Görüş Bildir

'Öğretmen olarak Efendimiz' konferansı düzenlendi

Diyarbakır Eğitimciler Derneği (DEĞİDER) Kutlu Doğum etkinlikleri kapsamında “Öğretmen olarak İnsanlığın İftihar Tablosu Hz. Muhammed (S.A.V)" konulu konferans düzenledi.

'Öğretmen olarak Efendimiz' konferansı düzenlendi

Diyarbakır Özel Nil İlköğretim Okulu’nda düzenlenen programa eğitimciler ile aileleri büyük ilgi gösterdi. Konferansı Diyarbakırlı akademisyen Prof. Dr. Nihat Hatipoğlu verdi. Hatipoğlu'nun, Hz. Muhammed (S.A.V) üzerine yaptığı konuşması katılanların beğenisini kazandı. Hatipoğlu, Diyarbakır halkı ile bir araya gelmekten büyük onur duyduğunu ve bu tür bir araya gelmelere daha fazla ağırlık verilmesi gerektiğini belirtti.

ÖĞRETMEN EFENDİMİZ


Dernek Başkanı Necmettin Diri ise bu tür etkinliklerin daha coşkulu bir şekilde devam edeceğini söyledi. Diri, geçtiğimiz hafta dernek olarak dağıttıkları 7 bin gülün insanlarda bir tebessüm oluşturduğunu ve bu tebessümün dahi yapılan çalışmaların insanların gönlünde nasıl yer ettiğinin en göstergesi olduğunu ifade etti.

Eğitimciler olarak Peygamberimiz'in eğitimci yönünün ele alındığı konferansın son derece önemli olduğunu anlatan Diri şunları söyledi: “ Bizler için her konuda pek güzel bir örnek olan Peygamber Efendimiz (S.A.V) aynı zamanda eğitim ve öğretimde hiç boşluk bırakmayan bir öğretmendir. O’nun eğitim üslûbunda hiçbir şeyin ihmal edilmediğini, hiçbir çalışmanın önemsiz sayılmadığını görüyoruz. Sevgili Peygamberimiz, eğitimcilerin önünde ulaşılması ve anlaşılması gereken bir hedef olarak duruyor. Başarısına tarihin şahitlik ettiği öğretmendir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi