Diyarbakır'da ''cenaze yıkama'' kursu

Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde Halk Eğitim Merkezi tarafından cenaze hizmetleri kursu açıldı. Kursta 7'si kadın 37 kursiyer eğitim görecek.

Diyarbakır'da ''cenaze yıkama'' kursu

Ergani Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Eroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilçede cenaze yıkama ihtiyacını karşılamak için böyle bir kursun düzenlendiğini söyledi.

İlçe müftüsü Adem Bebek tarafından verilen kursa 7'si kadın toplam 37 kursiyerin katıldığını ifade eden Eroğlu, kursu düzenleme amaçlarını şöyle anlattı:

''Her insana yapılacak en son hizmet olan cenaze hizmetlerinde, yıkama, kefenleme, defnetme ve bunların hukuki işlemleri konusunda gassal (ölü yıkayıcı) kişilerin görevlerini tam ve doğru yapmalarının önemine binaen bu kursun açılması bir ihtiyaçtı. Bu kurstaki amacımız, halk arasında bu işi yapan insanlarımızın cenaze hizmetlerini tam ve doğru yapmaları için gereken bilgi ve beceriye sahip olmaları ve aynı zamanda da bu konuda alacakları sertifika ile belediye ve hastanelerde gassal olarak iş başvurusu imkanı elde etmelerini sağlamaktır.''

Eroğlu, kefen biçme ve hazırlamayı da öğrenen kursiyerlerin, bir kursiyer üzerinde kefenleme işlemini pratikte de uyguladığını anlattı.

Kursiyerlere kurs sonunda belge verilecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz