Bu Okulu Saldırılara Karşı Kim Koruyacak?

Üç öğretmenin aracının kundaklandığı Turgut Özel İlköğretim Okulu'nda öğretmen ve idareciler korku içerisinde yaşarken, öğrenci velileri "okulu saldırılara karşı kim koruyacak" diye sordu?

Bu Okulu Saldırılara Karşı Kim Koruyacak?

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir ilçesi Şehitlik Semti Ben-u Sen Mahallesi 208. Sokak'ta bulunan ve geçtiğimiz cuma günü Turgut Özal İlköğretim Okulu öğretmenlerine ait üç aracın benzin dökülerek yakılması olayının soruşturması devam ederken, Öğrenci velileri okul çevresinde güvenlik zafiyetinin hat safhada olduğunu belirterek "Bu okulu saldırılardan kim koruyucak" diye sordu.

OKULDA SALDIRILAR SÜREKLİ YAŞANMIŞ

Cuma günü saat 13.45 civarında Turgut Özal İlköğretim Okulu'nun önünde park halinde bulunan okul öğretmenlerine ait 06 BK 3102, 27 B 9500, 21 AD 574 plakalı 3 araç kimliği belirsiz kişiler tarafından benzin dökülerek yakılmıştı. Olay yerinde aracının tüp bölümünün alev aldığını gören 27 B 9500 plakalı aracın sahibi öğretmen Hüseyin Balpetek, yanan aracı çevreye zarar vereceği endişesiyle, aracı çalıştırıp tenha bir bölgeye almıştı. İtfaiye ekipleri olay yerine gelmeden, yanan araçlar yangın tüpleriyle okul öğretmenleri tarafından söndürülmüştü.

DAHA ÖNCE HİZMETLİ BIÇAKLANMIŞTI

Okulun hizmetli personeli 28 Eylül 2011'de okulun dış kapısı önünde, öğrenci Kimliği belirsiz şahısların okula girmelerine engel olmak isteyen öğretmenler, sözlü ve fiili tacizlere uğruyor. Okulun iki öğretmeni 30 Eylül 2011'de okul bahçesinde taşlı saldırıya uğramıştı. Ayrıca bazı bayan öğretmenlerin kapkaç edildiği, buna ve herhangi bir saldırıya maruz kalmamak için de okul durak arasında taksi tutup gidip geldikleri ileri sürüldü.

OKULU YAKMAK İSTEMİŞLERDİ

Okulun duvarları molotofkokteyli saldırıları izleri ile farklı bir mekânı andırıyor. Okul daha önce defalarca molotofkokteyli saldırıya uğramış. 06 Aralık 2011'de kimliği belirsiz kişiler 15 molotofkokteyli ve bir adet ses bombasını gece saatlerinde okula atmış, bu ay içerisinde de okula iki molotofkokteylin atıldığı öğrenildi. Öğrenci velileri yaşanan olaylar karşısında tedirgin durumda. Veliler bu tür hadiselerin yaşanmaması için yetkililerden çözüm eksenli güvenlik tedbirinin alınmasını istediler.

Kaynak: Diyarbakır Söz