''Arka Bahçe'' resim sergisi...

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Sergi Salonu'nda düzenlenen ''Arka Bahçe'' sergisini açtı.

''Arka Bahçe'' resim sergisi...

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Sergi Salonu'nda düzenlenen ''Arka Bahçe'' sergisini açtı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Demirtaş, milletvekillerinin de dokunulmazlıklarının sınırlandırılması gerektiği kanaatinde olduklarını, kürsü dokunulmazlığı hariç parlamentodaki vekillerin dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi.

''Sadece ifade özgürlüğü kapsamında dokunulmazlık istediklerini'' dile getiren Demirtaş, cezaevlerinde başlatılan açlık grevlerine değindi.

Hükümetin bu konuda olup bitene seyirce kaldığını iddia eden Selahattin Demirtaş, ''Onların sağlığı, hayatı bütün hayatlar, bütün yaşamlar gibi kutsaldır. Biz açlık grevindeki arkadaşlarımızın hayatını riske sokacak bir noktada, durumu yeniden değerlendirmelerini rica ediyoruz'' dedi.

Diyarbakır'da düzenlenen ''Kürt Dil Konferansı''na değinen Demirtaş, şöyle konuştu:

''Herkes birbirinin değerlerine saygı duymalıdır. Yani Türkiye'de bunlar bir çatışma, gerilim ve ayrılık nedeni değildir. Herkes gibi 40 milyonluk Kürt halkının da Orta Doğu'da ulusal değerleri vardır. Mahabat Kürt Cumhuriyeti kurulduğu dönemde ulusal bir marş olarak kabul edilmişti ve Kürtler onu bir ulusal değer olarak kabul ediyorlar. Irak'ın kuzeyindeki bölgesel yönetimin bir bayrağı var, bu resmi bir bayraktır bunun Diyarbakır'da, İstanbul'da veya Avrupa'da açılmasından aslında hiçbir tartışma olmaması lazım.''

Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de, sergide on kadının 10 günde yaptığı resimlerin yer aldığını belirterek, ''Belediyemizin ve kentimizin kapısı her zaman sanata açık kalacaktır'' dedi.

Konuşmaların ardından Demirtaş ve Baydemir sergiyi gezdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz