Görüş Bildir

Çocuklardan tarihi mekânda namaz etkinliği

Diyarbakır'da çocuklara yönelik Hazreti Süleyman Camii'nin yanında düzenlenen namaz etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Çocuklardan tarihi mekânda namaz etkinliği

Kur'an Nesli Platformu tarafından, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde bulunan Hazreti Süleyman Camii'nin yanında "Hayat Namazla Güzeldir" isimli etkinlik gerçekleştirildi.

Etkinliğin düzenlendiği alana yakınlarıyla birlikte gelen çocuklar, "Namazımı Çok Seviyorum", "Kıl Beni Ey Namaz", "Namaz Kılıyorum Çünkü Rabbimi Seviyorum", "Ben Namazsız Yaşayamam", "Namaz Kötülüklerden Alıkoyar", "Namaz Cennetin Anahtarıdır", "Nimêj Situna Dîn e" ve "Nimêj Mifteha Beheştê Ye" yazılı pankartlar açtılar.

Çocukların ikindi namazını cemaatle kılmalarının ardından etkinlik, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Platforma çıkan çocukların ayet ve hadis okumalarının ardından namazla ilgili ilahiler seslendirildi.

Namazın önemine dair katılımcılara konuşma yapan Âlimler ve Medreseler Birliği (İttihad-ul Ulema) Üyesi Remzi Uçar, çocukların, kendilerini namaz kılmaya teşvik eden ebeveynleri için kıyamet gününde şahit olacaklarını söyledi.

Uçar, "Sizin dualarınız şu çocuklardır. Allah, Hazreti Peygamber'e hitaben, 'Ehline namazı emret ve sen de namaza devam et!' dedi. İşte sizler, Muhammed Mustafa'nın yolunun takipçilerisiniz. Onun gibi, kendi ailelerinize, kendi çocuklarınıza, 'Evlatlarımız! Bugün Hayat Namazla Güzeldir programı var. Gelin, sahabeler de şahit olsun, Hazreti Süleyman Camii'nin yanında, sahabelerin yanı başındaki şu mekânda namaz kılın. Tüm dünyaya, bizlerin Hazreti Muhammed'in yolunda olduğumuzu gösterin.' dediniz. Ey anne ve babalar! Şu çocuklar sizin kıyametinizdir. Sizin ahiretiniz şu çocuklardır." dedi.

"Çocuklarınızın alnındaki nur, sizin yüzünüze aksedecektir"

Ebeveynlerin çocuklarını namaz kılmaya teşvik etmelerinin önemine vurgu yapan Uçar, şunları söyledi: "Peygamberimiz, 'Âdemoğlu ölürse amel defteri kapanır. Üç şey vardır ki onlar kapanmaz. Bunlar; sadaka-i cariye, arkada bırakılan faydalı ilim, ebeveynine dua eden salih çocuk.' diyor. Bakınız, sizler öldükten sonra da şu çocuklar ellerini açıp sizin için duada bulunacaklar. Her namaz vaktinde şöyle seslenecekler: Rabbim! Beni, anne-babamı ve müminleri kıyamet gününde affeyle. İşte, bu dualardan mahrum kalmamak için çocuklarımızı namaza teşvik etmemiz lazım. Onları namaza göndermemiz gerekmektedir. Kıyamet günü yüzü aydın olanlardan, nur olanlardan olmak isterseniz namaz kılmanız lazım, namaza teşvik etmeniz lazım. Ey anne ve babalar! Kıyametin nuru sizi bekliyor. Çocuklarınızın alnındaki nur, sizin yüzünüze aksedecektir."

Konuşmanın ardından çocukların namazla ilgili sergilediği tiyatro gösterimi, katılımcılar tarafından ilgiyle izlendi. Etkinlik, yapılan duayla sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi