Görüş Bildir

Bismil’de tankere 20 ton petrol koyan şüpheliler jandarmayı görünce kaçtı

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde BOTAŞ petrol boru hattına kelepçe takarak, çaldıkları 20 ton petrolü tankere yükleyen hırsızlar, jandarma ekiplerinin geldiğini görünce tanker ve içindeki yakıtı bırakıp kaçtı.

Bismil’de tankere 20 ton petrol koyan şüpheliler jandarmayı görünce kaçtı

Diyarbakır Valiliği, İl Jandarma Komutanlığı ile Bismil İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin BOTAŞ boru hattından hırsızlıkla mücadele kapsamında önleyici kolluk devriyesi icra ettiğini açıkladı. Açıklamada, "İcra edilen devriye faaliyeti esnasında, Bismil İlçesi Yukarısalat Mahallesi Meredam mezrası mülki sınırlarından geçmekte olan BOTAŞ boru hattının geçtiği bölgede şüpheli bir araç tespit edilmiştir. Jandarma ekiplerini fark eden şüpheli veya şüpheliler, içerisinde 20 ton ham petrol bulunan akaryakıt tankerini olay yerinde bırakarak kaçmış olup, yapılan kontrolde aracın yanında bulunan BOTAŞ boru hattına, harici kelepçe takılarak yaklaşık olarak 20 ton ham petrolü çektikleri, ancak devriyenin müdahalesi sonucu, çaldıkları ham petrolü olay yerinde tanker ile birlikte bırakarak kaçtıkları tespit edilmiştir" denildi.

Açıklamada, suçta kullanılan tanker ile içeresindeki 20 ton ham petrole el konulduğu belirterek, "Olay yerinden kaçan ve kimlikleri tespit edilen şüpheli ve şüphelilerin yakalanması çalışmalarına devam edilmektedir. Halkımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve hırsızlığın önlenmesi amacıyla yürütülen çalışmalara kararlılıkla devam edilecektir" denildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi