Her aileye danışman

"Anayasa değişikliğiyle başkanlık sistemine geçiş süreci yaşayacağız" diyen Bakan Ramazanoğlu, Sur'daki tahribatun mağduru aileler için "Sosyal Danışmanların" görevlendirildiğini açıkladı.

Her aileye danışman

DİYARBAKIR-Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Türkiye'nin önemli mesafeler kat ettiğini belirterek, "İnşallah önümüzdeki süreçte bizi bekleyen en önemli adımlardan bir tanesi anayasa değişikliğimiz. O anayasa değişikliğiyle beraber yeni; yani başkanlık sistemine geçiş sürecini yaşayacağız. Türkiye artık sorunlarını daha dinamik çözebilen bir ülke durumuna gelecek" dedi. Sur'da göç eden ailelerle görüşen Bakan Ramazanoğlu, "Aile Destek Programı kapsamında sizin aile olarak, aile hekimi gibi sosyal bir danışmanınız olacak. O danışman size gelecek hem sizleri dinleyecek hem de ihtiyaçlarınızı belirleyecek" açıklamasını yaptı.

VALİ AKSOY'A ZİYARET

Bakan Sema Ramazanoğlu, bakanlığının yürüttüğü 'Kadın Sağlığı Projesi' kapsamında geldiği Diyarbakır'da inceleme ve ziyaretlerde bulundu. Vali Hüseyin Aksoy'u ziyaret eden Ramazanoğlu'nu, projenin bütün Türkiye'ye kapsadığını belirterek, şöyle dedi:

"Biz bunu daha önce pilot birkaç ilimizde başlatmıştık. Şuanda çalışma alanımız bütün bir Türkiye. Tabi hassas olan bölgelerde daha yoğun bir şekilde çalışıyoruz. Bu projenin bugün ben bir gönüllüsü olark çalışacağım. Bakanlığımızın bakanı olarak değil. Bakan olarak buradayım ama sahada da aynı zamanda doktor kimliğimle ailelerimizi ziyaret edeceğiz. Onlarla beraber olacağız. Bu proje inşallah Türkiye'nin sosyal problemleri için ciddi anlamda adım attığımız bir projemiz."

BAKAN PARTİLİLERLE

Bakan Ramazanoğlu ve beraberindekiler Vali Hüseyin Aksoy ile basına kapalı bir görüşme yaptıktan sonra Cahit Sıtkı Tarancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Kadın Sağlığı Projesi' konulu panele katıldı. Ramazanoğlu,  panele katılan kadınlara meme kanseri, menopoz ve beslenme konularında bilgi verdi. Panel Ramazanoğlu'nun konuşmasından sonra basına kapalı devam etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, panelden sonra  Ak Parti Diyarbakır İl Başkanlığı'nı ziyaret etti. Bakan milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Ebubekir Bal, İl Başkanı Muhammed Akar ile partililer karşıladı. Diyarbakır'a ne ilk gelişleri ne de son gelişleri olacaklarını ifade eden Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

SOSYAL HİZMETLER UZMANI

"Diyarbakır; her zaman gönül coğrafyamızda olan bir şehrimiz. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığımızın bütün Türkiye çapında başlattığımız bir projemiz var. ADEP projemiz. Aile, sosyal destek projemiz. Projemizin başlattığımız ana yerlerden birisi Diyarbakır. Bu proje çerçevesinde 20 gündür bizim sosyal hizmet uzmanlarımız, psikologlarımız, sosyal psikologlarımız sahada çalışıyorlar. Ev ziyareti yapıyorlar. Vatandaşlarımızla tek tek görüşüyorlar. Bu projenin amacı belli sayıdaki ailelerin bir sosyal danışmanı olacak. Ve bu sosyal danışman bu ailelerin her şeyi ile ilgilenecek. Hedef kitlemiz kadınlar ve çocuklar. Ekiplerimiz sahada çalışıyorlar. Onların sahadaki çalışmalarını yerinde görelim ve o çalışmalar bizde destek verelim dedik. Buradan çıktıktan sonra mahallerdeki bir kaç ailemizi ziyaret edeceğiz. Bugün bir saha çalışanı olarak o aileleri ziyaret edeceğim. Onlarla beraber oturacağım, onların derdini dinleyeceğim."

"BAŞKANLIK SİSTEMİNE GEÇİŞ SÜRECİ YAŞAYACAĞIZ"

Terörle mücadelenin elbette biteceğini söyleyen Bakan Ramazanoğlu, terör ile mücadelenin mutlaka biteceğini ileri demokrasi yolunda yürüyen Türkiye'nin ileri demokrasi yolundaki yürüyüşüne engel olamayacağını anlattı. Ramazanoğlu, şöyle devam etti:

"2023 ilk hedefimiz dünyada ekonomide ilk 10'a girmiş bir Türkiye, ekonomisi güçlü bir Türkiye, demokrasisi ileri Türkiye. Özgürlükleri ve insan hakları bağlamında ileri bir demokrasi yaşayan bir Türkiye olarak bütün mücadelemizi, bütün uğraşlarımızı veriyoruz. Son 12 yılda hem yasal zeminde yaptığımız hem de onun pratiklerinde yaptığımız uygulamalarla Türkiye gerçekten çok önemli mesafeler kat etti. Demokrasi anlamında, hukuksal zemin anlamında da. İnşallah önümüzdeki süreçte bizi bekleyen en önemli adımlardan bir tanesi anayasa değişikliğimiz. O anayasa değişikliğiyle beraber yeni bir sisteme yani başkanlık sistemine geçiş sürecini yaşayacağız. Türkiye artık sorunlarını daha dinamik çözebilen bir ülke durumuna gelecek. Yönetim konusunda hem tek seslilik hem daha emin adımlar atan bir ülke haline gelecek. Bu siyasi ekip Ak Parti'nin 317 milletvekiliyle yeni anayasayı yapma konusundaki iradesine ümit ediyoruz ki parlamentoda destek verip Türkiye'ye artık dar gelen anayasa gömleğini üzerinden çıkarmış olacak."

Bakan Ramazanoğlu daha sonra sokağa çıkma yasağı süren Sur İlçesi'nden göç eden bazı aileleri ziyaret etti.

GÖÇ EDEN AİLELERLE BULUŞTU

Ramazanoğlu, Sur ilçesinden evlerini terk eden bazı ailelerle görüştü. Cevat Paşa Mahallesi'ndeki 4 akraba ailenin yaşadığı evi ziyaret eden Ramazanoğlu, aile fertlerinden B.O. ile bir süre sohbet etti. Ramazanoğlu, yaptığı konuşmada, yaşanan terör olaylarından dolayı ailelerin mağdur edilmemesi için devletin bütün imkanlarının seferber edildiğini söyledi.

Valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla ailelere yardımları ulaştırmaya çalıştıklarını vurgulayan  Ramazanoğlu, şöyle konuştu:

"İnşallah bu süreç bittikten sonra herkes evine dönecek. Devlet olarak sizlerin huzurunu kaçıracak terör örgütünün hiçbir faaliyetine göz yumamayız. Bugün ben hükümetimizin temsilcisi olarak buradayım. Bakanlık olarak Aile Destek Programı kapsamında sizin aile olarak, aile hekimi gibi sosyal bir danışmanınız olacak. O danışman size gelecek hem sizleri dinleyecek, hem de ihtiyaçlarınızı belirleyecek. Sizin sıkıntınıza çözüm bulmak için rehberlik edecek. Bugün ben bunun ilkini başlatmış oluyorum. Bizler sizlerin tüm sıkıntılarınızda yanınızda olacağız."

DEVLETİN ŞEFKATLİ ELİ         

Elini B.O'nun sırtına koyan Ramazanoğlu, "Sırtına koyduğum el devletin şefkat elidir" dedi.

Daha sonra  Diclekent Mahallesi'ndeki iki evi daha ziyaret eden Ramazanoğlu, buradaki ailelerle de bir süre görüştü.

Ziyaretlerde Ramazanoğlu'na Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy ile AK Parti Milletvekilleri Galip Ensarioğlu ve Ebubekir Bal da eşlik etti.

"Ailelerle bire bir görüşüyoruz"

Ramazanoğlu, ziyaretlerin ardından AA muhabirine yaptığı açıklamada, bakanlık olarak sürecin başından beri bölgede ayni ve maddi yardımları valilikler ve kaymakamlıklar aracılığıyla sürdürdüklerini dile getirdi.

"Yaklaşık 10 günden beri  buraya sosyal hizmet uzmanı ve psikologlardan oluşan personel takviyesi yapıyoruz" diyen Bakan Ramazanoğlu, "Sokağa çıkma yasağının sona erdiği ve güvenlik güçlerinin çekildiği bölgelere bizim ekiplerimiz giriyor. Ailelerle birebir görüşüyoruz. Yeni kuracakları yaşamlarıyla ilgili onlara rehberlik yapıyoruz. Aynı zamanda psikolojik destek ve rehabilitasyon hizmeti veriyoruz. Buradaki hedef kitlemiz kadınlar, çocuklar ve yaşlılar" ifadesini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz