Görüş Bildir

Baba-oğul birlikte toprağa verildiler!

Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Aslan ve babası defnedildi

Baba-oğul birlikte toprağa verildiler!

Ankara'da tedavi gördüğü hastanede vefat eden Sağlık- Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan ve ardından Rabbine kavuşan Baba Hüseyin Aslan memleketi Diyarbakır'ın Hani ilçesinde toprağa verildi.

Yaklaşık 2 aydır Coronavirus tedavisi gören Sağlık-Sen Genel Başkan Yardımcısı Abdülaziz Aslan, dün sabah saatlerinde vefat etti. Aynı hastalıktan dolayı tedavisi devam eden Hüseyin Aslan'ın vefat haberi de dün akşam saatlerinde geldi.

Tedavi gördükleri hastanelerde vefat eden baba-oğulun cenazeleri merkez Bağlar ilçesi Yeniköy Asri Mezarlığına getirilerek yıkama ve kefenleme işlemleri yapıldı. Kalabalık araç korteji eşliğinde Hani ilçesine götürülen cenazeler, Gürbüz Mahalle Mezarlığında defnedildi.

Cenaze törenine katılan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, merhum Aslan'ın tüm hayatının haksızlıkla mücadele sürecinde geçirdiğini belirterek taziyelerini iletti.

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI ALİ YALÇIN

Yalçın, "Abdülaziz Başkanımıza ve muhterem babalarına Allah'tan rahmet diliyorum. Kabri nur, makamı ali, mekânı cennet olsun. Abdülaziz Başkan, hakikaten değer ve kıymet verdiğimiz mümin ve mücahit bir arkadaşımızdı. Hayatı hep mücadeleyle geçip haksızlıkların karşısında her zaman dik durarak birçok insanın hakkını savundu. Bunun içinde dünyada birçok dost biriktirdi." dedi.

Taziyelerini ileten Yalçın, "Bugün burada dostları, arkadaşları şahitlik etmek için bir araya geldiler. Rabbim geride kalanlarına sabr-ı cemil ihsan etsin. Abdülaziz Başkanımızın ve muhterem babasının mekanını cennet eylesin, herkese dostlar biriktirmeyi nasip etsin. Uzaktan veya yakından buraya katılan tüm cemaate sendikada yol arkadaşı ve mücadele ettiği bir kardeşi olarak hürmetlerimi ifade ediyorum. Hepsinden Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

SAĞLIK-SEN GENEL BAŞKANI SEMİH DURMUŞ

Cenaze törenine katılım sağlayanlardan Sağlık-Sen Genel Başkanı Semih Durmuş, "Yaklaşık 12 yıldır Ankara'da beraber çalıştığımız gerçek bir dava arkadaşı ve samimi bir dosttu. Yalnız kaldığınızda derdinizi anlayabilen, paylaşabilen ender insanlardan biriydi. Sendikacılık noktasında da gerçekten milletin meselesini kendi meselesi olarak dert edinmiş temiz bir şahsiyetti. Allah gani gani rahmet eylesin." ifadelerini kullandı.

Durmuş, "Elbette ki bu köyün içinden çıkmış olan değerli bir insandı. Bugün babası ile aynı gün toprağa verilmesi çok acıdır. Rabbim onları cennette de bir eylesin, geride kalan sevenlerine sabr-ı cemil niyaz ediyorum. Bizim için büyük bir kayıp, inşallah onun boşluğunu evlatları dolduracaklardır." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi