Görüş Bildir

Berekatoğlu: Kadın Meclisi’ne her kesimin katkısını önemsiyoruz

DTSO Kadın Meclisi Dönem Sözcülüğüne seçilen Seda Berekatoğlu, Kadınların ekonomik yaşamda yer almasını istediklerini belirterek, "Diyarbakır’daki tüm kadın örgütlenmelerini bu konuda işbirliği yapacağımız kuramlar olarak görüyoruz" dedi.

Berekatoğlu: Kadın Meclisi’ne her kesimin katkısını önemsiyoruz

DTSO Kadın Meclisi Dönem Sözcülüğüne seçilen Seda Berekatoğlu, Kadınların ekonomik yaşamda yer almasını istediklerini belirterek, "Diyarbakır’daki tüm kadın örgütlenmelerini bu konuda işbirliği yapacağımız kuramlar olarak görüyoruz" dedi.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Orası (DTSO) Kadın Meclisi Dönem Sözcülüğüne seçilen Seda Berekatoğlu, yeni dönemde kadın çalışmalarına ilişkin beklenti ve planlarını anlatarak, "Bizler DTSO kadın meclisi olarak, kadınlarımızın yaşamın her alanında olduğu gibi ekonomik alanda da yer almasını ve kentimizin, ülkemizin kalkınmasına katkıda bulunmak için çalışmalar yürütmek istiyoruz. Bu çalışmaları başarıya ulaştırmak bireysel çabalarla değil, kolektif çalışmalarla mümkündür. Bu yüzden hep birlikte başaracağız. Ve Diyarbakır’daki tüm kadın örgütlenmelerini bu konuda işbirliği yapacağımız kuramlar olarak görüyoruz" diye konuştu.

Bugüne kadar çoğunlukla Kent Konseyleri bünyesinde adını duyuran Kadın Meclisleri ile ilgili olarak DTSO bir ilke imza atarak DTSO Kadın Meclisinin kuruluşunu ilan ettiğine vurgu yapan Berekatoğlu, "Bu girişimin diğer illerimize örnek teşkil etmesi ve yayılması bizim açımızdan hem bir temenni hem de önemli bir beklentidir" ifadesini kullandı.

'KORONAVİRÜS SOSYAL VE EKONOMİK BİR SORUNDUR'

Koronavirüsün sadece sağlığı değil, sosyal ve ekonomik hayatı etkilediğine işaret eden Berekatoğlu, "Tüm dünya önemli bir süreçten geçiyor ve büyük bir sınav veriyor. Dünya Sağlık Örgütü Mart ayında korona virüs nedeniyle pandemi ilan etti. Dünyada ve ülkemizde çok sayıda insan bu virüs nedeniyle hayatını kaybetti. Korona virüs riskinin hala ciddi boyutta devam ettiğini unutmadan tüm tedbirleri almamız gerekiyor. Pandemi yalnızca tıbbi bir sorun değildir. Toplumun tüm kesimlerini çok boyutlu etkileyen sosyal ve ekonomik bir sorundur aynı zamanda. Bu nedenle bir yandan sağlığımızı korumaya çalışırken diğer yandan ekonomik alanda da neler yapabileceğimizi alternatif yaklaşımlarla ortaya koymamız gerektiğine inanıyorum" diye konuştu.

'HERKESİN KATKISINI ÖNEMSİYORUZ'

Gelecek döneme ilişkin beklenti ve çalışmalarını dile getiren Berekatoğlu, şöyle konuştu: "Önümüzdeki günlerde kadın meclisinizin kurumsal kimliği ve eylem planları ile ilgili bazı çalışmalar yapacağız. Bu çalışmalarımızı katılımcı bir yöntemle gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Her kesimin katkısını önemsiyoruz ve değerli buluyoruz. Yol haritamızın oluşması ve netleşmesi çalışmalarımıza büyük bir ivme katacaktır. Lütfen bu konuda düşüncelerinizi paylaşın ve desteğinizi esirgemeyin. Çünkü şunu çok iyi biliyoruz, birlikte daha güçlüyüz. Yeni dönemde 'üreten kadın, güçlü Diyarbakır' yaklaşımıyla çalışmalarımıza hız vereceğiz."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi