Diyarbakır'da evde bakım hizmeti yüzleri güldürüyor

Diyarbakır Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi (DEAH) bünyesinde kurulan evde bakım hizmeti birimi, hastaların yüzünü güldürmeye devam ediyor.

Diyarbakır'da evde bakım hizmeti yüzleri güldürüyor

DEAH'ta Op. Dr. Mehmet Ekmen, 2010 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı'nın talimatı doğrultusunda, evde bakım hizmetleri sağlık birimini oluşturarak hizmet sunduklarını anımsattı.

Başhekim Prof. Dr. Yusuf Yağmur'un yoğun gayretiyle hastane bünyesine kazandırılan modern tıbbi cihaz ve donanım ile adeta gezici bir hastane oluşturduklarını belirten Ekmen, şöyle konuştu:

''Evde bakım; ihtiyaç sahiplerine kendi ortamlarında sağlık bakımı hizmetlerinin verilmesidir. Evde bakım hizmetinde amaç, hastanın yaşam kalitesini yükseltmektir. İlimiz genelinde yatağa bağlı olup ihtiyaçlarını karşılayamayan, yaşlılık, ağır hastalık gibi nedenlerle hastaneye gelemeyecek durumda olan hastalarımızı oluşturduğumuz birim ile evlerinde ziyaret ederek, gerekli tıbbi müdahale ve tedavilerini yapıyoruz. Yatak yarası oluşmuşsa yatak temini, pansuman yapılması, mideye sonda ile gıda verip beslenmesi, ihtiyaç duyulan ilaçların verilmesi, gerekli tahlillerin yapılması gibi bütün sağlık hizmetlerini sunuyoruz.''

Kimi vatandaşların evde yatan hastaya teşhis konulmasını istediğine de değinen Ekmen, bunun aile hekimlerinin görevi olduğunu; kendilerinin ise, teşhis konulmuş hastanın muayene ve gerekli kontrollerini yapıp, hastalığın seyrini takip etmekle sorumlu olduklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz