Görüş Bildir

8 kişi ihraç edildi

Diyarbakır’da Büyükşehir Belediyesi’nde açığa alınan 8 memur ve işçi, kamu görevinden ihraç edildi.

8 kişi ihraç edildi

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin (DBB) ilk kayyımı Cumali Atilla tarafından açığa alınan ve HDP’li aday Selçuk Mızraklı’nın seçimi kazanmasıyla görevlerine iade edilen, ancak 19 Ağustos 2019’da atanan kayyım Hasan Basri Güzeloğlu tarafından yeniden açığa alınan 8 memur ve işçi, kamu görevinden ihraç edildi.

GEÇİCİ MADDEYE DAYANDIRILDI

İhraç edilen 8 kişi, “İçişleri Bakanlığına Olağanüstü Hal kalkmasından 3 yıla kadar terör örgütleriyle irtibatlı ve iltisaklı olan kişilerin kamu görevinden çıkarılması” yetkisi veren 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun geçici 35’inci maddesine dayanılarak kamu görevinden ihraç edildi.

Olağanüstü Hal’in verdiği Kanun Hükümde Kararname yetkisine dayanılarak 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu’nun geçici 35’inci maddesine dayanılarak 19 Ağustos 2019’da açığa alınan ve 22 Eylül’de İçişleri Bakanlığının onayı ile kamu görevinden ihraç edilenlerin isimleri şöyle: “M. Şahabettin Büyükdeniz, Gülizar Güneş, M. Veysi Göksu, Fırat Düzgün, Seyithan Şen, M. Mithat Şener, Özlem Tekin, Mahmut Evinç.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi