Açık Öğretim kuyruğu

Türkiye genelinde 16-17 Nisan’da Bahar Dönemi Ara Sınavı olan Açıköğretim Fakültesi (AÖF), sınav yerlerinin Diyarbakır Dicle Üniversitesi'nde yoğunlukla yapılması Seyrantepe Kavşağı ve Silvan yolunda uzun araç kuyruklarının oluşmasına yol açtı.

Açık Öğretim kuyruğu

Türkiye genelinde bir milyonun üstünde insanın katılması beklenen AÖF sınavlarının Diyarbakır’da yoğun olarak Dicle Üniversitesi Fakültelerinde gerçekleşmesi nedeniyle üniversiteye çıkan tek yol olan Seyrantepe Kavşağı ve Silvan yolunda yoğun araç kuyruğu oluştu.

İlkha'nın haberine göre, Sur'da yaşanan çatışmalar nedeniyle Üniversite-Fiskaya yolu kapanmış ve üniversiteden gitmek isteyen tüm araçlar Seyrantepe Kavşağı'ndan gitmek zorunda kalıyor. Üniversitesinde yapılan sınav nedeniyle trafikte uzun araç kuyruklardan oluşan mağduriyetlerde ortaya çıktı.

KUYRUKLAR OLUŞTU

Saatlerce güneşin altında aracında bekleyen araç sürücüsü Vahap Ademoğlu, çok kötü durumda olduklarını ve önlem alınmadığı için mağduriyetlerin devam ettiğini söyledi. Ademoğlu, hep aynı mağduriyetlerin yaşanmasına rağmen yetkililerin hiçbir önlem almamasına tepki gösterdi.

Yarım saatten beri yolda olduğunu söyleyen başka bir araç sürücüsü Murat Hazar ise bu sorunun çözülmesini istediklerini belirterek, yetkililerin üzerine düşen sorumluluğu yapmadığını iddia etti. Bir sınav yüzünden trafiğin tıkanmasına anlam veremediklerini ifade eden Hazar, yetkililerin bu soruna derhal çözüm getirmesi gerektiğini dile getirdi.

Trafiğin sıkışmasında araç sürücülerinin de payı olduğunu vurgulayan Veysel Karakaşlı da araç kullanmasını bilmeyen acemi sürücülerin, trafik kurallarını bilmediği için trafikte bu tür karışıklıklar çıkmasına sebep olduklarını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz