Görüş Bildir

Diyarbakır'da 15 Temmuz!

Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla “251 Şehit 83 Milyon Şahit” temasıyla ortaklaşa düzenleyeceği etkinlik özel olarak hazırlanan anons otobüsünün, ilahiler eşliğinde kenti gezerek vatandaşları etkinliklere davet etmesiyle başladı.

Diyarbakır'da 15 Temmuz!

Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi, dördüncü yıldönümüne giren 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü’nü “251 Şehit 83 Milyon Şahit” temasıyla kentte çeşitli etkinliklerle kutlayacak. 15 Temmuz darbe teşebbüsünün, milletin demokrasisine sahip çıkması şuuru ile yine milletçe engellendiğinden hareket ederek, bu şuurun canlı tutulması amacıyla günler öncesinde çalışmalarına başlayan Diyarbakır Valiliği ile Büyükşehir Belediyesi hazırlıklarını tamamladı.

ANONS OTOBÜSÜ VATANDAŞLARI ETKİNLİKLERE DAVET ETTİ

15 Temmuz hain darbe girişimi nedeniyle Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı, özel olarak anons aracı hazırladı. Yenişehir, Bağlar, Sur ve Kayapınar ilçelerinin sokaklarını gezen anons aracı vatandaşlara 15 Temmuz’la ilgili ezgiler ve ilahiler dinletti. Anons aracı ayrıca vatandaşları kentte düzenlenecek olan etkinliklere davet etti.  Vatandaşlar, kentin sokaklarını gezen anons aracına evlerinin balkon ve pencerelerine çıkarak eşlik etti.

15 TEMMUZ ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLERLE KUTLANACAK

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri, Dicle İlçesi Pekmezciler Mahallesi’nde saat 13.00’da Şehit Polis Memuru Halit Gülser’in kabri ziyaret edilerek dua okunacak. Daha sonra Ergani İlçesine geçilerek Şehit Askeri Çoban’ın Kabrini ziyaret edilecek. Saat 16.30’da ise Diyarbakır Ulu Cami de Şehitler İçin Mevlid-İ Şerif okunup, Hatm-İ Şerif duası okunup ikindi namazı kılınacak. Saat 20.00’da ise 15 Temmuz Şehitler Parkında anma programı gerçekleştirilecek. Maske, mesafe ve temizlik kurallarına son derece önem verilecek etkinlikte vatandaşlar alana ateş ölçümü, maske dağıtımı ve dezenfekte işleminden sonra alınacak. 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri gece yarısı saat 00.13’te ve sabah ezanı öncesi saat 03.18’de okunacak selaların ardından sona erecek.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi