Arazileri satılıyor; adalet istiyoruz

Yakınları katledilen Karaaslan ailesi, faillerin tutuklanması için adliye önünde adalet isterken, tahilye olan Mahmut Karaaslan'ın arazileri satışa çıkardığını öne sürdü.

Arazileri satılıyor; adalet istiyoruz

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde yaşayan üvey kardeşler arasında arazi anlaşmazlığı nedeniyle çıkan kavgada dini nikahlı eşi Hamdiye Şık (61) ve oğlu Kadir Karaarslan'ı (26) öldürmekten tutuklu bulunan korucubaşı Mahmut Karaaslan ve korucu olan oğlu Sidar Karaaslan’ın tahliye edilmesine isyan eden Şık'in çocukları ve yakınları, adalet talebiyle bir kez daha Diyarbakır Adliyesi önüne geldi.

5 çocuğu ile birlikte yargılanan baba ve oğlunun 10 milyon TL karşılığında rüşvetle tahliye edildiklerini öne süren Şık ailesinin fertleri, faillerin ellerini kollarını sallayarak dışarıda gezmeleri nedeniyle can güvenliklerinin olmadığını iddia ederek, adliye önünde oturma eylemi başlatmıştı.  Çocukları ile birlikte adliye önüne gelen aile fertlerinin ellerinde, “Katilleri rüşvet alıp serbest bıraktılar”, “Bizi keleşle taradılar, rüşvet verip serbest kaldılar”, “Can güvenliğiniz yok, katiller serbest bırakıldı” yazılı dövizler yer aldı.

SÖZLER TUTULMADI

Anne ve oğlunun katledildiği saldırıdan yaralı kurtulan Hamdiye Şık'ın gelini Fatma Karaaslan, görüştükleri yetkili kimi isimlerce  kendilerine adım atılacağı sözü verilmesi üzerine eylemlerine bir hafta ara verdiklerini, ancak hiçbir adım atılmaması üzerine eylemlerine yeniden başlama kararı aldıklarını iddia ettiler.

ARAZİLER SATIŞA ÇIKARILDI

Faillerin yargılandıkları davanın ara celsesinde tüm delillere rağmen tahliye edildiklerini öne süren Karaaslan, korucubaşının sahip olduğu arazilerinin bir kısmını satışa çıkardığı bilgisini verdi. Karaaslan, arazilerin sanıkların tahliyeleri karşılığında ödenmesi gereken 10 Milyon TL'yi ödemek için satışa çıkarıldığını öne sürdü. Karaaslan, serbest bırakılan sanıklar yeniden tutuklanıp, cezalandırılıncaya kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

Kaynak: Diyarbakır Söz