Yaşayarak öğrenme

Diyarbakır’ın Sur ilçesindeki İskender Paşa İlkokulu öğrencileri bilgiyi yaşayarak öğreniyor. Öğrencileriyle tek tek ilgilenen Okul Müdürü Mustafa Bozkuş, okullarının ilçenin ışıldayan yüzü olduğunu belirterek, öğrencilerinin gelecekte başarılı birer birey olmaları için gelen tüm gayretleri sarf edeceğini belirtti.

Yaşayarak öğrenme

BİLGİYİ YAŞAYARAK ÖĞRENMEK

İlçedeki öğrencilerinin her türlü imkandan yoksun oldukları için kendileri için elinden geleni yaptıklarını anlatan Bozkuş, “Son zamanlarda Sur ilçesinde yaşanan olayların da etkisiyle çocukların psikolojileri bozuldu. Bu olumsuzlukları asgariye çekmek ve de çocukların yaparak, yaşayarak ve eğlenerek bilgilerini kalıcı hale getirmek için tüm sınıfları görsel eğitime geçirdik. Öğrenci ve öğretmenler artık dersleri eğlenerek ve neşe içerisinde işliyor. Dünyanın neresinde olursa olsun ya da hangi konuda verilirse verilsin eğitimin temel amacı kalıcı olmaktır.

EĞİTİMİN KALICIĞI İÇİN ÖNEMLİ

Eğitimi kalıcı kılmak adına belli başlı pek çok uygulama yapılmaktadır. Hangi konuda olursa olsun, gören göz unutmaz. Duyu organlarımızdan en çok kullandığımız organımız gözdür. Öğrencide istendik davranışların geliştirilmesi için görsel ve işitsel yöntemlerin birlikte kullanılması gerekir. Bu faaliyete aynı zamanda gösteri yöntemi de denir. Herhangi bir konun gösteriminin materyali olduğu ve bunun nasıl yapılacağı öğrencilerin önünde gösterilmek suretiyle öğretilmesi esasına dayanır. Fiziki, beşeri ve ekonomik coğrafya olayları ile ilgili kavramları öğretme bu yöntem sayesinde gerçekleşir. Bu faaliyet ise araç ve gereç yardımıyla sağlanır. Konulardaki haritalar, şekiller, fotoğraflar, tablolar öğretimde öğrenmeyi araç ve gereç yardımıyla anlaşılır. Yıllar önce imkanlar yoktu, şuan çok büyük imkanlara sahibiz ve bu imkanları öğrencilerimize sunuyoruz” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz