Barış 4 gündür kayıp!

Yatılı Kur'an Kursu'nda öğrenim gören ve arkadaşlarıyla girdiği tartışma sonunda yurttan ayrılan 16 yaşındaki Barış Gökdemir'den 4 gündür haber alınamıyor.

Barış 4 gündür kayıp!

(ÖZEL HABER) Fırat AVCIL/Tahir KARAKEÇİ

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da 16 yaşındaki Barış Gökdemir adlı, Yatılı Kur'an Kursu öğrencisinden 4 günden buyana haber alınamıyor. Edinilen bilgiye göre, Barış Gökdemir dört gün önce, eğitim ve öğretim gördüğü Seyrantepe Maşum Bölge Yatılı Kur'an Kursu'nda bir arkadaşıyla erdiven inişinde tartışmaya başladı.

                                         KUR'AN KURSU ÖĞRENCİSİ

Kısa süren tartışma sonrasında Gökdemir, dört bir tarafı güvenlik kamerasıyla donatılı olan Kur'an Kursu içerisinde kayıplara karışıyor. Sırra kadem basan Gökdemir'den aile fertleri haber alınmayınca Baba Veysi Gökdemir, oğlunun akibetini soruşturmaya başladı.

Kur'an Kursu yönetimiyle yaptığı görüşmede istediği bilgilere ulaşamayan ve olumlu cevap alamayan Baba Gökdemir, İl Emniyet Müdürlüğüne ve C. Başsavcılığına başvurarak, oğlunun kayıplara karıştığı ve bulunmasını istedi.

4 günden bu yana Emniyet kayıp Barış Gökdemir'i araştırırken, Baba Gökdemir, oğlu ve Kur'an kursu'yla ilgili ilginç iddialarda bulundu. Gökdemir şunları söyledi.

SIRA KADEM BASTTI

"Kur'an Kursu içerde ve dışarda güvenlik kameralarıyla izleniyor. Kameraları bende izledim. Oğlum merdivenlerden inerken, arkadışıyla tartışıyor. Ve sonra Kur'an kursu'nun cami-mescit girişinde görünüyor. İçeri giriyor ama çıkış yok.  Oğlumun hayatından endişe ediyorum. Kur'an Kursu yetkilileri bir şey anlatmıyor, bilmiyoruz diyorlar. Şaşırdık kaldık. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Polise gittik, savcılığa gittik, Diyarbakır'ı alt üst ettik, oğlumdan iz yok."

Oğlunun evi, kur'an kursunu ve kendilerini terk edecek biri olmadığını söyleyen Gökdemir oğlunun bulunmasını istedi. Oğlunu görenler, bilgi sahibi olanların insanlık namına kendilerine ve polise haber vermesini isteyen Gökdemir; "Günlerdir uyuyamıyoruz. Hayatından endişe ediyoruz" dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz