Görüş Bildir

Cansız ortaokulu açıldı

Diyarbakır'da hayırsever iş insanının yaptırdığı okulun açılışı gerçekleştirildi, İlköğretim Haftası kutlandı

Cansız ortaokulu açıldı

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesinde  okuduğu okulun yıkılmasıyla kolları sıvayan hayırsever iş adamı Mehmet Cansız tarafından yaptırılan Mehmet Cansız Ortaokulunun açılışı yapıldı.

CANSIZ ADINA YAPILAN OKUL

Diyarbakırlı iş insanı Cansız, mezun olduğu okulun yerine yenisini yaptırdı. İş adamı Mehmet Cansız da tek amaçlarının hayırla anılmak olduğunu belirtti. Memleketine katkıda bulunmak istediğini dile getiren Cansız, mezun olduğu okulun yerine yenisini yaptırmanın mutluluğunu yaşadığını kaydetti. 

MİNNET BORUCUMU ÖDÜYORUZ

Cansız, “Ben bu mahallede doğdum, bu okulda eski Ali Faik Okulu’nda okudum. Bizde bu topraklara minnet borcumuzu nasıl öderiz diye düşünürken şunu hayal ettim, bu çocuklar konum olarak şansız bir bölgede olabilir, sıkıştırılmış bir alanda onlara nasıl bir şans verebilirim dedim. Özel okul statüsünde, hatta belirli şeyleri onları geçecek şekilde yaşam tarzı sunmak istedim. Çok şükür çıkan sonuç bizi gayet mutlu ediyor. Bin 260 öğrenci güzel bir şekilde burada eğitim ve öğretim hayatını gerçekleştirecekler. Umarım başarılı bir şekilde tamamlarlar” diye konuştu.

TÖRENE KİMLER KATILDI

Öğrencilerin İlköğretim Haftası'nı kutlayan Karaloğlu, yeni eğitim öğretim yılının öğrencilere, öğretmenlere, velililere hayırlı olmasını diledi. Daha sonra Vali Karaloğlu ve törene katılanlar açılışı yapılan okulda sınıfları gezdi, öğrencilerle görüştü. Törene, Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Karakoç, İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, AK Parti Milletvekili Ebubekir Bal ve AK Parti İl Başkanı Muhammet Şerif Aydın, Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu ile öğrenciler ve öğretmenler katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi