Görüş Bildir

BEM BİR SEN; sorun yok!

Belediye'de çalışan memurların yemek ücretlerinin kesilerek mağdur edildikleri yönündeki iddialara BEM BİR Sen İl Başkanı M. Zeki Yağmur, yanıt vererek, "sorunun çözümlendiğini" bildirdi.

BEM BİR SEN; sorun yok!

Büyükşehir Belediyesinde üye çoğunluğunu elinde bulundaran BEM BİR SEn Diyarbakır Şube Başkanı M. Zeki Yağmur, Belediye'de çalışan memurlarının yemek ücretlerinin kesilerek çalışanların mağdur edildikleri yönündeki iddialara açıklık getirerek, sorunun görüşmeler sonucunda çözümlendiğini bildirdi.

Konuya ilişkin yazıyı açıklama yapan Yağmur, kursal olarak her zaman emekçinin yanında olduklarını ifade ederek, "Bizim temel görevimiz emekçinin ve çalışanın hakkını koruyup kolmaktır" diyerek, şöyle dedi;

MEMURUN YEMEK ÜCRETİ

"Son dönemlerde, eksik, yanlış haberlerle Büyükşehir Belediyesinde çalışan memurların yemek ücretlerinin, Belediye Yönetimi tarafından kesildiği iddia edilmektedir. Kamuoyu afaki gerçekleri içermeyen iddialarla meşgul etmektedirler. Bu kişiler art niyetlerini ortaya koymaktadırlar.  Bilindiği üzere Belediyeler Merkezi Hükümete karşı sorumludurlar. Bu sorumluluk neticesinde Hukuki olarak Merkezi bütçeye tabi olan kurumlar teftişe tabi oldukları gibi Belediyelerde teftişe tabidirler. Bu itibarla Büyükşehir Belediyesinde çalışan Memurların yemek yardımları Sayıştay müfettişlerinin yaptığı teftiş neticesinde aksaklıklar oluştu.

BEM BİR SEN İl Başkanlığı olarak Büyükşehir Belediyesinde üye çoğunluğu sağlayarak, Genel Başkanımız Levent Uslu, Diyarbakıra  ziyaretinde sayın İl Valimiz ve Büyükşehir Belediye Başkanımız Münir Karaloğlu ile görüşmeleri neticesinde Memurların Yemek ile ilgili sıkıntıların giderilmesi, problemlerin ortadan kaldırılması için, gerekli adımlar atılarak sorun çözümlenmiştir.  Görüşmeler sonucunda Memurların bir daha bu mağduriyeti yaşamamaları için önlemler alındı. Memurların hakları verildi. Emeğe geçen herkese teşekkür ediyoruz"

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi