Bağlar’da virüs alarmı

Başkan Beyoğlu SMS yoluyla vatandaşlara korona virüs uyarısında bulunurken, zabıta ekipleri denetimlerini sıklaştırdı.

Bağlar’da virüs alarmı

AK Partili Diyarbakır’ın Bağlar İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, Diyarbakır'da son günlerde artış gösteren vaka sayılarından sonra mahalle muhtarları ve vatandaşlara SMS yoluyla mesaj göndererek yeni tip korona virüs ile ilgili kurallara uyulmasını istedi.

Diyarbakır'da yeni tip korona virüs salgını ile ilgili son zamanlarda vaka sayısının artması üzerine Bağlar Belediyesi tedbirleri sıklaştırdı. Mahalle ziyaretlerinde bulunarak vatandaşlara kurallara uymaları konusunda uyarılarda bulunan Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, mahalle muhtarları ve vatandaşlara da SMS yoluyla çağrıda bulunuyor. Başkan Beyoğlu, cep telefonlarına geçtiği SMS ile “Kıymetli vatandaşlarımız, korona virüse karşı artan vaka sayılarımız tedbirlere uyumamız gerektiğini hatırlatıyor. Virüse karşı yürüttüğümüz mücadelede, maske takarak ve sosyal mesafeye uyarak birbirimizi virüsten koruyalım” dedi. "ifadelerine yer verdi.

“KAZANIMLARI HEBA ETMEYELİM”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki Türkiye'nin pandemi sürecinde elde ettiği başarı ve kazanımların heba edilmesini istemediklerini vurgulayan Başkan Beyoğlu, fiziki mesafe ve maske kullanımı gibi hassas konularda taviz verilmemesi gerektiğini anlattı. “Düğün, taziye, nişan, sünnet, mevlit ve toplu yemekler gibi hastalığın bulaşma riski yüksek olan etkinliklere katılmayalım” diyen Başkan Beyoğlu, bu zorlu sürecin ancak vatandaşların sağduyusu ve tedbirlere riayet etmesiyle aşılacağını sözlerine ekledi.

Başkan Beyoğlu, semt pazarları başta olmak üzere vatandaşların bulunduğu toplu alanlarda daha fazla denetim yapılması için de belediye ekiplerine talimat verdi. Sosyal medya ve yazılı basın yoluyla da bilgilendirme ve uyarıları arttıran Başkan Beyoğlu, pandemi sürecinin başlamasıyla start verdikleri dezenfekte faaliyetlerinin artırılması için de temizlik müdürlüğüne yeni talimatlar verdi.

KORONA VİRÜSÜ DENETİMİ

Bağlar Belediyesi, Diyarbakır’da yeni tip korona virüs vaka sayısının son zamanlarda artış göstermesi üzerine Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleriyle ortak bir çalışmaya imza atarak geniş katılımlı denetimler gerçekleştirdi. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu’nun talimatı ile Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Müdürlüğü personellerinden oluşturulan ekipler, Tarım ve Orman İlçe Müdürlüğü ekipleriyle birlikte sahaya çıktı.

FIRIN VE LOKANTALARA DENETİM

Vatandaşlara sosyal mesafe, hijyen ve maske kullanımı konusunda uyarıda bulunan ekiplerin bir sonraki durağı fırın ve lokantalar oldu. Bu iş yerlerinde çalışan personelin maske kullanmasını ve hijyen koşullarına taviz vermeden uymasını isteyen ekipler, kurallara uymadıkları tespit edilen işletmeler hakkında yasal işlem uyguladı. Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu, vatandaşların sağlığını korumaya yönelik bu denetimlerin aralıksız olarak devam edeceği dile getirerek, “Bu konuda sorumlu ve duyarlı davranmak tüm vatandaşlarımızın ortak görevidir” dedi. ” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz