Ve istifaları resmileşti!

AK Parti Diyarbakır "ilçe teşkilatlarında" istifa depremi yaşandı. Merkez'in "istifa dilekçelerini" aldığı 12 İlçe Başkanı, dün itibariyle resmi olarak "istifa" ettiklerini bildirdi.

Ve istifaları resmileşti!

Değişim ve dönüşüm sloganıyla büyük kongreye hazırlık yapan AK Parti'nin, Diyarbakır'da merkez ilçelerin de aralarında bulunduğu 12 İlçe Teşkilat Başkanını kısa süre önce aldığı "istifalarına" ilişkin dilekçe dün itibariyle, yürürlüğe girdi. İl Başkanı Süleyman Serdar Budak'ın imzasıyla, İlçe Başkanlarına gönderilen yazıda, istifalarının Yönetim Kurulu üyelerine bildirmesi istendi.

İSTİFA DİLEKÇELERİ ALINDI

Kısa süre önce Ankara'ya çağrılan ve Teşkilatlardan sorumlu Ak Parti Genel Başkan yardımcısı Erkan Kandemir'le görüşen, Diyarbakır'ın merkez Bağlar, Yenişehir, Kayapınar ile Lice, Kulp, Hazro, Bismil, Silvan, Çınar, Ergani,  Hani ve Dicle İlçe Teşkilat Başkanlarından, "istifa" dilekçeleri alınmıştı.

BUDAK İMZASIYLA BİLDİRİLDİ

Geçtiğimiz hafta Diyarbakır'da büyük yankı bulan "12 İlçe Başkanın" istifalarıyla ilgili dün flaş bir gelişme yaşandı. Daha önce İl Başkanı Süleyman Serdar Budak tarafından "İlçe Başkanlarımız görevlerinin başındadır" yönündeki açıklamasının aksine, dün "istifaları" alınan 12 İlçe Başkanına Genel merkezin kendisine tebliğ ettiği "istifalarının yönetim kurulu üyelerine" bildirilmesi yönündeki yazıyı, kendi imzasıyla gönderdi.

BAŞKANLARA WhatsApp'TAN BİLDİRDİ

12 İlçe Başkanına yönelik yapılan bildiriye ek olarak Budak, whatsApp hesabından yaptığı paylaşımda, şu ifadelere yer vermesi dikkat çekti. "Değerli başkanlarım gönlüm istemese de ellerim zorlansa da Genel merkezin bugün ilan etmenizi istediği yazıyı gönderiyorum. Yönetim Kurulu toplantısında uygun bir dille paylaşmanızı rica ederim. Birlikte çok güzel işler başardık. Gerek İl kongresinde gerek seçimlerde göstermiş olduğunuz özverili çalışmalar takdire şayandır. Sizlerle çalışmaktan her zaman onur duydum. Sürecin sağlıklı işlemesi için elinizden gelen katkıyı sunacağınızdan ötürü hepinize teşekkür ederim. Allah'a emanet olun."

İLÇE BAŞKANLARININ İSTİFA DİLEKÇELERİ

Budak'ın Genel merkez tarafından gönderilen ve yönetim kurulu üyelerine bildirilmeleri istenilen 12 İlçe Başkanın altına imza attığı istifa dilekçelerinde ise şu ifadeler yer aldı;

“Değerli yönetim kurulu üyeleri, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın ve partimin tensipleri ile bana tevdi edilen İlçe Başkanlığı görevinden dolayı onur duydum. Değerli dava ve yol arkadaşlarım, …/…./….. tarihten beridir sizlerle birlikte tüm sıkıntılara rağmen her türlü gayreti göstererek partimizin başarılı olması için hep birlikte büyük çabalar sarf ettik. Bu süre içerisinde Genel Merkezimizden, İl Başkanlığımızdan ve siz değerli yönetim kurulu ( Ana kademe, Kadın Kolları, Gençlik kolları ve Mahalle Teşkilatları) arkadaşlardan gördüğüm destek ve anlayış için teşekkür eder ve bu süre içerisinde sizleri daha iyi tanıyabilmiş olmaktan duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim.

BUGÜN İTİBARİYLE İSTİFA EDİYORUM

Sadece yaptıklarımızdan değil, yapamadıklarımızdan da sorumlu olduğumuz inancıyla bu büyük sorumluluğa talip olduk. İlkelerimiz ve değerlerimiz ışığında bir ekip ruhuyla, özverili ve disiplinli çalışmalarla mücadelemizi sonuna kadar yaptık. Çünkü tüm işlerimizi bir gün hesap vereceğimize inanarak yaptık ve öyle yapmaya da devam edeceğiz. Şu an İlçe kongre sürecinde Teşkilat Başkanlığımızın rahat çalışmasını düşündüğüm için, İlçe Başkanlığının önünü açmak ve Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımıza daha rahat bir çalışma ortamı yaratmak için 11.08.2020 Salı bugün itibariyle İlçe Başkanlığı görevinden istifa ediyorum. Bu süreçte birçok şey öğrendim. Çok yeni dostlar edindim. Kimseye kırılmadım, üzülmedim. Çalışmalarımızın yoğunluğu içerisinde kalbini incittiğim herkesten helallik istiyorum. Aynı anlayış ve ruhla Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğindeki bu kutlu yolda bir nefer olarak hizmet etmeye devam edeceğim. Görev süremiz içerisinde duydukları güven ve destek dolayısıyla başta Cumhurbaşkanımıza, Genel Merkez Teşkilat Başkanlığımıza ve İl Başkanlığımıza şükranlarımı sunuyorum. Allah Yar ve Yardımcınız olsun. Saygılarımla”

PARTİNİN BORCU YOKTUR TAHHÜTNAMESİ

Bu arada, Parti Genel Merkezi tarafından kesin olarak istifa etmeleri istenilen 12 İlçe Başkanına, partinin ilçe teşkilatının herhangi bir borcunun olmadığına dair bir taahhütname imzalattıkları öğrenildi. İmzalanan taahhütname, Yönetim Kurulu tarafından, tutanakla kabul edildi.

İL BAŞKANLIĞINDAN AÇIKLAMA GELDİ

Öte yandan, akşam saatlerinde AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatından konuya ilişkin açıklama yapıldı. Açıklamada şöyle denildi; "Yaklaşmakta olan ilçe kongreleri sürecinden dolayı ilçe başkanlığının önünü açmak partimize ve teşkilat başkanlığımıza daha rahat bir çalışma ortamı oluşturmak için istifa eden Bağlar, Bismil, Çınar, Dicle, Ergani, Hani, Hazro, Kayapınar, Kulp, Lice, Silvan, Yenişehir ilçe başkanlarımıza göstermiş oldukları duyarlı davranışlarından ve yapmış oldukları özverili çalışmalardan dolayı teşekkür ederiz.

14 Ağustos 2001 de çıkılan bu kutlu yolculukta sayısız hizmet ve yeniliklerle çığır açan sadece ülkemiz için değil tüm İslam Âlemi ve hatta insanlığa Umut olmuş Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın göstermiş olduğu 2023, 2053 ve 2071 hedeflerine yürüyecek olan kadrolarımızla partimizi Diyarbakır’da da en iyi noktalara götüreceğimizden hiçbir kuşku duymamaktayız. Bu inançla, yeni sürecin şehrimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diler, görev alacak tüm arkadaşlara şimdiden başarılar dileriz."

ÜÇ İLÇE BAŞKANINA ATAMA YAPILMIŞTI

Partideki 12 ilçe başkanın istifalarının alınması yönünde yaşanan deprem öncesi, Parti Genel merkezi tarafından görevden alınan Sur, Eğil ve Çüngüş İlçe Teşkilatlarına atama yapılmıştı. Merkez Sur İlçesi AK Parti İlçe Başkanlığına Murat Unat, Eğil ilçe Başkanlığına Mehmet Zeki Uçar ile Çüngüş İlçe Başkanlığı görevine ise Zübeyir Arslanca getirilmişti. Üç ilçe Başkanı, ilçe kongreleri için yoğun hazırlıklar içerisine girdi.

12 BAŞKANIN YERİNE KİMLER ATANACAK

Ak Parti'deki istifa alımından sonra gözler, 12 İlçe Başkanın yerine kimlerin atanacağına çevrildi. Parti Genel merkezinde teşkilat başkanları için yoğun bir kulis faaliyeti yürütüldüğü öğrenilirken, İl Başkanı Süleyman Serdar Budak'ın görevi bırakıp, bırakmayacağı da merak konusu oldu. İddia göre, Milletvekillerinin İl Başkanı Budak'ın "görevi devam etmesinden" yana tavır koydukları, ancak Genel Merkeze İl başkanlığı adaylığı için, başvuranların olduğu öğrenildi.

İLÇE TEŞKİLATLARINDAKİ MALZEMELER

Öte yandan, istifaları kesinlik kazanan ilçe teşkilat başkanlarının akşam saatlerinde, partide bulunan bir çok malzemeyi başka yere götürmek üzere taşıdıkları iddia edildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz