Aile destek merkezi açıldı

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından Diyarbakır’da kurulan 17. Aile Destek Merkezi Çınar ilçesinde açıldı.

Aile destek merkezi açıldı

DİYARBAKIR - Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı uygulamasıyla hayata geçen ve başta mesleki kurlar olmak üzere bir çok sosyal ve kültürel etkinliklerin yapılabileceği Aile Destek Merkezi, Diyarbakır’da 17. merkezini Çınar'da açtı.

İl Valisi Mustafa Toprak, Aile Destek Merkezi’nin çok önemli faaliyetler yürüttüğünü ve bu gibi projelerle amaçlarının kadınların kendi ayakları üzerinde durmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Vali Toprak, "Bizim en önemli amaçlarımızdan biri, kadınlarımız, kızlarımızı, gençlerimizi eğitebilmektir. Onları toplumla entegre edebilmek, yarının annesi olacak genç kızlarımıza, ayaklarının üzerinde durabilmek, kendisine güvenen bir şeyler üretebilen ve çocuğunu başarılı bir şekilde yönetebilecek, onun sorumluluğunu alabilecek bir düzeye getirebilmektir. Bu bina iyi bir şekilde planlanarak, hanımlar ve genç kızlarımızın hizmetine sunuldu. Çınar’da kız çocuklarımızın okullaşma konusunda sorunlarımız vardı. Uygulanan çeşitli projelerle bu sorunu giderdik. Kız çocuklarının okullaşma oranında Çınar bir çok ilçeyi geçmiş durumda" dedi.

"ERKEN EVLİLİĞİN ÖNÜNE GEÇİLMELİ"

Vali Toprak, erken evlilik konusunda da uyarılarda bulunarak, şunları söyledi: "Bazı noktalarda erken evlilikler oluyor. Onların sonu da çok hazin oluyor. 13-14 yaşlarında evlenme durumları oluyor. Ailelerimizi bilinçlendirerek bunun önüne geçmeye çalışıyoruz. İstiyoruz ki herkes bu noktada, kendi iradesini, iç güzelliğini genel güzelliklerle birleştirsin ve sonuç güzel olsun. Hiç kimse üzülmesin, hiçbir annenin babanın güzünde yaş akmasın önemli olan budur. Güzel bir süreç yürütülüyor. Herkes mutlu. Düne kadar hiçbir beklentisi olmayan insanların, yeni bir neşe, yeni bir heyecan, yeni bir beklenti içerisinde ciddi beklentisi var. O beklentileri karşılayacak şekilde her birimiz de, sorumluluk ve yükümlülüklerimizi yerine getirmek noktasındayız. Artık insanlarımız, gönülden gönülle yolu açmak istiyor. Dolayısıyla biz insanız, biz kuluz. Tüm bu güzellikleri hiçbir ön yargı, her bir bireyin, her bir kişinin, insan olduğu gibi bir yaklaşımla yaklaşmamız gerekiyor. Bu da insan sevgisiyle, insana olan hürmetle olur. İnancımız ve güzelliğimiz bunu emrettiğine göre, bunu bu şekilde yaşayın dediğine göre, bir sorunda yoktur demektir. Vatandaşlarımızın arasında hiçbir problem yoktur. Önemli olan bu heyecanı yeniden yansıtabilmektir.”

Kaynak: Diyarbakır Söz