Görüş Bildir

Diyarbakır'da asayiş uygulaması

Diyarbakır'da 650 polisin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı.

Diyarbakır'da asayiş uygulaması

Diyarbakır'da 650 polisin katılımıyla asayiş uygulaması yapıldı.

Uygulamanın yapıldığı noktaları gezen İl Emniyet Müdürü Mustafa Sağlam, gazetecilere yaptığı açıklamada, önleyici polislik hizmetleri noktasında asayiş uygulaması gerçekleştirdiklerini söyledi. Sağlam, uygulamada bazı aranan kişilerin de yakalandığını ifade etti.

Uygulamada polisin halkla ilişkilerine zarar getirmeyecek şekilde çalışma yürüttüklerini kaydeden Sağlam, suçu haber verme noktasında vatandaşların desteklerini de aldıklarını belirtti.

Sağlam, toplumsal olaylarda belli noktalarda azalma olduğunu ifade ederek, bundan sonra benzer uygulamaları yapacaklarını bildirdi. Sağlam, Diyarbakır halkının polise olan güveninin her geçen gün arttığını, bunu gözlemleyebildiklerini kaydetti.

Yeni cihazlarla anında kimlik sorguladıklarını ve olayların faillerini aydınlattıklarını bildiren Sağlam, ''Bu işlemin saniyeler içinde olması gerekir ki vatandaşımız da mağdur olmasın. 2 yıldır uyguluyoruz. 650 polisin katılımıyla uygulama yapıldı'' dedi.

Öte yandan uygulamada çeşitli şuçlardan aranan 8 kişi gözaltına alındı ve 2 ruhsatsız tabanca ele geçirildi. 3 kişiye ehliyetsiz, 1 kişiye alkollü araç kullanmaktan işlem yapıldı, 14 araca toplam bin 893 lira para cezası kesildi.

AA

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi