Görüş Bildir

Bismil müftülüğü açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bismil Müftülüğü hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi

Bismil müftülüğü açıldı

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Bismil İlçe Müftülüğü hizmet binasının açılışını gerçekleştirdi.

Erbaş Diyarbakır'daki temasları kapsamında Bismil Müftülüğü hizmet binasının açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı.

Törende konuşan Erbaş, her müftülüğün o şehrin manevi rehberi olduğunu belirtti.

GENÇLİĞE DEĞER PROJESİ

Diyanet İşleri Başkanlığının yürüttüğü "Gençliğe Değer Projesi" kapsamında her bir din görevlisinin 10 genç ile ilgilendiğini dile getiren Erbaş, "Gençlerimize sahip çıkmazsak onlara sahip çıkan batıl çok düşünce var. Bunun için 4-6 yaş grubu Kur'an kurslarına çok önem veriyoruz. 5 il ile başladık, şu an 81 ilimizin tamamında 4-6 yaş sınıfı Kur'an kurslarımız var. Çocuklarımıza değerler eğitimi veriyoruz. Rabb'imizi, peygamberimizi öğretiyoruz. Kur'an sevgisini onların o küçücük kalplerine yerleştirmeye çalışıyoruz." diye konuştu.

Törende daha sonra Erbaş hizmetlerinden dolayı Bismil Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Hamza Türkmen'e plaket, hizmet binasının yapımında emeği bulunan 3 hayırsevere de teşekkür belgesi verdi.  Açılışın ardından İlçe Müftülüğündeki konferans salonuna geçen Erbaş ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve kanaat önderleriyle görüştü.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi