Ateş'in sır intiharı

YKS'nın ikinci oturumu olan AYT sınavına girdikten sonra eve dönen 17 yaşındaki Ömer Ateş, sır dolu bir şekilde ihtihar etti.

Ateş'in sır intiharı

Kulp ilçesinde Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Testi (AYT) sınavına katıldıktan sonra evine dönen 17 yaşındaki Ömer Ateş, girdiği bunalım sonucu tabancayla kendisini vurarak yaşamına son verdi.

SINAVA SONRASI İNTİHAR

Olay önceki gün, Kulp ilçesinde meydana geldi. İlçede yaşayan Ömer Ateş, YKS'nin ikinci oturumu olan AYT'ye katıldıktan sonra evine döndü. Mahallede arkadaşlarıyla karşılaşan, Ömer Ateş, yorgun olduğunu ve eve gideceğini söyledi. Odasına geçen genç, kime ait olduğu öğrenilemeyen ve evde bulunan tabancayla kendisini vurdu.

ÖMER YAŞAMINI YİTİRDİ

Silah sesleri üzerine çevredekilerin ihbarıyla olay yerine polis ve sağlık görevlileri sevk edildi. Polis ekipleri, evde Ömer Ateş'in cansız bedeniyle karşılaştı.  17 yaşındaki Ateş'in cansız bedeni otopsi için hastane morguna kaldırıldı. Otopsi sonrasında Ateş'in cenazesi dün sabah saatlerinde toprağa verildi.

İNTİHAR NEDENİ SINAV MI?

Polis kapsamlı olarak intiharla ilgili soruşturma yürütürken, Ateş'in sınava geç kalıp alınmadığı için bulanıma girerek intihar ettiği iddia edildi. İddia teyid edilmezken, aile büyüklerinin ifadesinin alındığı öğrenildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz