Diyarbakır'da 'Fetih Yürüyüşü'

Diyarbakır Fethi'nin 1382'nci yılı etkinlikleri kapsamında, Fetih Camisi'nden, sahabenin kabrinin bulunduğu Hazreti Süleyman Camii'ne yürüyüş düzenlendi.

Diyarbakır'da 'Fetih Yürüyüşü'

Şaban YILMAZ

DİYARBAKIR-Diyarbakır'da 'Fetih Haftası' etkinlikleri kapsamında kent protokolü, milletvekilleri, siyasi parti, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve halk İslam ordusunun karargahını kurduğu Dicle Üniversitesi kampüsündeki Fetih Camisi'nde 'Fetih Yürüyüşü' nedeniyle bir araya geldi.

FETİH YÜRÜYÜŞÜ            

Tekbir ve salavatlarla, fetihte şehit olan sahabenin kabrinin bulunduğu İçkale'deki Hz. Süleyman Camii'ne kadar gerçekleştirilen yürüyüşte, 100 genç ellerinde bayrak ve meşalelerle kortej oluşturdu. Hazreti Süleyman Camisi´nde kılınan sabah namazının ardından şehit sahabeler için Kur'an-ı Kerim okundu ve dua edildi.

Diyarbakır'ı fetheden sahabe ve şehitlere borçlu olduklarını anlatan Bağlar Belediye Başkanı Hüseyin Beyoğlu katılım gösterenlere teşekkür etti. Program, Diyarbakır İl Müftüsü Yavuz Selim Karabayır'ın yaptığı dua ile sona ererken, katılımcılara çorba ikramında bulunuldu.

BİSİKLET YÜRÜYÜŞÜ

Öte yardan, Kayapınar ilçesinde valilik koordinesinde Yeşil Yıldız Bağımlılıklarla Mücadele Derneğinin organize ettiği etkinlik için gönüllü gençler ve sporculardan oluşan 250 bisikletli, Park 75'te bir araya geldi. Bisiklet turunda gençler ve sporcular Kayapınar'daki Park 75'ten Sur ilçesindeki Hz. Süleyman Camisi'ne kadar pedal çevirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz