zor şartlarda görevlerini sürdürdüklerini ancak terörle mücadele etmeye kararlı olduklarını belirterek, "Kalleşçe saldırıyorlar. İşleri kalleşlik, kalleşçe vurup, kaçıyorlar. Bu, Kürt ve Türk davası değil. Biz de Kürt'üz ve vatan görevimizi yapıyoruz. Sonuna kadar da mücadele edeceğiz." diye konuştu.

Saldırıdan yaralı kurtulan emekli güvenlik korucusu Talhat Amaç (54), terörle mücadele için 30 yıl görev yaptığını, bu uğurda 3 amcasının şehit olduğunu ifade etti. Amaç, emekli olmasına rağmen vatan ve millet için çaba göstermeyi sürdürdüğünü anlattı.

Amaç, teröristlerin gittiği yerleri yakıp, yıktığını anlatarak, terör örgütünün amacının Kürt davası olmadığını kaydetti.

Diyarbakır'ın Kulp ilçesinde 3 Nisan'da PKK'lı teröristlerce gerçekleştirilen saldırıda güvenlik korucusu Malik Yıldız şehit olmuş, 4 güvenlik korucusu, 1 emekli korucu ve 1 sivil vatandaş yaralanmıştı.

Saldırının ardından bölgede gerçekleştirilen operasyonda saldırının faili de olan, İçişleri Bakanlığının yeşil renkli arananlar listesinde bulunan "Demhat Cilo" kod adlı Eyüp Çelik'in de bulunduğu 2 terörist ölü ele geçirilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz