Görüş Bildir

Aktif kadın eşit temsil

Diyarbakır’da “Aktif Kadın, Eşit Temsil” toplantısı: “Kadın temsiliyeti artmalı, yeni modeller yaratılmalı”

Aktif kadın eşit temsil

Kadın İşveren ve Sanayiciler Derneği KAİSDER koordinatörlüğünde, Doğu ve Güneydoğu İş Kadınları Derneği (DOGÜNKAD) ve Konya İş Kadınları Derneği (KİKAD) paydaşlığında yürütülen Avrupa Birliği (AB) destekli “Aktif Kadın, Eşit Temsil” projesinin Diyarbakır’daki toplantısında, kadınların politika ve karar alma süreçlerine aktif, demokratik katılımını artırmaya yönelik faaliyetler ele alındı.

YÖNETİMDE KADIN SAYISI

KAİSDER Başkanı Canan Karalar Yüksel, proje kapsamında “Yönetimlerdeki kadın sayısını nasıl artırırız?” sorusunu yanıtlamak için toplandıklarını belirterek “Masada kadınlar olduğunda tartışma zenginleşiyor, karar alma süreci güzelleşiyor. Günümüzde yönetim kurullarında kadın sayısının artmasının faydalarına dair araştırmalar var. Hedefimize ulaşmak için neler yapmamız gerektiğini konuşacağız” dedi.

TEMSİLİYETLER ARTIRILSIN

DOGÜNKAD Başkanı Rojda Yılmaz da kadınların yönetim ve karar mercilerinde yeterince temsil edilemediğini, bunun nedenlerini bulmak için 18 ay sürecek bu projeyi hazırladıklarını söyledi. Derneklerinin daha önce de kadın girişimcilerin bir araya gelmesi, temsillerinin artırılması için çalışmalarda bulunduğunu belirten Yılmaz, “İşadamı yerine iş insanı ifadesinin derneklerde kullanılmasında, derneğimizin büyük çabaları var. Kadın temsiliyetinin artırılması için epey yol katettik. Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) yönetiminde şu anda bir kadın arkadaşımız yer alıyor. Türkiye’de bir ilk olan TSO Kadın Meclisi’nin kurulması için öncülük ettik. Doğu ve Güneydoğu’da kadın sivil toplum kuruluşları arasında işbirliği ağı projesi yürüttük” diye konuştu.

TOBB YÖNETİMİNDE KADIN YOK

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) Başkanı Mehmet Kaya, DOGÜNKAD’ın çalışmalarına destek vermek için ellerinden geleni yaptıklarını, TSO seçimlerine girmeden önce sürekli kadın girişimciler ile görüştüklerini söyledi.

Kadınların sivil toplum kuruluşlarında temsiliyetlerinin artırılması için önce eşbaşkanlık sonra kota modelinin hayata geçirildiğini söyleyen Kaya, şunları kaydetti: “Bu modellerle kadın temsiliyetinin istenilen şekilde sağlanamadığını gördük. TOBB yönetiminde bir tane kadın yok. Başka model yaratmak lazım. Eşbaşkanlık modeli tamamen tavanda birleşme olduğu için sonuçlarını göremedik. Bunun için TSO bünyesinde Türkiye’nin ilk kadın meclisini oluşturduk, istenilen noktada mı daha sonuçlarını göremedik. 400 ile başladık, şimdi 2 bin kadın şirket yöneticisi çıktı. Kadınların temsiliyetini büyük memnuniyetle karşılarız. Henüz toplum hazır olmayabilir ama bizim TSO’da iki kadın arkadaşımız var. Kadınların olduğu toplantıların farklı geçtiğini söyleyebiliriz. Meclislerde yönetici pozisyonlarda kadınların olması bu kent ve toplum için oldukça önemli.” Konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi