Görüş Bildir

9 yaşındaki çocuğu istismar eden şahıs tutuklandı

Diyarbakır’da 9 yaşındaki kız çocuğu annesinin birlikte yaşadığı kişinin cinsel istismarına maruz kaldı. Suç duyurusu üzerine gözaltına alınan şahıs tutuklandı.

9 yaşındaki çocuğu istismar eden şahıs tutuklandı

Diyarbakır'da 9 yaşındaki bir kız çocuğu, annesinin birlikte yaşadığı Ş.A.’nın cinsel istismarına maruz kaldı. Olay, çocuğun annesine anlatması üzerine ortaya çıktı. Anne, durumu Ş.A.’nın resmi nikahlı eşi S.A.'ya anlattı. Kadınların Ş.A. ile tartışarak, şikayetçi olacaklarını söylemesi üzerine Ş.A. her iki kadına ve çocuğa şiddet uyguladı. Darp edilen kadınlar Diyarbakır'dan kaçarak Mardin'deki yakınlarının yanına sığındı.

SUÇ DUYURUSU

Kadınlar daha sonra yakınlarının yardımıyla Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Çocuk İzleme Merkezi’nde (ÇİM) psikolog ve pedagog eşliğinde ifadesi alınan çocuk yaşadıklarını anlattı.

Bunun üzerine Ş.A. savcılık kararıyla Diyarbakır'da gözaltına alındı. Gözaltına alınan Ş.A., Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alındıktan sonra adliyeye çıkarıldı. Ş.A., Diyarbakır Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi