“Diyarbakır’da yeni yatırım alanı yapılacak”

Diyarbakır'da 2005'ten beri faaliyet gösteren Erkunt Traktör geleneksel iftar programını bu yılda devam ettirdi. Düzenlenen iftar programı Diyarbakır Bölge Disbirötürü olan Öz Şafak Otomotiv tarafından bir restorant da verildi.

“Diyarbakır’da yeni yatırım alanı yapılacak”

Muhammet YILDIZ / Mehmet Can TUNÇ

DİYARBAKIR- Diyarbakır'da 2005'ten beri faaliyet gösteren Erkunt Traktör geleneksel iftar programını bu yılda devam ettirdi. Düzenlenen iftar programı Diyarbakır Bölge Disbirötürü olan Öz Şafak Otomotiv tarafından bir restorant da verildi.

Verilen iftar yemeğine Erkunt Traktör Satış Müdür Yardımcısı Yalçın Sertel, Bölge Müdürü Yiğit Kosova, Diyarbakır bölge bayisi Öz Şafak Otomotiv ve 200 çiftçi katıldı.

İftar yemeğinde sonra kısa bir konuşma yapan Erkunt Traktör Diyarbakır Bölge Satış Müdürü Yalçın Sertel, şunları söyledi.

“10 MİLYON TL DEĞERİNDE YATIRIM YAPILACAK”

Sertel, “Diyarbakır’dayız, ramazan ayı münasebetiyle bugün iftar yemeği verdik. Yaklaşık 1000 kullanıcı çiftçimizle beraber. Diyarbakır Güneydoğu Anadolu Bölgesi bizim için çok özel bir yer. 2005’te kurulan firmamız ilk traktörünü Diyarbakır’da satışa çıkarmıştı. Öncelikle bir aile duygusu vermeye çalıştık, daha sonra Diyarbakır’a yapacağımız yatırımlardan bahsettik. Çiftçilerimize daha iyi bir hizmeti çoktan hak etmişlerdi. Öz Şafak Otomotiv de Diyarbakır’daki bölge bayımız olarak bu hizmeti de yapmak üzereler. Yaklaşık 10 milyon TL değerinde servis, satış ve yedek parça plazası kurulumu gerçekleşecek ve artık çiftçilerimiz rahat bir hizmetin tadına varacaklar ve bu akşam çiftçilerimize bu müjdeyi verdik.

“AZ YAKAN TRAKTÖRÜ İLK DİYARBAKIR’DA SATTIK”

Sertel, “Diyarbakır’ın bir önemi daha var bizim acımızdan ilklerimizi hep burada yaptık. İlk toplu bakımlarımızı Diyarbakır’da yaptık, bizden ilk traktör alan çiftçilerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmadık, çiftçi bayramımızı yine Diyarbakır’da kutladık bu yüzden Diyarbakır bizim için anlamı yüksek bir şehrimizdir. Bizim gözümüzde Güneydoğunun başkenti olarak görüyoruz. Hakikaten buradaki ileri gelen çiftçilerimizle görüştüğümüzde şaşırıyoruz. Tarımı da bilinçli yapıyorlar. Bu bölgeden diğer bölgelere doğru da bilinçli çiftçilik yayılıyor. Erkunt Traktör olarak Diyarbakır’ımıza az yakıt tüketen, çok iyi çekiş gücü olan, hararet yapmayan bir traktör ürettik. Bu yüzden de Diyarbakır’da çok iyi satışlara imza attık” dedi.

Diyarbakır'a yeni yatırımlar yapacağını ifade eden Erkunt Traktör Diyarbakır Bölge Bayi Sahibi Ercan Turmak, şunları söyledi.

“HEDEFİMİZ ÇİFTÇİMİZLE AİLE OLMAK”

Turmak, “ Bugün verdiğimiz iftar yemeğiyle birlikte çiftçilerimizle beraber olduk. Erkunt Traktör bize aile gibi davrandı, gerçekten bir aile olduk. Bizde çiftçilerimizle bir aile olma hedefindeyiz. Yakında çiftçi kardeşlerimizin rahatlayacağı güzel bir plaza yapacağız. Bu plazayla birlikte tüm yaşanan sorunlara çözüm bulup onları daha iyi nasıl çöze biliriz diye servis, satış ve yedek parça bölümleri kurulacak. Bununla birlikte yaklaşık 40-50 kişiyi de bu plazamızda istihdam etmeyi planlıyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz