Görüş Bildir

Boylu davası "Nakil" reddi!

Diyarbakır’da çocuklarının gözü önünde katledilen Müzeyyen Boylu’nun davasının nakil talebine cevap verildi.

Boylu davası

DİYARBAKIR-Avukat Müzeyyen Boylu, Diyarbakır'da 19 Mayıs 2019'da boşanma aşamasında olduğu Mesut Issı tarafından çocuklarının gözü önünde 11 kurşunla öldürüldü. Mesut Issı'nın ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle yargılandığı dava Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor. 4 Kasım’da görülen davanın 2’inci duruşmasında, sanık avukatı aracılığıyla duruşmadan önce mahkemeye dilekçe vererek davanın başka ile nakledilmesini istediği ortaya çıkmıştı. Davanın başka ile taşınıp taşınmayacağına ilişkin karar Adalet Bakanlığı’ndan bekleniyordu. Beklenen karar mahkemeye ulaştı.

BAKANLIK NAKİL TALEBİNİ REDDETTİ

Adalet Bakanlığı’ndan Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilen cevap yargılamanın yapıldığı Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi’ne gönderildi. Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğünün 03 Aralık 2019 tarihli yazısında,  davanın başka ile naklinin istenmesini gerektiren sebeplerin bulunmadığı gerekçesi ile nakil talebini ret etti. Bu kararla birlikte dava Diyarbakır’da görülmeye devam edecek. Davanın 3’üncü duruşması 27 Ocak 2020 tarihine Diyarbakır 7. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülecek.

ÖNCEKİ DURUŞMALARDA NE OLMUŞTU?

Sanık Mesut Issı, davanın birinci duruşmasında psikolojik problemler  yaşadığını iddia ederek, ifade vermemişti. İkinci duruşmada ise sanık Issı, Elazığ Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nde gözetim altında olduğu için duruşmaya katılmadı.  Mahkemede, sanık avukatı duruşmadan önce mahkemeye dilekçe vererek davanın başka ile nakledilmesini istediği ortaya çıkmış, mahkemenin mağdur avukatlarının bilgisi olmadan dilekçeyi işleme koyması tepkilere neden olmuştu. Avukatlar, bu yöntemle dosyanın cinayetin işlendiği yer olan Diyarbakır'dan kaçırılmak istendiği belirtilmişti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi